Let op: aangepaste levertijden en bereikbaarheid rondom de feestdagen. Zie 'Actueel' voor details. 

 

Gecontroleerd groepsimmuniteit opbouwen

Leestijd 4 minuten
Gecontroleerd een groepsimmuniteit opbouwen_L-Lysine_NML_health

Samen gecontroleerd groepsimmuniteit opbouwen. 

Hierin staat voorop dat iedereen ervoor zorgt dat zijn of haar immuunsysteem sterk is om bij besmetting de heftige reactie op het virus te verminderen. De aangemaakte antilichamen beschermen het lichaam bij een nieuwe besmetting en dus ook de verspreiding van het virus.  

Belangrijke rol van L-Lysine in de bestrijding van virussen

  • Het gaat de vermeerdering van virussen tegen
  • Speelt een belangrijke rol bij de vorming van antilichamen

Wat is een antilichaam?

Een antilichaam is een eiwit, dat door speciale witte bloedcellen (B-lymfocyten) geproduceerd wordt als reactie op lichaamsvreemde stoffen, zoals een virus. Antilichamen hechten zich aan de lichaamsvreemde stof, waarna het immuunsysteem deze onschadelijk kan maken. Mensen kunnen antilichamen zelf aanmaken. Dit doen ze na het doormaken van de ziekte of na bijvoorbeeld een vaccinatie. Bij dat laatste wordt een stukje van het specifieke virus of een dood virus ingebracht, waarop het lichaam antilichamen aanmaakt die direct in actie kunnen komen als ze dit virus later daadwerkelijk tegenkomen. Antilichamen zorgen er dus voor dat het dier of de mens niet opnieuw ernstig ziek wordt van hetzelfde virus.

Wie het virus heeft gehad, wordt er immuun voor

Hoe meer mensen het virus krijgen en genezen, hoe meer mensen dus immuun worden. Dan spreek je van een steeds grotere groepsimmuniteit.

Met virussen werkt het dus zo: als het aantal mensen dat níét meer vatbaar is voor het virus, een stukje groter is dan het aantal mensen dat nog steeds vatbaar is, dan krijgt het virus niet meer de kans om zich te verspreiden. Om de epidemie echt te stoppen zou dat bereikt moeten worden, Daardoor ontstaat er een soort schil van beschermde mensen om de niet-beschermde, vatbare mensen heen. Onder die vatbare mensen vallen dus onder andere ouderen en mensen met andere gezondheidsproblemen.

Voor zowel mens en dier is een optimaal werkend immuunsysteem het beste antwoord op corona

Hoe ondersteun je het immuunsysteem?

  • Humaan ondersteunt 2 gram Vit C, 75 microgram Vit D3, 30 microgram Zink én 1,5 gram L-Lysine (bron Natura Foundation) een goede eerste immuun(ontstekings-) reactie. Een goede spiegel van EPA (Omega-3) zorgt ervoor dat een ontstekingsreactie ook weer tijdig uitdooft.
  • Een gezond bioritme (op tijd naar bed en voldoende slaap) en vermijden van stress en angst bevordert de werking van het immuunsysteem
  • Zorg verder voor een gezonde weerstand

NB Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional als u suppletie overweegt.