Let op: aangepaste levertijden en bereikbaarheid rondom de feestdagen. Zie 'Actueel' voor details. 

 

Hoe denken wij

NML health heeft een bewuste visie op diergezondheid: het bevorderen van de gezondheid van dieren en het voorkomen van gezondheidsproblemen met innovatieve en natuurlijke producten.

Samen met onze ambassadeurs delen wij onze visie op deze website en draagt oprichter en eigenaar van NML health Irene Rol haar uitgangspunten en mening actief uit in verschillende media.

Onze producten dragen bij aan een goede gezondheid. Echter: elk dier is uniek. De specifieke omstandigheden van een individueel dier bepalen het effect. Hierdoor is het succes bij het ene dier, geen garantie voor het succes bij een ander dier dier met zelfde symptomen. Het gaat altijd om het totaalmanagement: voeding, huisvesting en leefsituatie. Voedingssupplementen en druppels zijn aanvullend, ondersteunen en bevorderen het zelfherstellend vermogen. Belangrijk is dat er goed gekeken wordt naar het dier. Wat heeft het nodig op dit moment? 

 

Hoe suikers een rollercoaster veroorzaken

Zo stuur je een product in voor een belangrijke nominatie en ineens zit je in een rollercoaster. Met als kers op de taart: de award! Dit overkwam Irene Rol dit voorjaar met het product Phytonics Gluco balance. Het supplement ondersteunt de suikerstofwisseling van dieren en zeker onder paardenbezitters is dit een absolute hit. Irene: "Onze ingeving om met dit product op de voorgrond te treden bleek een goede zet! Het bracht onverwacht veel werk met zich mee, maar vooral veel erkenning! Ik ben supertrots op dit product en op mijn team dat keihard heeft gewerkt om alles voor elkaar te krijgen."

Voeding, geen eenheidsworst voor de hond

Zonder ons te willen mengen in de strijd tussen (vers) vlees en brokken aanhangers als het gaat om gezonde voeding voor de hond, vonden we dat een opiniestuk hierover niet mocht ontbreken. Waar moet goede hondenvoeding aan voldoen? De verschillende meningen struikelen over elkaar. Een hond heeft eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en water nodig om te overleven. Maar hoe zit het met koolhydraten? En in welke vorm kun je die het beste aanbieden? We zetten wat voeding filosofieën op een rij. Aan Ronald Corbee, specialist Klinische Voeding aan de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht legden we een aantal vraagstukken voor.

Een gezonde vacht, scheer niet alles over één kam

Een vacht is het meest in het oog springende deel van een dier. Een gezonde vacht glanst je tegemoet en heeft alles te maken met een gezond lichaam. Maar van buitenaf kan een verkeerde verzorging ook van invloed zijn op de kwaliteit van de vacht. NML health vroeg veterinair natuurgeneeskundige Dietske Dijkman en hondentrimster Paula de Kort naar hun ervaring en mening over een goede vachtverzorging. 

Weg met die mijt bij je paard, maar hoe doe je dat?

Zeker bij paarden met lekkere dikke sokken voelt een mijt zich thuis. Het paard wordt gek van de jeuk. Hoe kan je je paard verlossen van deze kwelgeesten? Bestrijden – natuurlijk of chemisch - van de mijt zelf, ligt voor de hand. Maar een weerbaar immuunsysteem, een schone stalomgeving en gezonde voeding zijn daarnaast de beste bescherming van je paard. In dit artikel zetten we de reguliere en natuurlijke benadering naast elkaar. Holistisch dierenarts Eric Laarakker van Praktijk Den Hoek en Ron Hofman van Bio-Ron delen hun ervaringen met het effectief bestrijden van de mijt.

Pagina's