Let op: aangepaste levertijden en bereikbaarheid rondom de feestdagen. Zie 'Actueel' voor details. 

 

PUUR Beer on tour

Beer is mijn 10e hond. Ik kan wel zeggen dat ik enige ervaring heb met honden laten wennen aan een autorit. Zo bleef tante Riba, de Rhodesian Ridgeback, bij haar eerste autorit lekker slapen in de armen van mijn dochter. Zonder misselijkheid of onrust. Maar de meeste honden moesten even wennen aan het meereizen in de auto. Gelukkig is er een goede natuurlijke ondersteuning bij het trainen van autoritten, want zowel voor de hond als de baas is het geen pretje als de complete maaltijd of de trainingssnacks worden uitgespuugd in de auto.

Daar ging het ontbijt

Zo ook bij Beer: de eerste rit ging goed, maar de tweede keer, na het nemen van twee rotondes, kwam zijn hele ontbijt eruit. Oortjes plat en hij voelde zich duidelijk niet lekker. Voor mij het sein om te starten met het stappenplan om honden te laten wennen aan (lange) autoritten met druppels op basis van Gember (Zingiber officinale), Zoethout (Glycyrrhiza glabra) en Magnesiumcarbonaat (Magnesium carbonicum). Door velen met succes toegepast ter voorkoming van overgeven en stress door het reizen met de auto, boot of vliegtuig. 

PUUR

De natuurlijke activerende druppels zijn op basis van planten, die ervoor zorgen dat reizen een aangename ervaring wordt.

Gember, Ginkgo en Zoethout

De druppels bevatten onder andere gember, ginkgo en zoethout. Uit dierstudies en humane studies is gebleken dat gestandaardiseerde gember wortelstokextracten, het maagdarm slijmvlies beschermen, de absorptie van vitaminen/mineralen verhogen (tot 200%), preventief werken bij reisziekte en zeeziekte (voorkomen misselijkheid en overgeven). Verder bevordert het de galsecretie en beschermt het de levercellen tegen chemische toxinen. Het extract van de Ginkgo biloba wordt onder meer ingezet bij onrust, angst en evenwichtsstoornissen. Zoethout (Glycyrrhiza glabra) zit erin voor de (zwakke) maag en omdat het stress en spanning vermindert. (Bron: Natura Foundation)

Magnesium en Zink

Aan de druppels zijn daarnaast verdunningen van Magnesium en Zink toegevoegd. Deze supplementen versterken het centraal zenuwstelsel, het vegetatieve zenuwstelsel, het maagdarmkanaal en het gladde spierweefsel van de ingewanden, in bijzonder die van de afvoerende galwegen. In de homeopathie wordt dit middel voorgeschreven bij braken en krampen en kolieken van de holle organen. Karakteristiek voor dit middel is dat het dier zich beter voelt in de frisse lucht. De verdunning van Zink wordt in de homeopathie gebruikt bij schrikkerige, angstige, nerveuze dieren.

Jonge honden extra gevoelig

Reisziekte komt meestal voor bij de - jonge - hond. PUUR Beer was niet nerveus voor de autorit, alleen misselijk. Sommige honden blijven uit angst doodstil liggen, anderen blijven staan en zijn onrustig, beide vaak in combinatie met kwijlen en/of braken. Wat fijn dat je je hond kunt ondersteunen en met het stappenplan minder gevoelig kunt maken voor wagenziekte.

Langzaam opbouwen

Start nou niet meteen met een mega-rit als je besluit dit middel in te zetten bij een autorit. Die paar druppeltjes lossen echt niet in een keer het hele probleem op. Stapje voor stapje is het devies! 

Bouw de reisduur langzaam op. Geef de druppels met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Toedienen over een klein snackje (Icelandpet) kan ook, maar in ieder geval niet in een complete maaltijd. Dit is niet handig voor het effect van de druppels en al helemaal aan te raden niet als de hond snel misselijk wordt. 
Geef de druppels vóór en tijdens iedere reis tot het dier vrij is van klachten. Geef per keer ongeveer ½ tot 1 ml aan druppels (1 ml = 20 druppels, met een spuitje gaat het doseren sneller).

Het stappenplan

1.     Geef de druppels al een kwartier voorafgaand aan de oefeningen! Eventueel ook nog een keer tijdens de oefening.
2.     Oefen eerst in een stilstaande auto, geef hierin wat voer. 
3.     Is de hond na een paar keer oefenen rustig, zet dan de motor een tijdje aan, zonder te rijden. 
4.     Ga de volgende keer een heel klein stukje rijden. (5 minuten)
5.     Bouw de reistijd rustig op, rij rustig en zorg voor voldoende frisse lucht. 
6.     Geef ongeveer 2 uur voor de eerste echte reis een kleine maaltijd. 
7.     Bij een iets langere rit: Geef een dosering één uur voor de reis en één dosering direct bij aanvang van de reis.
8.     Als de hond erg onrustig is combineer dan met de kruidenmix van Magnesium citraat, Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Natriumfosfaat/Sosium phosphate, Hop (Humulus lupulus), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), Dong Quai (Angelica sinensis), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Zink, L-Tryptofaan, Vitamine B3 en Vitamine B6 of een druppel met Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus). 

Na 3x reizen met goed resultaat kon ik stoppen met de druppels! PUUR Beer is helemaal gewend aan de autorit en springt met plezier in elke auto!