Het zijn net mensen. Zet een snotterend dier tussen andere dieren en voor je het weet loopt de hele groep te tranen en te niezen. Denk aan paarden bij elkaar op stal. Of honden op uitlaatplekken of bij elkaar in een training. Kattenshows en pensions, dieren steken elkaar gemakkelijk aan. En ook belangrijk: heeft je dier het naar de zin? Ook dat is een ondermijnende factor voor de weerstand.
Preventief
Zeker bij dieren in een omgeving met een verhoogd risico – dieren dicht op elkaar, vocht en tocht - kan het immuunsysteem een oppepper gebruiken. L-Lysine doet dat. Ook ondersteunt het een sneller herstel en heeft het een remmende werking op de vermenigvuldiging van indringers. Zeker het najaar met veel regen en nattigheid is een beruchte periode. Maak je dier weerbaar.
Een gezonde leefomgeving is daarbij een must. Is er voldoende ventilatie, rust en hygiëne?
Stress, een belangrijke trigger
Een stressvolle omgeving of situatie is ook een belangrijke factor dat een dier bevattelijker wordt voor wat er in de lucht zweeft. Denk daar ook aan als het dier in een omgeving komt met dieren die het wellicht niet kent en waarmee het ineens een beperkte ruimte moet delen. De verhuizing, het transport - zeker bij katten en paarden - het kan net de trigger zijn om iets op te lopen. L-Lysine ondersteunt, maar heb oog voor de situatie waarin het dier zich bevindt.
Voor elk dier een schepje
De gunstige en beschermende werking van L-Lysine is wetenschappelijk onderbouwd. Nu begrijp je ook waarom het weinig zin heeft alleen een enkel dier te ondersteunen in een drukke omgeving. Ze kunnen het allemaal gebruiken. Zeker in pensions en kennels kan het zinvol zijn om alle dieren dagelijks een supplement met L-Lysine te geven. Gewoon een schepje over het voer. Grote potten zijn hierbij een uitkomst.