Op donderdag 21-11 zijn wij tot 12:00 bereikbaar. Vanaf vrijdagochtend 22-11 8:30 kunt u ons weer bereiken via telefoon en mail

 

De favoriet van Klarinda van DSZ Van Zanten...

Leestijd 4 minuten

‘Natuurlijk is voor mij het product met probiotica de grote favoriet als het om PUUR gaat. En dan vaak in combinatie met het anti parasieten product, het beste team in de strijd tegen indringers in de darm.’ Klarinda van Zanten van dierenspeciaalzaak Van Zanten in Alblasserdam wordt gedreven door haar passie voor dieren. “Ik rust niet voordat ik achter de oorzaak ben van een klacht, want dan pas kan je het juiste advies geven. En dat is voor mij de enige manier waarop ik mijn werk wil doen. Al 20 jaar met veel plezier!”

Haar eigen dieren zijn voor Klarinda de beste leermeesters. Zo was het ook toen haar eigen pup van 5 maanden oud kampte met ongemak aan haar oren en spijsvertering. De besmetting bleek hardnekkig. In samenspraak met NML health ontdekte zij de kracht van de pre- en probiotica en een product tegen parasieten als aanvulling op de reguliere behandeling met chemische middelen. Haar hond knapte binnen 14 dagen op en ook het oor ongemak behoorde tot het verleden.

Stappenplan

Klarinda: “Ook een aanpassing in de voeding ondersteunt de weerstand van de darmen. Soms kan vers vlees echt het verschil uitmaken, dat neem ik mee in het advies. Samen met iemand van NML heb ik een protocol ontwikkeld wat echt uitkomst biedt. Dat is nu zes jaar geleden en ik heb op deze manier zoveel honden kunnen helpen! Vooral pups zijn gevoelig voor besmetting en die kunnen dit stappenplan ook prima handelen.”

Het stappenplan bij indringers in de darm volgens Van Zanten:

  1. 5 dagen chemische bestrijding
  2. op de 3e en 5e dag ontsmetten van het dier en het huis
  3. stopweek
  4. weer 5 dagen kuur met chemisch middel tegen indringers
  5. opnieuw dier en huis ontsmetten
  6. starten met een 10-daagse kuur met druppel om milieu van het dier onaantrekkelijk te maken voor parasieten en tegelijk met probiotica (duur: potje leegmaken).

20 jaar Dierenspeciaalzaak Van Zanten

“Vanaf het moment dat ik kon praten zei ik al tegen iedereen die het wilde horen dat ik later een eigen dierenwinkel wilde hebben. Dat later kwam al heel gauw: op mijn 20ste startte ik met deze zaak. Apetrots, maar vooral blij dat ik mijn droom al zo vroeg heb mogen verwezenlijken.” Ook haar ouders zagen al snel dat een eigen dierenwinkel de weg was voor hun dochter. Klarinda, nu 40 jaar, was de hele dag in de weer met dieren. En op een professionele manier. Zo begon ze met haar eigen konijn een kleine fokkerij. Klarinda: “Het zit vast in mijn genen. Mijn opa van moederskant was ook altijd aan het fokken met vogels en cavia’s. En mijn oma aan vaderskant hield postduiven. Als kleintje hielp ik haar waarmee ik kon. Prachtig vond ik dat. De steun van mijn ouders heeft de start van Van Zanten mogelijk gemaakt, daar ben ik hun nog steeds dankbaar voor.”

Uitnodigend

Wie binnenkomt bij Van Zanten voelt zich direct thuis. De sfeer is vriendelijk en open, de medewerkers zijn open en behulpzaam. Klarinda: “Ik wil dat klanten zich uitgenodigd voelen om hun vragen en zorgen met ons te delen. Wij vragen net zolang door totdat we een goed beeld hebben van het dier. Zo kunnen we goed adviseren. Ik verbaas me wel eens dat mensen bij een dierenarts hun dier met van alles laten inspuiten, zonder dat ze weten wat er in de spuit zit. Ik probeer het bewustzijn van klanten te verhogen. En dat wordt blijkbaar gewaardeerd, want ze komen steeds weer terug.”

Voeding, darmen en gewrichten

Van Zanten is een allround dierenspeciaalzaak met een specialisatie in darmen, gewrichten en voeding. “Voeding is de basis voor een gezond dier. Hierbij is het belangrijk of de keuze voor vers of brok past bij de specifieke hond én bij het budget van de eigenaar. Dat moet echt bij elkaar passen, anders kan een diereigenaar het niet blijvend goed doen voor zijn hond. Waar het mogelijk is adviseer ik natuurlijke middelen en ben ik blij met het assortiment van NML op dit gebied. Zijn er gewrichtsproblemen, dan kijk ik zeker naar de glucosamine in de voeding en als supplement. De dosering stem ik hier op af. Zo is elk dier een geval apart. Wanneer heb ik een goede dag gehad? Als ik veel mensen en hun dieren met een deskundig advies heb kunnen helpen. Dan ga ik met een goed gevoel naar huis.”