Let op: aangepaste levertijden en bereikbaarheid rondom de feestdagen. Zie 'Actueel' voor details. 

 

Frisse blik na cursus Silverlinde

Soe bij Silverlinde

Wat doe je als je bij NML health de hele dag bezig bent met plantjes, kruiden en diergezondheid? Je zorgt dat je basiskennis up-to-date is. Zo kun je de (ver)kopers van producten optimaal adviseren en voorzien van juiste informatie. Om die reden togen Soe ( verkoop en advies)en Sally (vormgeving en communicatie) op 13 april naar Breda voor de cursus ‘Fytotherapie voor dieren’ bij Silverlinde. Dit is het toonaangevende opleidingsinstituut voor Veterinaire natuurgeneeskunde.

Soe en Sally kijken terug op een leerzame eerste dag van de tweedaagse cursus ‘Fytotherapie voor dieren’: 

Als medewerker van NML health heb je vanzelfsprekend al interesse in de flora en fauna. We verkopen immers producten op basis van fytotherapie en weten welk kruid en welk plantje bij welke kwaal ingezet kan worden. Toch is bijscholing ontzettend fijn en nodig om een frisse blik te houden en nieuwe inzichten te krijgen. Op deze eerste dag leerden we over de basis van fytotherapie en bespraken we planten die op een laagdrempelige manier in te zetten zijn bij diergezondheid. 

Weegbree en Plantago

De plant die menigeen met grote frustratie tussen zijn tuintegels uittrekt is de weegbree. Onkruid!

Maar niets is minder waar, dit plantje is in de fytotherapie een vaak gebruikt en veel geprezen plantje. Je hebt de smalle weegbree en de brede weegbree. Docent Monique van Riel legt uit dat zij op andere gebieden inzetbaar zijn: “Kijk naar de vorm van het blad, op welk orgaan lijkt het?” De smalle weegbree zet men in voor klachten in het spijsverteringskanaal en de brede bij problemen rond de longen. Bij NML health hebben wij de PUUR Plantago ovata. Dit is een combinatie van de zaadjes en vliesjes van de verre achternicht van onze smalle weegbree (Plantago lanceolata). Het helpt menig hond, kat en paard enorm bij een goede darmwerking.

Kijken is ontdekken

Kijken is ontdekken zo blijkt. Verschillende kleuren hebben verschillende betekenissen. Zo staat een blauwe bloem als Borage voor koel. En roze, zoals de Pinksterbloem, voor harmonie.
Geel zoals de Paardenbloem, een ontploffing van kleur, staat voor lente, nieuw en fris. Het is een perfecte detoxer voor in het voorjaar, voor het afvoeren van afvalstoffen voor blaas, nieren en lever.

Frisse blik

Monique leert ons determineren op een nieuwe manier. Door te kijken naar de vorm van het blad, de geur en de kleur van de plant, kun je eigenlijk al bedenken waarvoor het inzetbaar is.
We zijn dichterbij de plant gekomen en bij de basis. We hebben geproefd, geroken, aangeraakt en gekeken en hebben een frisse blik gekregen. In juni nog een dag!