Door NML health op
De maatregelen om besmettingen te voorkomen raken vanzelfsprekend ook NML health. Ook bij ons werken meer medewerkers thuis en zullen we het kantoor met zo weinig mogelijk mensen bezetten. Maar met een flexibele houding en gezond verstand kunnen wij gewoon doorgaan met onze dienstverlening. En dat is maar goed ook. Het kan niet zo zijn dat door het coronavirus en de aandacht voor onze eigen gezondheid, de aandacht voor onze dieren verslapt. Niet alleen om de verspreiding van virussen tegen te gaan, maar ook omdat je juist in deze tijd je dieren extra weerbaar moet maken.
Kan ik gewoon een bestelling plaatsen?
Ja. Zolang de pakketdiensten waarmee wij samenwerken blijven leveren, wordt je bestelling gewoon geleverd. Voor 13.00 uur besteld betekent de volgende werkdag bezorgd. Ook zaterdaglevering blijft mogelijk.
Wel graag bestellen via website en email:
Om de druk op de telefoon te verlagen vragen we je vriendelijk je bestelling via de website of per e-mail te doen. Wij zullen er zorg voor dragen dat de bestelling net zoals altijd, op tijd in behandeling zal worden genomen.
Kan ik NML health nog wel om advies vragen?
Jazeker! Maar net als wat geldt voor bestellingen vragen we je om de vraag via de chat of per e-mail te stellen. Onze adviseurs zullen je vraag dan behandelen op het moment dat daar tijd voor is.
Let wel: we geven voornamelijk advies over de inzet van onze producten. Voor ingewikkelde gezondheidsvragen verwijzen we je naar de dierenarts.
Kunnen dieren het coranavirus ook krijgen?
Het lijkt erop dat dieren het nieuwe coronavirus wel bij zich kunnen dragen ten gevolge van aanraking door een besmet persoon. Maar omdat virussen in bijna alle gevallen soortspecifiek zijn, zullen dieren er niet ziek van worden. In hoeverre het coronavirus zich via een dier kan verspreiden is nog onduidelijk. Tot zover lijkt het alleen van mens op mens over te gaan.
Wat als mijn dier in de buurt is geweest van een besmet persoon?
Ondanks dat er gedacht wordt dat het virus zich niet verspreid via dieren en dat dieren er niet ziek van worden, is het advies om contact tussen corona besmette personen en dieren te beperken. Als je dier ziek wordt na zo’n contact, bel dan direct naar de dierenarts. Als je zelf besmet bent met het virus, vraag iemand anders om je hond uit te laten. Ook in het contact met dieren geldt: was je handen voor en na de aanraking.
Wat kan ik nog meer doen om mijn dier te beschermen?
Zorg voor een optimale weerstand bij je dier. In de blog ‘Een goede weerstand is het beste antwoord op corona’ lees je welke vitaminen en mineralen een grote rol spelen bij een goed werkend immuunsysteem. Een gezond bioritme en het voorkomen van angst en stress zijn ook belangrijke pijlers van een gezonde weerstand.
Mijn dier heeft nog nergens last van?
Je wilt juist voorkomen dat je dier ziek wordt. Het ondersteunen van de luchtwegen, darmen en algemene weerstand zijn goede maatregelen om ervoor te zorgen dat je dier gezond blijft. En vergeet ook niet de beschermende kracht van de vetzuren EPA en DHA in Omega-3 olie.
Het voorjaar is ook de tijd om je dier klaar te stomen voor de risico’s van de zomer. Denk aan de mugjes in de zomer en de grote hoeveelheden suiker in het gras bij paarden. Honden en katten kunnen gevoelig reageren op pollen, vlooien, teken en mijten. Gebruik vooral een natuurlijk middel om vlooien en teken te stoppen. En als je het immuunsysteem goed voorbereid – detox, desensibilisatie, gezonde suikerbalans- dan zal je dier minder klachten krijgen.
Ook in de strijd tegen virussen zal het immuunsysteem dan beter in staat zijn zijn beschermende werk te doen. Goed voor je dier, maar ook goed voor de mens.
Kan mijn hond nog wel veilig mee met de uitlaatservice?
Over het uitlaten van de hond zijn nog geen regels opgesteld. Maar het gezonde verstand zegt dat je rustig je hond kan uitlaten, mits je maar afstand houdt tot andere wandelaars. Uitlaatservices nemen ook hun beschermende maatregelen. De mensen die de honden uitlaten willen het contact met andere mensen zoveel mogelijk vermijden. Dus wees niet verbaasd als je gevraagd wordt de hond in de hal of in de tuin te zetten. Dan hoeft de service niet onnodig huizen te betreden, maar kan de hond wel lekker mee naar buiten.