Net echt!

De Overhorn_Paard_uitzicht

Zo kwamen mijn bedrijven weer samen dit weekend.. 

Zó grappig, slapen er in mijn Bed&Breakfast de Overhorn, een vader en zoon dit weekend. Ze wandelen drie keer per jaar een deel van een lange afstandswandelpad, nu het Waterliniepad, dat vlak langs onze Boerenhofstede loopt, net zoals het Trekvogelpad en het Floris V-pad.

Ik vertel dat ik, naast de verhuur van zalen, appartementen en B&B, achter, in de voormalige koeienstal, receptuur ontwikkel voor supplementen voor dieren. Ze zijn erg geïnteresseerd en vragen op een dusdanige manier door dat ik denk, mmmm die weten er meer van. Blijken ze allebei apotheker te zijn, vader in een ziekenhuisapotheek en zoon bij een bedrijf die op maat medicijnen afvult in zakjes voor met name oudere mensen.

Op welke basis de supplementen werken dan, is het alleen voor gedrag? vragen ze. Nee, vertel ik: “van alles, EPA en DHA vetzuren die ontstekingsremmend werken en bijvoorbeeld een medicinale honingzalf. Maar ook toevoegingen die zorgen voor een betere glucosestofwisseling of een acetyl-choline product voor de dementerende hond en kat.”

“Oooh” zegt de vader, “net echt”.

Dan moet ik mijzelf inhouden om niet direct iets verkeerds te zeggen.. Hoezo net echt?

Het is ECHT!

En producten ontwikkelen zonder bijwerkingen, die de oorzaak aanpakken, lijkt me een stuk meer echt dan symptomen te onderdrukken met de NSAID’s en chemische preparaten uit de reguliere apotheek. Ik zeg dat natuurlijk niet, want respect voor ieder zijn vak, maar bied wel aan om even achter in de stal te kijken naar mijn NML health-bedrijf. Dat willen ze graag.

Na een korte rondleiding verzucht de zoon: “Pap zoiets wil ik ook! Misschien niet voor dieren maar dan voor mensen”.

;-)