Ken je dat? Je stuurt een product in voor een belangrijke nominatie en ineens zit je in een rollercoaster. Met als kers op de taart: de award! Dat overkwam mij dit voorjaar met het product Phytonics Gluco balance. Dit supplement ondersteunt de suikerstofwisseling van dieren en zeker onder paardenbezitters is dit een absolute hit. Onze ingeving om met dit product op de voorgrond te treden bleek een goede zet! Het bracht onverwacht veel werk met zich mee, maar vooral veel erkenning! Ik ben supertrots op dit product en op mijn team dat keihard heeft gewerkt om alles voor elkaar te krijgen.
Beste supplement 2019
Het ging om de verkiezing Beste supplement 2019 van Horses.nl. Natuurlijk moest onze Gluco balance, ontwikkeld door dierenarts Eric Laarakker van Phytonics, meedingen naar deze belangrijke award. Van paardeneigenaren krijgen we zoveel goede feedback over dit product dat de suikerbalans in het lichaam ondersteunt. Wat waren we blij met de nominatie en dat we in de gelegenheid werden gesteld de Gluco balance te pitchen voor een deskundige jury. Hoe vertel je in 5 minuten waarom dit fantastische supplement de award enorm verdient? Deze uitdaging hebben we niet lichtzinnig opgenomen. Over elke letter in de PowerPoint presentatie is goed nagedacht. En ook de presentatie zelf moest overtuigend en natuurlijk verlopen. De begeleiding hierin door Carola Kesteloo bleek van onschatbare waarde. Wat ben ik trots op NML’s San Cartesan en Kelly van Prooijen van Phytonics, zij hebben de Gluco balance laten stralen op het podium. Met als fantastische uitkomst: de award ‘Supplement van het jaar 2019’! Bij het horen uitroepen van onze naam hebben we wel een klein traantje gelaten. Een ontlading van een gezonde dosis spanning. Want eerlijk is eerlijk, we gingen vol in de wedstrijd. Hoe fijn is het dan om te ervaren dat het niet voor niets is geweest.
Suikers, het probleem van de 21ste eeuw
Phytonics Gluco balance heeft een positief effect op de suikerbalans. De award ging over de doelgroep paarden, maar ook bij honden en katten heeft het supplement hetzelfde effect. En dankzij de human grade ingrediënten is er zelfs een variant voor menselijk gebruik.
In het voorjaar zit het gras vol met suikers, zodat paarden die oorspronkelijk schraal uit de winter kwamen zich weer konden bijvoeden. Ook in het najaar zit er meer suiker in het gras zodat de paarden goed voorbereid de sobere periode van de winter weer in kunnen gaan. Dat is wat de natuur doet. Heel goed. Maar helaas is de realiteit nu anders. We zetten onze paarden op te rijke weiden met Engels raaigras. Dit gras zit bomvol met suikers, bedoeld om koeien zoveel mogelijk melk te laten produceren. Daarnaast krijgen paarden teveel en te rijke voeding en in verhouding te weinig beweging. Ook de winters zijn minder koud, waardoor ook de natuurlijke vetverbranding minder is. De verstoorde suikerstofwisseling leidt tot overgewicht en andere suiker gerelateerde aandoeningen.
Voor honden, katten en mensen is het niet anders. Teveel koolhydraten en suiker en te weinig beweging leidt tot overgewicht en een te hoge belasting van het lichaam. Ook stress heeft een negatief effect op de suikerbalans. Op alle fronten worden organen en lichaamsfuncties aangetast door de suiker en wordt een teveel opgeslagen als vet. En zie die energie maar weer eens vrij te maken, dat is nog niet zo eenvoudig. Van een teveel aan suikers word je dik en ziek.
Geen tovermiddel
Wat zou het mooi zijn als een dagelijkse dosis Gluco balance de oplossing zou zijn om dieren en mensen gezond en slank door het leven te laten gaan. Wil je de suikerbalans in evenwicht krijgen dan zul je minder suikers (en koolhydraten) moeten innemen en meer moeten bewegen en energie uit vetten moeten verbranden. Zeker geen eenvoudige opgave als je om je heen kijkt en ziet hoeveel overgewicht er is. Maar met een gedisciplineerd voedingsmanagement, aandacht voor stress en de ondersteuning met Gluco balance ligt een ideaal gewicht binnen handbereik. Het past bij een bewust omgaan van lijf en psyche. Want echt, suiker is een sluipmoordenaar voor alle levende wezens. Deze boodschap is opgepakt en kan niet genoeg worden verspreid.