Let op: aangepaste levertijden en bereikbaarheid rondom de feestdagen. Zie 'Actueel' voor details. 

 

Voetjes van de vloer voor een blije zomer met je hond

Leestijd 3 minuten

De vakantieperiode is volop aan de gang, dit jaar echter iets anders dan voorgaande jaren. Wellicht heb je dat ook al gemerkt, en het huisdier al helemaal. We zijn meer thuis en dat merken wij niet alleen zelf, maar ook ons huisdier. Er wordt bijvoorbeeld meer gelopen met de hond, of de hond gaat gezellig mee op een binnenlandse vakantie. Zijn of haar pootjes kunnen hier zeker wat ondersteuning in gebruiken. Espree Paw balm houdt de voetzolen soepel

Haartjes 

Als de haren tussen de tenen en zooltjes te lang worden, kunnen er graszaadjes, zand en steentjes tussen blijven zitten. Daarnaast kan de vacht ook klitten. Om dit te voorkomen is het raadzaam om de haartjes kort te houden. Je zou de voetjes ook vooraf even kunnen badderen om het vuil los te weken. Na het weken kan je de Espree Paw balm opsmeren om uitdroging te voorkomen. 

Nagels 

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar zelfs bij honden die veel lopen kunnen de nagels toch onprettig lang worden. Het is dan noodzaak om de nagels te knippen omdat te lange nagels de stand van de voet kunnen beïnvloeden. De houding van de hond kan hierdoor verslechteren. De nagels van de hond kun je zelf knippen met een speciale tang, of laten doen bij de dierenspeciaalzaak of dierenartspraktijk.

Wolfsnagel 

Als je de nagels zelf bekijkt of laat bekijken, controleer ook de wolfsnagel iets boven de voet. Deze komt niet op de grond waardoor het niet genoeg afslijt en zelfs kan ingroeien. Het is zaak om deze nagels in ieder geval eens per maand te controleren. 

Kussentjes of zooltjes

Controleer tijdens warme dagen regelmatig de kussentjes. De kussentjes kunnen soms erg droog zijn en daardoor scheuren. Een balsam, wax of zalfje zoals de Espree Paw balm, Vetramil Paw wax of de Healing Cream 3 in 1 kunnen daarin verlichting bieden en herstel bevorderen. 

Blote voeten

Loop je soms blootvoets over het asfalt of stoep en voelt dat te heet? Dan is het ook te heet voor jouw hond. Vermijd de warmste momenten op een dag en laat je hond vroeg uit, en na de ergste warmte. Denk er ook aan dat de voetzolen met de bek de enige plekken zijn waar honden hun warmte kwijt kunnen. Doe dus op deze warme dagen geen dikke laag balsam of wax op de kussentjes, maar breng pas een dun laagje aan als de hond voldoende is afgekoeld.

NB! Diepe snee of wond? Laat jouw dierenarts het nakijken!