Silicium als supplement roept bij veel mensen nog vragen op. Wat is het nu precies? En waarvoor kun je het inzetten? In onderstaande tekst vind je alle uitleg. Hierdoor krijg je alle informatie in handen om goed te kunnen adiseren.
Let op: aangepaste levertijden en bereikbaarheid rondom de feestdagen. Zie 'Actueel' voor details.
Beter leren zonder stress!
Blij met professionals die gebruik maken van de producten van NML health. Zo deelt Jeroen Oomen van Hondentrainings- en gedragscentrum Kynologisch Nederland zijn ervaring met een Phytonics druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus).
Ontsteking of infectie? Kwakkelhond weer gezond!
Katy, een vierjarig Kooikerhondje, stond in de agenda van Jyoti (Holistische praktijk voor dieren) aangekondigd met ‘’kwakkelhond’’. Deze benaming is zoals de eigenaar het verwoord heeft. Het gaat om een aantal klachten die aanhouden of steeds terugkomen. Het dossier van Katy laat zien dat het wel wat ingewikkelder is dan dat.
Paarden in de winterkou, waar moet je op letten?
Bowentherapie is een milde en bijzonder effectieve manuele behandelmethode waarbij gewerkt wordt op de fascia (bindweefsel-structuren) van het hele paardenlichaam. Het zorgt dat de doorbloeding en circulatie via het lymfestelsel verbetert.
Uit de praktijk van.....Evelien van der Waa: vuurwerkangst bij de kat
Als het over vuurwerkangst bij dieren gaat, gaat het meestal over honden. En dat is niet zo gek, want honden moet je uitlaten, ook als er vuurwerk wordt afgestoken, en katten niet. Maar ook katten kunnen echt bang zijn voor vuurwerk. Ze laten dat alleen veel minder duidelijk zien in hun gedrag dan honden. De natuurlijke reactie van een kat bij angst is om zich te verstoppen. Maar als je al een bangige kat hebt, valt het niet zo snel op, dat de kat nu nog meer op zolder vertoeft of achter in een kast zit. Als je als baasje het idee hebt dat jouw kat bang is voor vuurwerk of het onprettig vindt als er vuurwerk wordt afgestoken, zijn er verschillende dingen die je kunt doen.
Start op tijd! Wacht niet met behandelen van angst tot het laatste moment.
Waar dierprofessionals vaak tegen aan lopen is dat huisdiereigenaren in de week tussen kerst en oud en nieuw aan de toonbank staan. De vraag is dan of ze iets hebben voor de hond of kat die toch wel erg bang is voor het vuurwerk dat richting oud en nieuw steeds vaker te horen is. Jammer is dat het dan letterlijk 5 voor 12 is. Oud en nieuw staat voor de deur. Wat kun je nu nog doen? Maar sterker nog, wat had je al kunnen doen? En wat kun je voor volgend jaar anders doen als huisdiereigenaar? Allemaal vragen waar we een antwoord op gaan geven.
Trends volgen NML health
NML health blijkt een trendsetter te zijn in haar visie op diergezondheid. Dat bevestigen resultaten van het marketingonderzoek dierenartspraktijken 2018, waarin een duidelijke verschuiving in de rol van dierenartsen wordt gesignaleerd met meer focus op preventie, natuurlijke producten en gerichte vaccinatie. In de nieuwsbrief van DSZ Actueel wordt uitgebreid in gegaan op de uitkomsten van het marketingonderzoek. NML health is uiteraard erg blij met deze bevestiging van haar visie.
Phytonics Gluco balance 500 g
Voor de suikerbalans. Winnaar Product van het Jaar in de categorie supplementen.
PUUR Flyer Angst/vuurwerk A5
Volg het PUUR stappenplan in perioden van vuurwerk of langdurig onweer!
Vetramil honingzalf tube 30 g
Goed smeerbare zalf op basis van honing en etherische oliën.
Vetramil Paw wax 45 g
Ter verzorging en bescherming van voetzolen en bij kloven.
'Als jouw huid je irriteert’, een holistische blik op eczeem door Corine Poldervaart
In deze blog vertelt Corine Poldervaart vanuit haar eigen ervaringen over haar holistische blik op eczeem. Corine is veterinair natuurgeneeskundig therapeut met haar eigen praktijk. Haar kracht ligt in het opsporen van de oorzaak.
Het eerste waaraan gedacht wordt is het welbekende staart en manen eczeem (SME) of ook wel sweet itch, summer itch, Seasonal Recurrent Dermatitis (SSRD) genoemd of nog iets meer technisch Culicoides Hypersensitivity.
Het eerste waaraan gedacht wordt is het welbekende staart en manen eczeem (SME) of ook wel sweet itch, summer itch, Seasonal Recurrent Dermatitis (SSRD) genoemd of nog iets meer technisch Culicoides Hypersensitivity.
'Een klein tubetje Vetramil smaakt naar meer' De ervaring van Trimsalon Jonker
‘Omdat ik het eigenlijk standaard in de salon had liggen en ook gebruikte bij plekjes van de honden, zagen klanten dit en vroegen ze al snel of ze het ook bij mij konden kopen.’ Dit is kortgezegd het begin van het succesverhaal van de display met 10 gram tubes honingzalf bij Trimsalon Jonker in Andijk. Patricia Jonker: ‘Voor klanten verlaagt de betaalbare prijs de drempel om honingzalf uit te proberen.”
'Ogen op stokjes', aldus Kelly over haar gespannen paard
Groot, maar niet zo dapper. De grote KWPN ruin van Kelly van Prooijen. Het is, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen, een paard “met veel bloed”. Dit uit zich in zijn geval met dingen snel eng vinden en strak worden in de spieren. Door Kelly haar werk bij Den Hoek, Holistische praktijk voor dier & mens én bij Phytonics, weet zij inmiddels wel het een en ander over het paardenlichaam en het ondersteunen met supplementen.
'Onze Mickey bleek stiekem toch een dominante reu te zijn'
‘Mijn gemakkelijke Micky heeft toch meer leiding nodig dan ik dacht’. Die les leerde onze Dietske na een vervelend bijtincident op het strand. Een consult bij hondentrainer Jeroen Oomen toonde haar dat haar lieve hond eigenwijzer en dominanter was dan zij dacht. Zeker als hij geleid door zijn testosteron letterlijk zijn neus achterna gaat. Een andere aanpak en een activerende druppel moet de vertrouwensband tussen Dietske en Mickey weer herstellen.
‘VacciCheck past bij onze visie op diergeneeskunde’
Dierenarts De Laak-Vathorst in Amersfoort is sinds 2019 actief met titeren met VacciCheck. Dierenarts Annette Bogtstra: “Onze praktijk heeft behandelen op maat hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor vaccinatie. Met titeren met VacciCheck vaccineer je op maat en weet je zeker dat het dier weerstand heeft opgebouwd.”
'Wanneer ik zelf ervaring heb met producten kan ik beter adviseren', aldus Jill van Paard & Voeding
Mijn ervaring met Phytonics Respiration support. Jill van Paard & Voeding Advies op maat vertelt: Vorig jaar oktober regen wij helaas te maken met een vreselijke tegenvaller... Op de pensionstal die ik beheer met 15 stallen, kregen wij een nieuw paard binnen die al snel ziek bleek te worden. Er heerste toen rhino en droes in de omgeving en ik vreesde het ergste...
Aanpakken, die ongeoorloofde praktijken van hondenfokkers
De grote vraag naar honden in Nederland vergroot het risico op een toename van broodfokkers in ons land, die het helaas niet zo nauw nemen met de gezondheids – en gedragskenmerken van de pup. Om die reden is Irene Rol blij met de uitspraak van een rechter die een fokker van Boerbols een historisch hoge boete oplegde voor het verkopen van puppy’s met een reeks aan erfelijke aandoeningen. Vier van de vijf puppy’s moesten binnen twee jaar worden geëuthanaseerd vanwege ondraaglijk lijden, zo is te lezen in het artikel: http://www.hartvoordieren.nl/blog/1/juni/fokster-van-rashonden-veroordee.... Wat Irene betreft mag de regelgeving in Nederland om dit soort misstanden te voorkomen, flink worden aangescherpt.
Een abces bij de staart
Deze knapperd was niet zo gewend om naar buiten te gaan. Zo vonden zijn baasjes hem op een dag dan ook zielig in een hoekje, geen eetlust en duidelijk uit zijn hum. Uiteindelijk naar de dierenarts: die constateerde een abces. Vetramil spoelvloeistof bood uitkomst.
Achtentwintig word je niet zomaar
We weten dat paarden boven de 18 jaar toch echt al wat ouder beginnen te worden, hoewel sommige tot op hele hoge leeftijd zich gedragen als een jong dier. Zo zag ik eens een 32-jarige pony die een beetje ingedut was, ineens enorm opbloeien toen een 2-jarig Shetlander hengstje bij hem in de kudde kwam… Hij is uren met die kleine aan het spelen!
Aflevering 1. Shelley in voorbereiding op de Canicross wedstrijd
Op zondag 30 september aanstaande neemt Team PUUR deel aan de Canicross wedstrijd in Boschoord georganiseerd door Canicross Nederland. In de Canicross wedstrijd kun je kiezen uit drie disciplines: canicross, bike-joring en steppen. In de komende weken stellen we het PUUR Team aan je voor. Zij nemen je mee in hun voorbereidingen aan de hand van een vraaggesprek. In aflevering 1. maak je kennis met Canicrosser Shelley Vlasveld.
Aflevering 2. Canicross? Wat is dat? Hermien vertelt...
Langzaam drong het tot me door, nooit meer survivallen, kickboksen of de andere sporten die ik leuk vond. Een aanvaring met een grote Mechelaar maakte mij opeens niet meer in staat om gewoon alles te kunnen doen. Ja, het kon wel maar dan met de kans op artrose in mijn schouder. Nee, bedankt.
Aflevering 3. Sanne in voorbereiding op de Canicross wedstrijd
Op 30 september aanstaande neemt Sanne Visser deel aan de Canicross wedstrijd in Boschoord georganiseerd door Canicross Nederland. Zij doet mee in de categorie steppen.
Aflevering 4. Ard in voorbereiding op de bikejöring wedstrijd Boschoord
Op 30 september aanstaande neemt Ard deel aan de canicross wedstrijd in Boschoord georganiseerd door Canicross Nederland. Hij doet mee in de categorie bikejöring – mountainbiken met je hond door de natuur.
Aflevering 5. Fun voorop bij Canicross!
Ook dierenfysiotherapeut Hedwig Slabbekoorn is zondag 30 september aanwezig bij de Canicrosswedstrijd in Boschoord. In haar eigen stand – vermoedelijk bij de parkeerplaats - kunnen de crosserssporters bij haar terecht voor een ganganalyse van hun hond en vrijblijvend advies. Haar motto: zorg dat je allebei plezier hebt in de sport, fun staat voorop!
Agrimony / Agrimonia eupatoria (Agrimonie)
Zorgen achter humor en scherts verbergen, geen confrontatie aangaan, afleiding zoeken in gezelsch
Al eens gedacht aan massage bij een oude hond?
Honden worden strammer als ze ouder worden, lopen eerder blessures op en spieren gaan atrofiëren. Veel honden krijgt te maken met problemen aan de gewrichten en de wervelkolom. Ook gedragsmatig kunnen ze veranderen, al dan niet veroorzaakt door dementie. Hondenmasseur Marloes Poulus: "Met massage kun je dit soort klachten verminderen en pijn verlichten. Het dier gaat letterlijk lekkerder in zijn vel zitten."
Aloe Hydrating Spray
De perfecte spray als de vacht van uw hond droog en bros is.
Annette Timmer: ogen van een paard spreken boekdelen
Vorig jaar sprak San met Annette Timmer van Paarden Iriscopie voor haar rubriek ‘In gesprek met …’. Wat een leuke en positieve reacties kwamen op dit interview! San: "Het was toen voor mij een openbaring om van haar te horen wat er allemaal mogelijk is met iriscopie. En ik ben niet de enige. De lezingen die Annette geeft op diverse locaties, stallen en evenementen trekken veel toehoorders. Er valt zoveel te vertellen!" Op 14 november komt Annette naar Healthcare Academy Den Hoek voor een lezing over paardeniriscopie.
Antwoorden van WSAVA op vragen over corona, dieren en diereigenaren
Hoewel het coronavirus nu alleen nog mensen lijkt te treffen, leven er onder dierenartsen en andere dierprofessionals veel vragen over het virus en de overdracht tussen mens en dier. De WSAVA gaf in een extra bulletin antwoorden op veel gestelde vragen. Zo kunnen dierenartsen een eensluidend antwoord geven aan ongeruste diereigenaren. Hun standpunt? Er zijn geen besmettingen tussen mens en dier bekend. Je kunt dus gerust je hond of kat blijven verzorgen, maar neem de hygiënemaatregelen in acht.
Aspen / Populus tremula (Ratelpopulier) | UIT ASSORTIMENT
Onverklaarbare angst, onbestemd voorgevoel.
Atopie, jeuk, irritatie of rode tenen bij je hond: dit kan je eraan doen
Jeuk, irritatie of rode tenen bij je hond: dit kan je eraan doen.
Alle dieren hebben wel eens de kriebels in hun vacht. Dit is niets om je zorgen over te maken. Maar wanneer je hond vaker dan normaal aan het krabben en bijten is, wijst dit meestal op een huidprobleem. Aanhoudende jeuk of rode tenen en oren kunnen wijzen op atopie. Dit is een allergische reactie op bepaalde stoffen. Het wordt ook omgevingsallergie genoemd. De problemen die deze aandoening met zich meebrengt kunnen met de juiste behandeling verminderd en verzacht worden. Hoe herken je deze allergie bij je dier? En wat kan je doen om je hond te helpen? We vertellen het je in dit blog.
Alle dieren hebben wel eens de kriebels in hun vacht. Dit is niets om je zorgen over te maken. Maar wanneer je hond vaker dan normaal aan het krabben en bijten is, wijst dit meestal op een huidprobleem. Aanhoudende jeuk of rode tenen en oren kunnen wijzen op atopie. Dit is een allergische reactie op bepaalde stoffen. Het wordt ook omgevingsallergie genoemd. De problemen die deze aandoening met zich meebrengt kunnen met de juiste behandeling verminderd en verzacht worden. Hoe herken je deze allergie bij je dier? En wat kan je doen om je hond te helpen? We vertellen het je in dit blog.
Auto luchtverfrisser | UIT ASSORTIMENT
Voor een aangename geur en natuurlijke verfrissing in uw auto.
De basis van een blij en sportief paard: voeding, beweging en de juiste rijtechniek
Voeding, beweging, training. Dat is de volgorde die Ronald Koopman hanteert bij alle paarden die in begeleiding zijn bij Koopman Horses. Soms is een detox nodig voor een goede start en in enkele gevallen een supplement. Voor Ronald is het de uitdaging om een paard met simpele, maar wel uitgebalanceerde voeding en gezonde beweging goed in zijn vel te laten zitten. Een voorwaarde daarbij is dat het paard op de juiste manier bereden wordt. En die vaardigheid leren de trainers maar wat graag aan de eigenaren van de paarden in deze leerstal in Biddinghuizen.
Basisopleiding ‘Pijn bij honden’ bevestigt filosofie NML health
Hondengedragsdeskundige Michelle Vrolijk introduceert met trots dit jaar de basisopleiding ‘Pijn bij Honden’ voor dierenprofessionals en hondeneigenaren. Vanuit meerdere invalshoeken worden de oorzaken van pijn belicht waarbij regulier en natuurlijk hand in hand gaan. Een benadering die geheel past in de filosofie van NML health: ‘Michelle, chapeau voor dit initiatief!’
Beech / Fagus sylvatica (Beuk)
Onverdraagzaamheid, kritisch en intolerant tegenover anderen, neiging tot projecteren.
Behandeling Coronavirus: een nieuwe invalshoek door Natura Foundation
NML health verspreidt graag goed onderbouwde kennis en informatie op het gebied van gezondheid. Daarvoor werken wij samen met een grote groep dierenartsen en worden wij gevoed door een aantal universiteiten, onderzoekscentra en andere opleidingsinstituten. Eén van de belangrijke pijlers hiervoor is het instituut Natura Foundation, waar een aantal medewerkers van NML health de opleiding volgde. Natura Foundation kwam gisteren met een nieuwe invalshoek voor de kwestie dat kinderen minder last van het coronavirus lijken te hebben dan ouderen. Lees hier hun artikel over Spike proteinen en de rol van melatonine op het remmen van dit inflammasoom.
Het belang van bewegen bij de hond
Voordat je een hond aanschaft is het belangrijk te beseffen dat elke hond beweging nodig heeft. Net als de mens. Natuurlijk maakt het uit wat voor een hond je hebt – het ene ras heeft meer beweging nodig dan de andere en niet elke hond is een sporthond – maar voor elke hond geldt: gevarieerde beweging is de basis voor een gezond hondenlichaam, waarbij een goede opbouw en een balans tussen belasting en rust een voorwaarde is. Agility trainer Katja Slippens deelt haar kennis en ervaring.
Het belang van silicium door Jeroen Duenk
Paardenosteopaat Jeroen Duenk zet zich in voor de volmaakte harmonie tussen paard en ruiter. Jeroen deelt graag zijn ervaringen en schrijft dit keer over het grote belang van silicium bij paarden.
Laat je inspireren door de vele positieve eigenschappen van silicium. Silicium is zo breed inzetbaar en doet veel meer dan alleen goed voor sterke botten, gewrichten, pezen en banden.
Laat je inspireren door de vele positieve eigenschappen van silicium. Silicium is zo breed inzetbaar en doet veel meer dan alleen goed voor sterke botten, gewrichten, pezen en banden.
De belangrijke rol van Omega-3 bij ontstekingsreacties
Als een lichaam wordt belaagd met lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen en bacteriën, is het belangrijk dat het immuunsysteem in actie komt. De indringers moeten worden geweerd. Omega -3 speelt een belangrijke rol bij het reguleren van een ontstekingsreactie en verkleint de kans dat een mens of dier ernstig ziek wordt van de besmetting. Als er sprake is van een allergische reactie reageert het immuunsysteem te heftig. Ook hier draagt Omega- 3 bij aan het sneller stoppen van de doorgeslagen ontstekingsreactie.
Bengaal Pippa eindelijk jeukvrij!
Pippa de Bengaal kwam vorig jaar op consult omdat ze zich al 2 jaar lang krabde, tot bloedens toe: open wondjes over haar hele lijf (buik en kop). In het verhaal van de eigenaar kwam naar voren dat haar maatje, een andere poes was overleden enige tijd ervoor. Vlak daarna is het krabben begonnen. Dit poesje van 6 jaar oud is heel gevoelig en had al diverse medicijnen gehad tegen de jeuk, zelfs ook al hormonen. Maar tevergeefs, niets hielp.
Beschuit met muisjes
Op de Canicross wedstrijd in Boschoord 30 september jl., georganiseerd door Canicross NL en Hermien en Barry Beijl, werd Canicrosser Bella ontzettend gemist. Hond Bella verkeerde in de laatste fase van haar eerste zwangerschap en ondersteunde het PUUR Team vanuit haar warme mand.
De Beste Belg Bokaal voor Ziva! Wat een seizoen!
Ja, het is ze gelukt! Katja Slippens won op 26 mei, samen met haar Mechelse Herder Ziva, de Clubmatch van de Nederlandse Vereniging Belgische Herders. Katja: “Ik ben zo ongelooflijk trots op mijn meisje. We hadden dit jaar zo’n zware start, ook met onze gezondheid en nu hebben we zomaar gewonnen. Ziva is met recht de beste Belgische Herder in Agility van Nederland!” Bij NML health lopen we net als Katja naast onze schoenen van trots! En het Agility-seizoen is nog lang niet afgelopen… dit belooft wat!
Bewegingsproblemen bij hond en kat
Bewegingsproblemen doen zich voor bij vrijwel alle dieren. Honden, katten, paarden, vogels en knaagdieren. De oorzaken lopen - net als bij mensen - ver uiteen. In deze artikelen gaan we verder in op de beweging van honden en katten. Sommige klachten of kwalen zijn ras- of soort gebonden, andere hangen samen met veroudering of juist met groeipijnen. Ongemak of pijn kan op veel plaatsen optreden: in botten, kraakbeen, pezen, banden en gewrichten. Ook kunnen spieren protesteren of sensorische zenuwen coördinatieproblemen opleveren, al dan niet als gevolg van trauma (bijvoorbeeld een val of botsing), ontsteking of overbelasting.
Bezoek Biogal aan NML: samen sterk voor VacciCheck
‘Wow, wat doen jullie veel voor de promotie van VacciCheck in Nederland en België!’ Zohar en Yotam van Biogal, producent van VacciCheck in Israël, keken hun ogen uit bij hun eerste bezoek aan NML health in Weesp. Om te zien hoe Nederlandse dierenartsen de VacciCheck integreren, waren er op 3 en 4 oktober 2019 twee praktijkbezoeken gepland en een meeting met pionier dierenarts Tannetje Koning. We deelden ervaringen op het gebied van technische ontwikkelingen, wetenschappelijk onderzoek, verkoop, communicatie en marketing.
Op bezoek bij dierenarts Ruth Boerekamp
Sandra en route! Onlangs bezocht ik dierenarts Ruth Boerekamp in haar praktijk in Gouda. In voorbereiding van onze bewegingsmaand mag de ervaring van Ruth met de fytotherapeutische druppels voor beter bewegen niet ontbreken. In dit stuk deelt Ruth twee casussen met ons. Met een 'before' en 'after' filmpje van hondje Bram en de druppels op basis van Curcuma, echte guldenroede (Solidago virgaurea), wierookboom (Boswellia). Deze voorbeelden benadrukken maar weer hoe belangrijk de combinatie van behandeling en fytotherapeutische producten is.
Biloute de Leonberger geteisterd door een hotspot
Biloute, onze Leonberger, is over het algemeen een leuke, blije, zelfstandige, lieve hond. Behalve wanneer bij hem de zoveelste hotspots weer de kop op steken. Een combinatie van Hotspot Foam en druppels van PUUR helpt hem beter met de hotspots te dealen en zorgt ervoor dat die akelige jeukende plekken langer wegblijven. Zelfs de vacht groeit mooi terug! 'Ik ben er blij mee', zegt Miranda Kelders.
Biogal onthult laatste ontwikkelingen VacciCheck
Het tweede bedrijfsbezoek van NML health op 1 en 2 april aan Biogal, de producent van de VacciCheck in Israël, was een wederzijds genoegen. Irene Rol introduceerde dierenarts Paulien Visser bij het team van Biogal. Zij is de opvolger van Hans van Brussel in het inhoudelijk op de kaart zetten van de VacciCheck in Nederland. Op hun beurt liet Biogal NML health kennismaken met de laatste ontwikkelingen: vanaf juni 2019 komen er twee instrumenten op de markt die het testen en uitlezen van de VacciCheck gaan vereenvoudigen. In de praktijk blijkt hoe belangrijk het is dat dierenartsen de handleiding voor gebruik goed lezen.
Brede blik op pijn bij honden bij basisopleiding deel 2
In de basisopleiding 'Pijn bij honden' deel 2 staat dit voorjaar gedrag en het (h)erkennen van mentale en fysieke pijn centraal. Ook orthopedische problemen, hulpmiddelen en spijsvertering en immuunsysteem komen aan bod. Organisator Michelle Vrolijk: “Er is zoveel te leren over pijn bij honden, één cursus was gewoon niet genoeg.” NML health doet met plezier opnieuw een bijdrage in de goodiebag.
Breng maag en darmen weer in conditie
De maag en darmen kennen het wel, het zogenaamde onderbuikgevoel. Er hoeft maar iets aan de hand te zijn zoals stress en de spijsvertering kan van streek zijn. Natuurlijk probeer je eerst de oorzaak weg te nemen. Het kan ook zijn dat je dier iets verkeerds heeft gegeten of vies water heeft binnengekregen. Dan is het geven van een goed product een belangrijke stap voor herstel van het darmslijmvlies. Er bestaan activerende druppels die het lichaam prikkelen en het zelfherstellende vermogen bij spijsverteringsklachten ondersteunen. Zo pak je het probleem aan bij de bron.
Bright white shampoo
De Bright White Shampoo accentueert de vacht van witte of lichtgekleurde honden.
Britt, George en NML health op Horse Event
Wat had NML health een prachtige locatie op Horse Event 2019. Onze stand had uitzicht op de sportpiste en daar gebeurde het allemaal. George en Britt, imposante Friezen, Welsh pony’s, het trok allemaal aan ons voorbij. Tussen de shows door was het heerlijk druk in onze stand. We konden veel adviezen geven, fans vereeuwigen voor Instagram en blij maken met onze gadgets. Britt, die voor jou bewaren we!
Horse Event, het was weer geweldig!
Horse Event, het was weer geweldig!
Over brokkenpiloten, slippende paarden en PUUR
In haar werk als specialist Paard bij NML health hoort San Cartesan veel verhalen van eigenaren die zich zorgen maken om de gezondheid van hun paard. Zeker na een ongelukje. San: 'Van pezen tot spieren, ik krijg vaak de vraag wat men kan doen. Meer dan eens adviseer ik om eerst te beginnen met een PUUR druppel."
Als je de bui voelt aankomen: tips bij angst voor onweer
De komende week, maar vooral as donderdag grote kans op onweer, zegt de buienradar. Fijn dat dat al zo vroeg wordt aangegeven, vooral voor de hondenliefhebbers met een hond hebben die bang is voor onweer. Zij kunnen dan op tijd maatregelen nemen om hun hond te helpen de bui te doorstaan. Met deze tips en met PUUR Nervo/Nervositeit maak je je hond onweerproof.
Van buiten kalm, van binnen kookt het: toch stress
Verhuizen naar een nieuwe stal, mee in de trailer, de paardentandarts… allemaal voorbeelden van situaties die stress kunnen veroorzaken bij paarden. Natuurlijk is het ene paard al helemaal overstuur van een bezoek van de hoefsmid, blijft het gillen als zijn “maatje” weg is, terwijl een ander paard -uiterlijk- helemaal nergens last van lijkt te hebben. Maar schijn bedriegt: ook een paard dat niets van zijn nervositeit laat zien kan wel degelijk last van stress hebben. Onze paardenspecialist Sandra kan er over meepraten.
Castratie en sterilisatie: een duivels dilemma (2) voor Zari en Irene
In het opiniestuk ‘Castratie en sterilisatie van de hond: een duivels dilemma’ schreef Irene vorig jaar: "Ook ik heb het antwoord niet, maar wel ben ik door mijn ervaring met mijn eigen teven terughoudend geworden." Toen ze uiteindelijk toch voor haar Ridgeback Zari koos voor castratie, viel de ingreep haar reuze mee!
Centaury / Centaurium umbellatum (Duizendguldenkruid)
Weinig wilskracht, gewillige dienaren, geen nee kunnen zeggen, gemakkelijk te imponeren, uit te b
Cerato / Ceratostigma willmottiana (Loodkruid)
Twijfelen aan eigen oordeel of besluit, terugkomen op besluiten, raad en bevestiging vragen aan a
Charlie en de honingzalf: weg ontsteking!
Tussen de vele dierenaccounts op Instagram schittert het account van de hoofdrolspeler uit dit verhaal. De eigenaar van Charlie benaderde ons met haar verhaal en het verbluffende resultaat na gebruik van honingzalf.
Lees dit verhaal en bekijk de indrukwekkende foto's van Charlie's herstel.
Lees dit verhaal en bekijk de indrukwekkende foto's van Charlie's herstel.
Charlotte Willekens van Praktijk de Riethof over wat te doen bij hoofd schudden
Charlotte Willekens van Praktijk de Riethof neemt ons mee in haar succesvolle behandeling met één van onze PUUR producten. Charlotte is klant bij NML vanaf 2004 en heeft dus inmiddels een veelzijdige en ruime ervaring met onze producten. Hoogtijd dat we haar het woord geven. Het is nu de tijd om van start te gaan met het PUUR product dat ervoor zorgt dat het immuunsysteem van paarden sterk is in het pollenseizoen. Ik gun het alle paarden die er last van hebben, vandaar dat ik dit graag wil delen.
Cherry Plum / Prunus cerasifera (Kerspruim) | UIT ASSORTIMENT
Angst voor innerlijke overgave, controleverlies, verlies zelfbeheersing, irrationele gedachten.
Chestnut Bud / Aesculus hippocastanum (Paardekastanjeknop)
Niets leren van ervaringen, voortdurende herhaling van dezelfde fouten.
Chicory / Cichorium intybus (Wilde cichorei)
Snel afgewezen voelen, overheersend in de zorg voor anderen, egocentrisch, betuttelend, aandacht
Choline bij de 14 jaar oude agility hond Franny
Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching deelt haar ervaringen met de producten van NML health. Dit maal over Choline! Het blijkt een goed ingrediënt voor het koppie van haar hond Franny.
Cholodin Hond 50 t - UIT ASSORTIMENT - Bekijk het alternatief
Voor de oudere hond.
Cholodin Kat 50 t - UIT ASSORTIMENT - Bekijk het alternatief
Voor de oudere kat.
Clematis / Clematis vitalba (Bosrank)
Onoplettendheid, dromerigheid, verstrooidheid, dreigend bewustzijnsverlies.
Corona en NML: wat aanpassingen, maar goede zorg voor dieren blijft onverminderd!
De maatregelen om besmettingen te voorkomen raken vanzelfsprekend ook NML health. Ook bij ons werken meer medewerkers thuis en zullen we het kantoor met zo weinig mogelijk mensen bezetten. Maar met een flexibele houding en gezond verstand kunnen wij gewoon doorgaan met onze dienstverlening. En dat is maar goed ook. Het kan niet zo zijn dat door het coronavirus en de aandacht voor onze eigen gezondheid, de aandacht voor onze dieren verslapt. Niet alleen om de verspreiding van virussen tegen te gaan, maar ook omdat je juist in deze tijd je dieren extra weerbaar moet maken.
Corrie van Wijngaarden, eigenaresse van Dierenboetiek en Trimsalon Boco deelt haar ervaring
Corrie heeft een Europees korthaar van 9 jaar, Kaykay. De arme lieverd zat duidelijk niet lekker in zijn vel. De kat had een droge schilferige huid, een doffe vacht en bewoog beduidend strammer dan normaal. Duidelijk niet in zijn hum en niet de Kaykay die Corrie gewend is. Door een Boetiek vol verzorgings- en gezondheidsproducten en bijna 20 jaar ervaring wist Corrie direct wat Kaykay nodig had: een goede Omega-3 visolie.
Crab Apple / Malus pumila (Appel)
De 'reinigingsremedie', zelfafkeer/zelfafschuw, schaamte, gefixeerd op details, reinheidscomplex.
Cushing of PPID. Hoe herken je de symptomen?
Overmatige vachtgroei, waarbij de vacht ook krullerig kan zijn, herkennen de meeste mensen wel als symptoom bij “Cushing”. Tegenwoordig spreken we niet meer van Cushing, maar van PPID.
PPID staat voor pituitary pars intermedia dysfunction. Maar wat is nou precies PPID? En hoe kan je het herkennen? In deze Blog vertellen we er over.
PPID staat voor pituitary pars intermedia dysfunction. Maar wat is nou precies PPID? En hoe kan je het herkennen? In deze Blog vertellen we er over.
DAP Flevoland gaat als het kan voor duurzaam en natuurlijk
Zo kan het ook. Wat een mooi voorbeeld geeft Dierenartsenpraktijk Flevoland in Zeewolde. In hun Huisdieren Zorgplan bieden zij diereigenaren een natuurlijke en bewuste keuze: titeren met VacciCheck in plaats van standaard vaccinatie, ontlastingsonderzoeken en STOP! Animal Bodyguard. Paraveterinair Marilyn: “We gaan voor duurzaam in onze preventie, behandelingen en producten. We vinden het fijn als klanten en hun dieren zich veilig en vertrouwd bij ons voelen.”
DAP Flevoland: 'De beste zorg voor een huisdier, dat staat bij ons voorop!'
De afgelopen jaren heeft Dierenartsenpraktijk Flevoland veelvoudig gebruik gemaakt van de NML health VacciCheck. Angeline van Team DAP Flevoland neemt ons mee: "Wij als praktijk vinden het erg belangrijk dat er per dier en per eigenaar wordt gekeken naar wat nodig is, wat de behoefte is en wat er past. De VacciCheck is hier een mooi voorbeeld van en sluit goed aan bij de denkwijze van onze praktijk. En dat wordt 100% bevestigd door onze klanten. En dat is heel fijn."
Denk aan de weerstand van je paard
In deze tijd van het jaar is het belangrijk om aan de weerstand van je paard te werken. Je dier is op volle kracht bezig met zijn voorbereiding op de winter. Er wordt aan een dikke vacht gewerkt en er zijn reserves opgebouwd voor de koudere periode. Belangrijk is dan ook dat je paard weerbaar is voor de nadelige effecten van de herfst en winter. Ziektekiemen, wind, vocht en schimmels. Allemaal factoren die problemen kunnen geven. Een hoestje, mok of een algehele slechte conditie kunnen het gevolg zijn.
Detangling & dematting spray | UITVERKOCHT
Je komt aan met een borstel en de hond of kat rent al gauw de gang in.
Detox hond: een schone motor loopt beter
Om het lichaam te ontdoen van ballast zoals gifstoffen en afvalstoffen, gebruikt men vaak de term detox. Ook ontgiften, draineren, reinigen en activeren zijn termen die iets zeggen over de afvoer van afvalstoffen uit het systeem. Nog belangrijker is dat detox de organen prikkelt zodat hun werking geoptimaliseerd wordt. Hierdoor kan het lichaam nog beter functioneren.
Wat houdt een detox voor je hond nu eigenlijk in? En hoe kun je hem dit het beste geven?
Wat houdt een detox voor je hond nu eigenlijk in? En hoe kun je hem dit het beste geven?
Diebo Huisdierwereld: 'PUUR past goed bij de bewuste diereigenaar'
Het begon voorzichtig met de Glucosamines en de middelen voor de huid, maar sinds de start met PUUR 10 jaar geleden, is het merk niet meer weg te denken bij Diebo Huisdierwereld. Medewerkster Marialise van Donselaar: “Ik ben blij dat wij bij Diebo ook voor PUUR hebben gekozen. Sindsdien is het assortiment van PUUR bij Diebo enorm gegroeid en kunnen we klanten die hun dier natuurlijk willen ondersteunen, goed adviseren.
Dier Kruid Kracht: 'Weerstand is niet alleen een kwestie van seizoenen'
Ja, ze is voor natuurlijke middelen om de weerstand te boosten en ook voor een detoxkuur op zijn tijd, maar aan de trend om standaard in voor –en najaar van alles in een paard te stoppen geeft Corine Poldervaart van Dier Kruid Kracht graag een tegengeluid. Corine is Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut en (paarden)coach. Ondanks de goede intenties ziet ze het in de aanpak van paardeigenaren nog wel eens misgaan. Corine: ‘Elk dier verdient een individuele aanpak op maat’.
Dierenarts Viviane Miellet ‘Ik kies liever voor een rustige drainage met druppels'
‘Het grote voordeel van rustig drainerende middelen stimuleren organen als de lever en de nier om afvalstoffen langzaam los te laten. Zo komen deze organen weer in balans.’ Aan het woord is dierenarts Viviane Miellet van ‘Andere dierenarts’ in Schoorl. Zij vertelt hoe zij in haar praktijk alert is op de noodzaak van een detox bij een dier.
Dierenconditioner | UIT ASSORTIMENT
Voor een gezonde, glanzende en makkelijk doorkambare vacht.
Dierenfysiotherapeut Sandra Vetter: 'Phytonics heb ik altijd in de buurt'
Door haar werk als dierenfysiotherapeut in haar eigen praktijk, bij holistische praktijk Den Hoek en als assistent-trainer op renbaan Duindigt ziet Sandra Vetter het meteen als een paard een weerstanddip heeft. Een druppel van Phytonics is dan haar eerste keuze. En is er iets met de huid aan de hand? Dan is ze blij met een Phytonics spray in haar EHBO-tas.
Dierenkliniek Kortenoord: 'Bij deze typerende reactie zetten wij een desensibiliserende druppel in'
En ineens springt je hond op. Hij vliegt met zijn snuit naar het gebied rond de staartbasis en begint driftig met kleine beetjes te bijten. “Typisch een reactie waarop ik een desensibiliserende druppel inzet”, zegt Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen. “Mensen denken vaak dat het vlooien zijn, maar in 95% is het de huisstof- of meelmijt. Dieren kunnen er gek van worden.”
Dierenshampoo - jerrycan | UIT ASSORTIMENT
Een zachte en milde shampoo, voor de rode huid.
Discus Kyno: 'Door onze eigen ervaring kunnen we PUUR producten nog beter adviseren'
Al jaren is Discus Kyno een enthousiast verkooppunt van PUUR. De kennis over de producten is groot, met dank aan Ans van Vugt die lang de grote inspirator was van deze dierenspeciaalzaak in Gorinchem. Theorie is één ding, maar de praktijk zegt alles. Medewerkers Zinzi en Carin gebruikten een PUUR product voor hun eigen kat en hond. “Als mensen vertellen over soortgelijke klachten bij hun dier, kunnen we hen uit eigen ervaring adviseren. De boodschap komt nog duidelijker over.”
Doils Joint 100 ml | Nu 10% extra inkoopkorting
Voor een soepele beweging van de hond.
Doils Joint 236 ml | TIJDELIJK UITVERKOCHT
Voor een soepele beweging van de hond.
Doils Vital 100 ml
Voor een algeheel goede conditie en een gezonde bek van de hond.
Doils Vital 236 ml
Voor een algeheel goede conditie en een gezonde bek van de hond.
Drempelvrees? Volg de VacciCheck Academy!
Precies wat onze kliniek nu kan gebruiken! Dat was de reactie van dierenarts Karin Seegers toen ze zag dat NML health weer een VacciCheck Academy organiseerde. Dierenkliniek Rijnoever in Alphen aan de Rijn biedt al twee jaar titeren met VacciCheck aan in hun vaccinatieprogramma, maar nog niet heel actief en slechts mondjesmaat. Dat kan beter, zo besloot de kliniek. Dus meldde Karin zich op 6 november bij NML health voor de training. ‘Wow, in twee uurtjes tijd ben ik van alle ins and outs op de hoogte en ben ik bevestigd in onze werkwijze en wat we beter kunnen doen.’
Droes? Een update!
Om eigenaars bewust te maken van de impact van droes op het paard en zijn omgeving gaf paardenarts Erica van den Broek van Paardendokters op 15 mei een lezing. Dit deed zij samen met Rutger van der Peet, staleigenaar van Stal ’s Gravenweg in Vogelenzang. Deze grote pensionstal midden in de natuur, werd na 23 jaar geen enkel geval van droes te hebben gehad, er ineens heftig mee geconfronteerd. Wat een ramp! Gelukkig kreeg hij het met de juiste maatregelen snel onder controle. De ELISA-bloedtest, een nieuwe benadering in het bestrijden van droes, blijkt van grote waarde.
Duurzame wormbestrijding bij paarden
Mede dankzij moderne ontwormingsmiddelen is de gezondheid van onze dieren de laatste vijftig jaar enorm toegenomen. Helaas ontwikkelen maagdarmwormen steeds meer een resistentie tegen deze middelen, waardoor een andere, duurzame, wormbestrijding noodzakelijk wordt. In deze blog meer over de achtergrond van het ontstaan van resistentie en hoe verantwoord weidemanagement en duurzame aanpak van een worminfectie deze ontwikkeling van resistentie kan tegengaan.
Ear care cleaner | UIT ASSORTIMENT
Natuurlijke oorcleaner voor frisse hondenoren!
Effectief beschermen met VacciCheck
NML health is er trots op dat zij al sinds 2004 de exclusieve distributeur is van de VacciCheck. Met deze test kunnen, met slechts één druppeltje bloed, de antilichamen tegen de ziekten van de core-vaccins bij honden en katten worden gemeten. Een uiterst betrouwbare meting, wetenschappelijk onderbouwd, geregistreerd en erkend door de WSAVA in hun Guidelines 2016. Dat de VacciCheck een semi kwantitatieve test is, die de resultaten genuanceerd aangeeft, blijkt van grote waarde. Vooral in de vaccinatieprogramma’s van pups en kittens en in de effectieve bescherming van oudere dieren.
EHV-2 virus vaak gemiste diagnose bij oogproblemen paard
De variant EHV-2 van het Equine herpes virus (EHV) is een Herpes Simplex virus. Deze variant is redelijk onbekend maar komt wel degelijk voor bij paarden. Dit stelt Nienke Reede, Veterinair Natuurgeneeskundige en optometrist, dit voorjaar in een lezing bij de BCND . Vooral in die laatste hoedanigheid merkt zij dat de diagnose EHV-2 niet vaak wordt herkend. L-Lysine speelt een belangrijke rol bij de behandeling.
Eigen dieren en pijnpunten herkennen
Zoals een schoonmaker thuis niet zo schoon is, een verpleger lang niet zo goed voor zich zelf zorgt als voor zijn patiënt en een kok thuis niet zoveel tijd steekt in het koken, gebruik ik lang niet de producten voor mijn kat die hij wel goed zou kunnen gebruiken! Nu ligt dat niet aan mij, als NML medewerker maar aan mijn lastige kater Bill.
EK Sledehonden Zweden here we come!
Wat doe je als je een fanatiek Canicrosser en Bikejoringer bent en je ook in de rustmaanden van deze sporten actief wilt zijn met je honden? Juist, dan meld je je aan voor het EK Sledehonden in Zweden. Rennen voor de slee in de sneeuw of voor de kar als de sneeuw ontbreekt, het blijkt een prachtige uitdaging voor Ard van Dijk met zijn honden Blade en Fire. Na zorgvuldige voorbereiding en training is dit team PUUR zover. Op 21 en 22 februari melden zij zich aan de start in Asarna, in het hoge koude Zweden.
Emotionele weerbaarheid bij de hond
Veel mensen die een pup of herplaatser aanschaffen zijn zich niet bewust van de emoties die kunnen leiden tot probleemgedrag bij honden. Net als mensen kunnen honden ook emotionele klachten hebben, soms met het label ADHD, PTSS of overprikkeldheid. Hoe je hond en baas zo goed mogelijk kan ondersteunen lees je hier.
Enthousiaste PUUR gebruikers bij Goblin Farm
Bij Goblin Farm is het dagelijks een komen en gaan van honden en katten. Het dierenpension is al bijna zestig jaar een begrip in de wijde omgeving van het Zeeuwse Zuid-Beveland. Dierenbezitters vinden hier een veilige tijdelijke opvang voor hun dier. Kwaaltjes en klachten komen soms ook ter sprake. Hoe leuk is het dan dat het team van Goblin Farm hun klanten wijst op de supplementen en druppels van PUUR. Nog leuker is het dan om terug te horen hoe blij deze mensen zijn met hoe PUUR bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van hun huisdier.
EPA en DHA bij osteoartritis (OA) bij katten
dr. R. J. Corbee specialist Clinical Nutrition Gezelschapsdieren van de Faculteit Diergeneeskunde EPA en DHA bij osteoartritis (OA) bij katten.
Bij NML adviseren we al ruim 15 jaar over de toepassing van geconcentreerde Omega-3 visolie bij bewegingsproblemen van hond en kat. Zowel humaan als veterinair is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking. De belangrijkste bestanddelen van de olie, de vetzuren EPA en DHA werken niet alleen ontstekingsremmend maar zorgen ook voor souplesse, deze vetten maken de celmembranen weer soepel.
Bij NML adviseren we al ruim 15 jaar over de toepassing van geconcentreerde Omega-3 visolie bij bewegingsproblemen van hond en kat. Zowel humaan als veterinair is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking. De belangrijkste bestanddelen van de olie, de vetzuren EPA en DHA werken niet alleen ontstekingsremmend maar zorgen ook voor souplesse, deze vetten maken de celmembranen weer soepel.
Er zijn veel oorzaken voor spanning
Veel dieren hebben last van spanning en stress. Dit kan vervelende klachten tot gevolg hebben. Die lopen uiteen van lichamelijke spanning en stijfheid tot afwijkend gedrag en onhandelbaarheid. Mensen denken bij stress en spanning gelijk aan de heftige decemberperiode waarin dieren te maken krijgen met stressprikkels door vuurwerk, veel visite en drukte in huis. Maar ook buiten de december maand om kunnen veel factoren zorgen voor stress bij je dier.
Erkenning van wondherstel door honing
Bij NML health weten we het al heel lang. Medicinale honing is een uitstekend middel bij wondbehandeling. Hoe goed is het dat dat nu ook steeds meer wordt uitgedragen door humane artsen en wetenschappers. Zo won 17 april 2019 een tropenarts de Albert Schweitzer Prijs voor de toepassing van honing. En vertelde een wondconsulent van het ZGT ziekenhuis in Almelo aan de krant Tubantia enthousiast over zijn resultaten.
Espree Paw Balm
Een verzorgende en beschermende balsem voor de kussentjes bij koud en warm weer.
Eva Goudswaard: 'Ik krijg vaak een zachte wind als dank'
Regelmatig wordt de hulp van Eva Goudswaard van Fit Paard ingeroepen bij paarden met spijsverteringsklachten. Meestal gaat het dan over dun mesten. Met Bowentherapie, waarbij door het losmaken van de fascia ook de darmen ontspannen, kun je bij lichte koliekachtige klachten veel bereiken. Eva: ‘Ik betrek de voeding en de mate van beweging ook altijd in de behandeling. Het is mooi om zo samen met de eigenaar het paard te kunnen helpen. Op dat moment en in de toekomst.”
Even voorstellen... Ik ben Irene
Woonachtig in Weesp, deel ik mijn huis en erf met 2 Ridgeback-zusjes, Riba en Zari, een stoere ka
Extra soepel bewegen
Door verschillende oorzaken kan het voorkomen dat een dier minder soepel beweegt en aangeeft dat hij er ongemak van heeft. Een supplement met bouwstoffen en verlichtende kruiden helpen een dier met een betere conditie van het kraakbeen.
Met de Extra spray erbij komt Chato de zomer wel door
Teken zijn dol op Chato. Elk jaar is het weer een uitdaging voor NML's Ruth van Kessel om haar lieve mix Portugese waterhond tegen deze ondieren te beschermen. Om zijn lichaam niet extra te belasten, kiest zij het liefst voor een groen alternatief. Wat fijn dat er nu naast de druppels ook een spray is om haar rollebol extra te beschermen. Dat is beslist geen overbodige luxe!
De favoriet van Dieneke van Hond en kat aan de Zaan...
Vraag Dieneke Lasschuit van Hond en Kat aan de Zaan in vuurwerktijd naar haar favoriete product dan ligt haar antwoord voor de hand: De kruidenmix ter ondersteuning bij stress natuurlijk! Dat is een prachtige natuurlijke rustgever, die niet suf maakt. En dan niet als dé oplossing, maar als middel om het de hond mogelijk te maken te leren dat hij bij zijn baasje veiligheid kan vinden. Laat je hond niet in de kou staan, is haar boodschap.
De favoriet van Dierenspeciaalzaak Angela....
Angela runt al 26 jaar haar dierenspeciaalzaak in Haaren. Ik werk bewust met een klein gediplomeerd team die onze klanten stuk voor stuk kennen. Wij zetten ons in voor alles wat een hond nodig heeft in zijn hondenleven. Zo hebben wij ook een uitgebreide speel-o-theek met intelligentiespeelgoed. Het houdt dieren gezond en het draagt bij aan het voorkomen van gedragsproblemen, verveling en overgewicht. En het versterkt de band!
De favoriet van Els en Laila van Discus Lisse...
‘Onze favoriet in deze periode? PUUR is een superfijne serie, maar als je het ons nu zo vraagt is de desensibiliserende druppel van PUUR favoriet. En dat vaak in combinatie met de druppel voor de oren, want pollen, huid en oren gaan nu eenmaal vaak samen.’ Voor Els Nijzink en Laila Hulsebosch van Discus Lisse is het de dagelijkse praktijk om bij gezondheidsissues goed door te vragen. Els: ’Wij zijn toch wat toegankelijker dan een dierenarts en we betrekken de totale leefomgeving van het dier bij de oplossing. Zo nodig bezoeken we de dieren thuis.’
De favoriet van Hondentrimsalon Elswout... Espree Luxury remoisturizer conditioner
Trimster Brenda van der Vaart deelt haar ervaring over het gebruik van Espree in de salon. Haar absolute favoriet? Espree Luxury remoisturizer conditioner! Brenda: "De werking van de remoisturizer is al in bad merkbaar. De formule legt geen afsluitende laag over de vacht waardoor uitspoelen al zichtbaar sneller gaat. Tijdens het drogen voelt de vacht zacht en luchtig aan en de droogtijd is aanzienlijk korter. En dat is erg prettig voor de hond"
De favoriet van Jill van Paard & Voeding…
“Wat dacht je?! De druppels tegen stress zijn absoluut mijn favoriet!” Aan het woord is Jill Smit van Paard & Voeding in Wormer. Haar winkel en webshop richt zich op voeding, supplementen, kruiden en verzorgingsproducten zonder toevoegingen. “Zodra ik ook maar een klein vermoeden heb dat spanning een rol speelt bij de klacht van een paard, adviseer ik dit prachtige product."
De favoriet van Kim en Saskia van Blije Pootjes...
Vanuit hun nieuwe locatie in het hart van Someren delen Kim Kusters en Saskia Thijs met plezier hun kennis van dieren. Dierenspecialist Blije Pootjes is in korte tijd een adres geworden waar klanten terecht kunnen voor deskundige advies over (natuur)gezondheid en bewuste voeding voor huisdieren. Hun favoriet? Een activerende druppel en een poedersupplement voor rust. Omdat dat een geweldige combinatie is die bij honden echt de nodige rust in het koppie brengt’.
De favoriet van Klarinda van DSZ Van Zanten...
‘Natuurlijk is voor mij het product met probiotica de grote favoriet als het om PUUR gaat. En dan vaak in combinatie met het anti parasieten product, het beste team in de strijd tegen indringers in de darm.’ Klarinda van Zanten van dierenspeciaalzaak Van Zanten in Alblasserdam wordt gedreven door haar passie voor dieren. “Ik rust niet voordat ik achter de oorzaak ben van een klacht, want dan pas kan je het juiste advies geven. En dat is voor mij de enige manier waarop ik mijn werk wil doen. Al 20 jaar met veel plezier!”
De favoriet van Lisa van Natulistic…
Goed bereikbaar op een bedrijventerrein in Almere heeft Lisa Vis met Natulistic een allround bedrijf met natuurlijke producten voor hond, kat en paard. Voeding is in haar ogen absoluut de basis voor een goede gezondheid, maar omstandigheden kunnen supplementen noodzakelijk maken. Welke is haar favoriet? Lisa: “Oef, ik kan bijna niet kiezen. Maar een activerende druppel bij jeukklachten vind ik ideaal om een dier met klachten goed door de pollen- en wespentijd heen te helpen.”
De favoriet van Maaike van Van Noord's Dierenvoeders...
Bij Van Noord’s Dierenvoeders in Amstelveen werken alleen maar enthousiaste medewerkers met hart voor dieren. Graag adviseren ze hun klanten over de beste verzorging met voeding als de gezonde basis. Maaike Blankenzee maakt al vanaf 2011 deel uit van het team. Haar favoriete PUUR product? “Dat is met stip op 1 een product dat zorgt voor een optimale darmfunctie!”, vertelt ze lachend. “Honden worden er zelfs weer actiever en vrolijker van!”
De favoriet van Ed van Phoenix Diervoeding…
“Ons favoriete product? Absoluut de druppels met een werende werking tegen parasieten!” Bij Phoenix Diervoeding in Otterlo gaat geen hond de deur uit zonder dit supplement als de darmweerstand door een besmetting is verlaagd. Ed van Nes: “Wij zijn gespecialiseerd in gezonde voeding én diergezondheid. Wij kijken altijd naar het totaalplaatje als er wat aan de hand is. Deze druppels zijn een prachtige manier om een dier weerbaar te maken."
De favoriet van Ramona van Hondjekoek... STOP! Animal Bodyguard
‘Alleen voor de geur zou je de druppels al willen gebruiken!’ Voor Ramona de Brock van Dierenspeciaalzaak Hondjekoek in Haarlem is STOP! Animal Bodyguard absoluut favoriet. ‘Ik was al zolang op zoek naar een natuurlijk alternatief om mijn eigen Berner Sennen honden te beschermen. Dus toen ik dat in STOP! had gevonden besloot ik het ook op te nemen in het assortiment van de winkel. De producten in de serie STOP! versterken elkaar prachtig. En omdat mijn eigen ervaring zo positief is, kan ik het klanten goed adviseren.’
De favoriet van Roos van Via Natura...
Wat haar favoriete product van NML health is? Roos van Limbeek van Via Natura in Beekbergen hoeft er niet lang over na te denken. Als specialist in hond en kat heeft ze op het gebied van natuurlijke voeding en natuurlijke gezondheidsproducten veel kennis opgebouwd. ‘Op dit moment is een supplement met bouwstoffen voor de huid absoluut mijn favoriet’.
De favoriet van... Barbara van Hands & Paws
Barbara en Raymond uit Purmerend hebben samen hondenuitlaatservice Hands & Paws opgericht. Zij zijn opgeleid door de Martin Gaus Academy en zetten zich zeven dagen per week in voor honden die (even) te weinig tijd krijgen om buiten te spelen en waar het gewenst is dat zij in afwisselende wandelgebieden komen. Zij hebben veel ervaring met de producten van PUUR.
Favoriete aanvullingen van Eva Roemaat
Eva :“Een paard dat van lucht dik wordt en een paard waar het bewegingsapparaat een groot punt van aandacht blijft... Dit was voor mij de start in de zoektocht naar de juiste ondersteuningen.
Aan het woord is Eva Roemaat. Eva geeft veel lessen en clinics in vrijheidsdressuur en heeft hier zelfs samen met Jesse Drent een boek over geschreven ‘Handboek Vrijheidsdressuur’. Haar paarden gezond houden is voor haar van groot belang. Preventieve gezondheidszorg en de inzet van de juiste bouwstoffen, kruiden, mineralen en vitaminen is een must.
Aan het woord is Eva Roemaat. Eva geeft veel lessen en clinics in vrijheidsdressuur en heeft hier zelfs samen met Jesse Drent een boek over geschreven ‘Handboek Vrijheidsdressuur’. Haar paarden gezond houden is voor haar van groot belang. Preventieve gezondheidszorg en de inzet van de juiste bouwstoffen, kruiden, mineralen en vitaminen is een must.
Fietsen met je hond? Gezond! Zeker met deze tips!
Wat is er heerlijker dan op een vroege zonnige zomermorgen een fietstocht te maken met je hond naast de fiets. Leuk voor baas en hond, zeker als je rekening houdt met de ervaring van de hond, zijn leeftijd en veiligheid. De fietslijn Cycleash is hierbij een ideaal middel. Vergeet hierbij de kussentjes onder de poten niet: zeker op heet asfalt kunnen ze stuk gaan, scheuren of gaan bloeden.Vetramil Paw wax biedt dan direct uitkomst. Wil je meer weten over veilig lopen met je hond naast de fiets? Lees dan deze blog. Het mooie is dat in de maand juli de Vetramil Paw wax en de fietslijn Cycleash met een korting van 10% wordt aangeboden.
Flyer choline voor de oudere hond en kat | NIET BESCHIKBAAR
Klik hier voor filmpje
Flyer SME A5
Schuren aan staart en manen. Download de flyer of bestel een stapel mee voor op de toonbank.
Focus op fascia, botten en spijsvertering bij ‘Pijn bij honden’
Zon, moederdag. Niets weerhield de hondenprofessionals om zich op 11 en 12 mei 2019 te melden in Austerlitz voor de cursus ‘Pijn bij de hond’ deel 2. Dit tweede weekend, georganiseerd door Michelle Vrolijk, ging over orthopedische aandoeningen, hulpmiddelen en spijsvertering. Maar ook over kwantum fysica en de belangrijke rol van de fascia bij een pijnvrij en gezond lichaam. Vanwege het onderwerp stopte NML health deze keer een product met het ingrediënt Plantago ovata in de goodiebag.
Fokker Floor Mesman: slechts 1 vaccinatie nodig in plaats van 4, geweldig toch!
Door eerdere positieve ervaringen met titeren, besloot fokker Floor Mesman ook voor haar nestje Friese stabijs dezelfde weg te lopen in het vaccinatietraject. De toekomstige eigenaren van deze schattige pups werden door haar voorgelicht over de voordelen van titeren in plaats van standaard vaccineren en verbonden zich aan deze werkwijze. Het resultaat is prachtig. Floor Mesman: "Bij alle pups was slechts een vaccinatie nodig in plaats van vier! En je weet zeker dat ze daadwerkelijk zijn beschermd. Geweldig toch!
Frisse blik na cursus Silverlinde
Wat doe je als je bij NML health de hele dag bezig bent met plantjes, kruiden en diergezondheid? Je zorgt dat je basiskennis up-to-date is. Zo kun je de (ver)kopers van producten optimaal adviseren en voorzien van juiste informatie. Om die reden togen Soe ( verkoop en advies)en Sally (vormgeving en communicatie) op 13 april naar Breda voor de cursus ‘Fytotherapie voor dieren’ bij Silverlinde.
Fysiek en geestelijk trauma bij de hond van Katja
Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching deelt haar PUUR ervaring!
Op werkvakantie in de Pyreneeën werd mijn kleine Mechelse herder teefje Dayzee gebeten door een andere hond, gelukkig bleef het bij een scheur in haar huid op haar polsgewricht. Een druppel op basis van Zwarte Bes, Madeliefje, Wijnruit en Valkruid en honingzalf werden meteen uit het EHBO tasje gehaald.
Op werkvakantie in de Pyreneeën werd mijn kleine Mechelse herder teefje Dayzee gebeten door een andere hond, gelukkig bleef het bij een scheur in haar huid op haar polsgewricht. Een druppel op basis van Zwarte Bes, Madeliefje, Wijnruit en Valkruid en honingzalf werden meteen uit het EHBO tasje gehaald.
Fytotherapeutische druppel bij spondylose
Twee jaar geleden merkte ik dat Ziva niet meer explosief het water in dook, eigenlijk helemaal ni
Ik ga op reis en neem mee
Voor Katja Slippens en haar Blazing Amber Team betekent vakantie uiteraard dat ze behendigheidswedstrijden gaan lopen. Lekker! Straks vertrekken ze met 2 van haar meiden, de Manchester Terriër BATty en Ziva, haar wereldkampioen Mechelaar voor vier weken uitdaging en ontspanning. Ze hebben er zin in!
Ik ga op vakantie en ik neem mee
Eindelijk weer eens op vakantie, heerlijk er op uit voor langere tijd met mijn honden.
Nadat in december 2019 onze vakantie naar Frankrijk in het water was gevallen door een ongeluk met de camper onderweg, was het inpakken en voorbereiden van de reis weer even spannend. De lange reis ging ik dit keer alleen maken, Tom moest in de kas blijven om te werken.
Op onze planning stonden veel wandelingen in bossen en bergen gepland, naar de kust om te zwemmen en een wedstrijd in Spanje. Eindelijk weer eens op vakantie, heerlijk er op uit voor langere tijd met mijn honden.
Nadat in december 2019 onze vakantie naar Frankrijk in het water was gevallen door een ongeluk met de camper onderweg, was het inpakken en voorbereiden van de reis weer even spannend. De lange reis ging ik dit keer alleen maken, Tom moest in de kas blijven om te werken.
Op onze planning stonden veel wandelingen in bossen en bergen gepland, naar de kust om te zwemmen en een wedstrijd in Spanje.
Katja Slippens, hondentrainster en enthousiast agility sporter énambassadeur voor NML health, doet verslag van haar heerlijke reis.
Nadat in december 2019 onze vakantie naar Frankrijk in het water was gevallen door een ongeluk met de camper onderweg, was het inpakken en voorbereiden van de reis weer even spannend. De lange reis ging ik dit keer alleen maken, Tom moest in de kas blijven om te werken.
Op onze planning stonden veel wandelingen in bossen en bergen gepland, naar de kust om te zwemmen en een wedstrijd in Spanje. Eindelijk weer eens op vakantie, heerlijk er op uit voor langere tijd met mijn honden.
Nadat in december 2019 onze vakantie naar Frankrijk in het water was gevallen door een ongeluk met de camper onderweg, was het inpakken en voorbereiden van de reis weer even spannend. De lange reis ging ik dit keer alleen maken, Tom moest in de kas blijven om te werken.
Op onze planning stonden veel wandelingen in bossen en bergen gepland, naar de kust om te zwemmen en een wedstrijd in Spanje.
Katja Slippens, hondentrainster en enthousiast agility sporter énambassadeur voor NML health, doet verslag van haar heerlijke reis.
Gasophoping in de darmen
We zetten ons paard graag in de wei. Helaas bevat het gras veel suikers in het weideseizoen. Een teveel aan fructosamine kan leiden tot nare gevolgen. Bijvoorbeeld het ontstaan van gas in de dikke darm.
Een gave huid met PUUR
Je komt op stal of haalt je paard uit de wei en je treft een lelijke plek aan op de huid. “Hoe komt hij daar nou weer aan?” is het eerste wat in je opkomt… Hoe de plek ook ontstaan is, je wilt er direct zelf iets aan kunnen doen. PUUR biedt uitkomst. Ga na het behandelen van de plek ook altijd even op zoek naar de oorzaak en repareer zo nodig het hek, het laag hangende prikkeldraad of dat scheve paaltje waar tegen aan is gelopen.
Gecastreerde Buda met druppels de allerliefste hond
Opspelende hormonen, wat kunnen ze hardnekkig zijn. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van de Garafiano herder Buda. Zelfs na castratie bleef hij een macho naar andere honden toe. En ook loopse teven moesten dekking zoeken voor de verliefde hond. Het gedrag werd onhoudbaar. Totdat een therapeut de eigenaar natuurlijke druppels van PUUR adviseerde. Buda’s redding: hij veranderde in een gemakkelijke lieve hond. De allerliefste!
Gecontroleerd groepsimmuniteit opbouwen
Wie een virus heeft gehad, wordt immuun voor dat bepaalde virus en kan dus niet nóg een keer ziek worden. Hoe meer mensen het virus krijgen en genezen, hoe meer mensen dus immuun worden. Dan spreek je van een steeds grotere groepsimmuniteit. Met virussen werkt het dus zo: als het aantal mensen dat níét meer vatbaar is voor het virus, een stukje groter is dan het aantal mensen dat nog steeds vatbaar is, dan krijgt het virus minder de kans om zich te verspreiden.
Gentian / Gentiana amarella (Gentiaan)
Ontmoediging, pessimisme, terugval, ongeloof.
Geslaagde VacciCheck Academy's met veel tips en weetjes
Wat een geslaagde VacciCheck Academy's waren het! Van heinde en ver kwamen op 6 en 14 novemer dierenartsen naar NML health om zich bij te laten spijkeren in hun kennis over de VacciCheck. Theorie en praktijk kwamen samen in de samenwerking van onze dierenarts Paulien Visser en de twee ervaren titerende dierenartsen Karin Salomons van Dierenkliniek Lunetten en Thamar de Lange van A7 Noord Dierenartsen . De deelnemers beoordeelden de avonden als erg ondersteunend voor de integratie van titeren met de VacciCheck in hun eigen praktijk.
In gesprek met Jill van Paard&Voeding over hoe onze samenwerking is ontstaan
Hoe is de samenwerking tussen Paard & Voeding en NML-Health ontstaan? Daar ging helaas een vervelende kwaal bij haar paard aan vooraf. Nu Bestaat Paard & Voeding 3 jaar en Jill verteld hoe het allemaal begon...
In gesprek met... Annemarie Silvius van der Toorn
In de rubriek ‘In gesprek met’ duikt onze San in de veelzijdigheid van deze duizendpoot op paardengebied. Annemarie is onder meer directeur van e-quine.com, hoofddocent aan deze opleiding en auteur van paardenboeken. San: “Annemarie is een begrip in de paardenwereld en wordt geassocieerd met trailerladen en de vele clinics en workshops die zij geeft op belangrijke evenementen.”
In gesprek met... Annette Timmer over paarden iriscopie
Vandaag mocht ik een interview houden met Annette Timmer. Geboren in een paardenfamilie (Anton Ebben was haar oom), is zij een paardenvrouw in hart en nieren. In haar werk voelde Annette het wanneer er iets mis was met de paarden die zij reed en zocht zij naar een manier om uit te vinden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Iriscopie bleek voor haar de weg.
In gesprek met… Dewi Borkent, paardentandarts
Dewi Borkent van Equine Dental Veterinarian is sinds enige jaren de tandarts van onze paarden. Zij maakt grote indruk op ons met haar rust en vooral ook geduld bij de paarden. Zij legt onder meer uit waarom een (half)jaarlijkse controle van het paardengebit zo belangrijk is.
In gesprek met... De dierenspeciaalzaak. Diagnose allergie, en dan?
Met 25 jaar werkervaring in een dierenspeciaalzaak heb ik wel het één en ander meegemaakt. Af en toe zal ik over mijn ervaringen vertellen..
Waar ik vaak tegen aanliep was het feit dat klanten vanuit de dierenarts naar de winkel komen met een hoofd vol vragen. Er wordt een diagnose gesteld door de arts en niet iedereen durft alles te vragen, of weet wat hij moet vragen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een diagnose allergie…..
Waar ik vaak tegen aanliep was het feit dat klanten vanuit de dierenarts naar de winkel komen met een hoofd vol vragen. Er wordt een diagnose gesteld door de arts en niet iedereen durft alles te vragen, of weet wat hij moet vragen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een diagnose allergie…..
In gesprek met... dierentherapeute Eveline Hekkenberg
In deze 'In gesprek met' spreekt San met Eveline Hekkenberg. In haar holistische dierenpraktijk in het Limburgse Belfeld behandelt zij zowel paarden als mensen. Haar basis is de klassieke homeopathie, aangevuld met lichtacupunctuur, Lecher antenne en een scala aan andere therapieën. Bij Eric Laarakker van Den Hoek leerde zij de theorie en praktijk in het werken met supplementen, fytotherapie en connecties. Eveline: "Omdat het dier de spiegel is van de eigenaar neem ik, indien nodig en met toestemming, ook de eigenaar mee in de behandeling.
In gesprek met... Eric Laarakker van Den Hoek
Eric Laarakker van Den Hoek Holistische Praktijk voor dier en mens in de Bilt heeft meer dan zijn sporen verdiend in de diergezondheidszorg. De dierenarts specialiseerde zich in manuele therapieën, fytotherapie, klassieke homeopathie, acupunctuur, TCM en energetische behandelmethoden. In 2011 startte hij met Healthcare-academy Den Hoek. Parallel hieraan ontwikkelt Eric producten vanuit een systemische visie op gezondheid en het zelf herstellend vermogen van een lichaam. Phytonics is daar het resultaat van.
In gesprek met… Eva Goudswaard, Equine Sporttherapeut en Bowen therapeut van Fit Paard
Bij NML health is Eva Goudswaard een zeer graag geziene klant, maar niet alleen een klant. Zij behandelt ook geregeld onze eigen paarden en is expert op haar vakgebied.. .Maar Bowen therapie is een vrij onbekende therapie, dus vraag ik eerst eens te beschrijven wat zij precies doet.
In gesprek met... Femke Dölle - Horsemanship & Freestyle
Holistisch en paardvriendelijk trainen. Horsemanship & Freestyle staan voor meer dan alleen maar trainingsmethodes. Het staat voor de manier waarop wij met onze paarden willen omgaan. Leer de taal van het paard, werk aan jezelf en creëer een PAARDnerschap met je paard! In alles wat Femke doet, staan paarden centraal.
In gesprek met… holistisch dierenarts Ruth Boerekamp
Vandaag ben ik in Gouda in de nieuwe, mooie holistische dierenartspraktijk van Ruth Boerekamp. Hier behandelt zij vooral honden en katten, maar ook andere kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen. Paarden behandelt Ruth op locatie. Het grote voordeel hiervan is dat het voor de paarden minder stressvol is en dat zij de omgeving en het management rondom het paard goed kan beoordelen: het ruwvoer (zelf voelen en ruiken), de stalling, de bijbehorende weide of paddock en de eventuele kuddegenoten.
In gesprek met... Jolanda Kleiss van Equizenz
In haar praktijk Equizenz combineert HSP coach- en therapeut Jolanda Kleiss haar liefde voor paarden met het begeleiden van hoog sensitieve mensen. In haar coach- en begeleidingstrajecten put zij uit een groot scala therapievormen met natuurgeneeskunde, paarden en kunst als de basis. Na een uitgebreide intake, kan de behandeling bestaan uit coaching met inzet van paarden. Maar ook kunstzinnige therapie, Bach Bloesems, Systemisch werk, Orthomoleculaire geneeskunde en nog veel meer.
In gesprek met… Karin Degeling van ‘In het rechte spoor’
Voor deze editie van ’In gesprek met’ zoekt San Karin Degeling op. In Midwoud begon zij in 2009 met ‘In het rechte spoor’, waar zij paarden en hun eigenaars begeleidt in de methode ‘Rechtrichten’ van Antoine de Bodt. Hij was een inspiratiebron voor haar. Net als Pieter Baalbergen van Terra Natura.
In gesprek met… Klaske Roskam
Klaske is al jong als zij met haar ouders door het mooie Friesland fietst en gefascineerd raakt door al die schitterende paarden in de wei. Haar oom fokt Friezen, maar de 1e rijles is op een Shet als zij 6 jaar oud is. Die Shetlander leeft nu nog en is ruim 30. Als jonge dressuurrijder heeft zij het “op de harde manier geleerd”, tot zij haar NRPS/KWPN kruising kocht die zwaar mishandeld was geweest. Zij leert dat als zij in haar eentje met het paard bezig is en werkelijk luistert naar het dier, ze ineens veel meer bereikt.
In gesprek met... Madieke Visser van Holistische praktijk voor dieren
In deze 'In gesprek met...' gaan we in gesprek met Madieke Visser. Zij heeft een breed scala aan opleidingen en ervaringen waardoor zij veelzijdige kennis heeft over verschillende therapieën. Van jongs af aan is zij al besmet met het 'paarden en honden virus' en is de interesse voor de holistische zorg groot. Het was dan ook vanzelfsprekend voor haar dat zij zich verder is gaan ontwikkelen om op een holistische wijze met paarden en honden te gaan werken. Zij heeft zich om laten scholen naar de complementaire therapieën. Zij heeft de opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut en de opleiding tot Manuele Lymfedrainage therapeut gevolgd. Daarnaast heeft zij zich verdiept in Aromatherapie en is zij tot de dag van vandaag nog steeds actief met bijscholingen, lezingen, workshops etc. "Ik ben nooit uitgeleerd..." Aldus Madieke.
In gesprek met... Marian van Eijck van Natuurlijk Paarden Praktijk en Guasha
Deze keer sprak San met van Marian van Eijck, die haar praktijk heeft in Riel. Vanuit een passie voor paarden en door ervaring gegroeide interesse voor natuurgeneeskunde begon deze veelzijdige therapeute in 2015 haar Natuurlijk Paarden Praktijk. Haar verlangen naar kennis bracht haar op het pad van Guasha, een massage-schraaptechniek waarbij blokkades in het lichaam worden opgeheven. Zowel bij mens en dier. Wie Marian van Eijck is en wat haar beweegt, lezen we in deze ‘In gesprek met’.
In gesprek met... Marion Robesin - Hommel, auteur van 'Dressuur, de boodschap van de paarden'
Marion Robesin – Hommel, instructeur en paardentherapeut, leerde San kennen nadat zij in 1998 de International School for professional Horsemanship (ISPH) opleiding was begonnen. Dit was tot 2013 een bekende holistische dressuuropleiding voor ruiters en instructeurs. De kennismaking begon toen Marion de hulp inriep van holistisch dierenarts Eric Laarakker van Den Hoek bij twee hengsten die er ernstig aan toe waren. San werkte in die tijd als dierenartsassistent in die praktijk. Vanuit die tijd stamt de relatie met Marion. In 2015 bracht Marion een boek uit: ‘Dressuur, de boodschap van de paarden’. Alles bij elkaar genoeg voer voor een inspirerende 'In gesprek met...'
In gesprek met… Mariska Stenzler van Paardenluxes. Doe je een detox 2 x per jaar? Of ligt dat toch wat genuanceerder.
In gesprek met… Mariska Stenzler van Paardenluxes. Doe je een detox 2 x per jaar? Of ligt dat toch wat genuanceerder.
Er wordt vaak gezegd: Doe twee keer per jaar een detox kuur. Dat is beter voor je paard. Maar is dat eigenlijk wel zo? Mariska vertelt over haar ervaring en over hoe zij de detoxkuur adviseert. Mariska is lymfedrainage therapeut voor hond en paard en ziet veel dieren van dichtbij. Zij heeft een uitgesproken mening over het ontgiften van het lichaam die ze graag met ons wil delen. Als lymfedrainagetherapeut activeert ze het lymfesysteem. Door lichte massage van de lymfe activeert ze deze om doorstroming te stimuleren. Hierdoor zal het lichaam afvalstoffen beter kunnen transporteren.
Er wordt vaak gezegd: Doe twee keer per jaar een detox kuur. Dat is beter voor je paard. Maar is dat eigenlijk wel zo? Mariska vertelt over haar ervaring en over hoe zij de detoxkuur adviseert. Mariska is lymfedrainage therapeut voor hond en paard en ziet veel dieren van dichtbij. Zij heeft een uitgesproken mening over het ontgiften van het lichaam die ze graag met ons wil delen. Als lymfedrainagetherapeut activeert ze het lymfesysteem. Door lichte massage van de lymfe activeert ze deze om doorstroming te stimuleren. Hierdoor zal het lichaam afvalstoffen beter kunnen transporteren.
In gesprek met... Remco Sikkel
In deze editie is San in gesprek met Remco Sikkel, auteur van het boek 'Hoefbevangenheid: begrijpen, genezen, voorkomen'. Onlangs bracht hij zijn nieuwste boek uit: 'Hoefkatrolontsteking: begrijpen, behandelen, voorkomen', weer net zo informatief als zijn eerste boek. Met name de eerste uitgave van zijn boek over hoefbevangenheid deed veel stof opwaaien: Hoefbevangenheid gaat over veel meer dan alleen voeding.
In gesprek met... Soe Topçuoglu
Soe reed in alle takken van de paardensport, tot en met Western aan toe, maar onderhield zichzelf met “gewoon” werk, want werken in de paarden levert niets op, dus bleven paarden haar grote hobby, maar niet haar werk. Tot zij op een groot keerpunt in haar leven kwam, en alle signalen haar wezen naar een richting: hoefsmid worden. Zij deed de opleiding en liep haar stage bij Dierenkliniek Emmeloord, bij de beste leermeester die zij kon bedenken: Hans van Maurik.
In gesprek met... Sonja Tiehuis van Freedom Riding Articles
In deze ‘in gesprek met’ spreekt San met Sonja Tiehuis. Als groot voorstander van paardvriendelijk rijden, dus bitloos, boomloos en ijzerloos, startte zij samen met haar man Jan Edixhoven een eigen artikellijn onder de naam Freedom Riding Articles. San: “Als er iemand is die veel paardeneigenaren heeft geïnspireerd, dan is het denk ik Sonja Tiehuis wel.”
In gesprek met... Stefan Veenstra, dierenarts bij Natuurlijk Gezonde Dieren
Opgeleid tot reguliere dierenarts kwam Stefan Veenstra al snel tot de conclusie dat de veelal symptomatische benadering van klachten, hem onvoldoende handvatten bood bij de behandeling van dieren. Dus vulde hij zijn reguliere basis aan met de Chinese geneeskunde (TCVM) om een holistische blik te krijgen in de diergeneeskunde. In 2009 richtte hij samen met echtgenote Linda Veenstra-Faas ‘Natuurlijk Gezonde Dieren’ op. Vanuit die tijd stamt de relatie met NML health. Op 14 december vieren de praktijk en de winkel hun 10-jarige jubileum. Voor San aanleiding voor een ‘in gesprek met’ Stefan.
In gesprek met… Viviane Miellet
Deze keer sprak San met dierenarts Viviane Miellet. Viviane is sinds haar studie Diergeneeskunde nu ruim 16 jaar werkzaam als dierenarts voor gezelschapsdieren. Daarnaast is zij IVAS gediplomeerd acupuncturist en past zij een zachte vorm van osteopathie toe (normalisatietechniek) Ook heeft zij zich verdiept in yoga, mindfulness, verschillende massagetechnieken (o.a. Shiatsu en acupressuur), PPT (Patterns Of Physical Transformation), kinesiologie (TFH), Chinese kruiden en ontspanningstechnieken. Haar praktijk 'Andere Dierenarts' is in Schoorl.
In gesprek met… Wendy Bleekemolen
Vandaag sprak ik Wendy Bleekemolen van Two Lazy Seven Ranch. Een grote inspirator voor velen. Persoonlijk heeft zij mijn aandacht omdat ik me heel erg kan vinden in Natural Horsemanship. En omdat Two Lazy Seven Ranch ook nog eens dealer is van PUUR en Phytonics, zocht ik Wendy op voor deze editie van 'In gesprek met...'.
Getraumatiseerde merrie Wietske steeds beter geestelijk en lichamelijk in balans
Toen paardenmasseur Terèse van Raan van Huesco Massage voor het eerst kennismaakte met merrie Wietske was het een introvert en onzeker dier. Later bleek dat het paard veel had meegemaakt in haar leven. Liefdevolle zorg en massage van Terèse deed het dier al veel goed. De grote ommekeer kwam echter toen Terèse de eigenaar werd, Wietske behandeld werd door paardenosteopaat Jeroen Duenk en de merrie op zijn advies aan de Phytonics Liver comp en Gluco balance ging. Terèse: “Ik heb een ander paard gekregen.”
Gevleugelde VacciCheck Academy in Friesland
Met deze VacciCheck Academy voldoet NML health aan de wens van startende titerende dierenartspraktijken om in hun eigen regio hun kennis te vergroten en de drempel om VacciCheck daadwerkelijk te integreren in hun vaccinatieprotocol, te verlagen. Hoe fijn is het om binnen rijdbare afstand aan te kunnen schuiven bij een praktijkgerichte presentatie? Ruim dertig dierenartsen en paravetrinairen deden dat op 10 maart in Drachten om de Academy in samenwerking met dierenarts Thamar de Lange te volgen. Vogelasiel De Fûgelhelling wordt bedankt voor hun grote gastvrijheid. Deze bijzondere locatie droeg zeker bij aan het succes van de avond. Wat een plek!
Ook gevoelige Louis zonder teken en vlooien de zomer door
Toen hond Louis een half jaar geleden vanuit Spanje in Nederland arriveerde, was zijn huid er slecht aan toe: kale plekken en tekenen van eczeem. Na adoptie door Catharine bleek het arme dier ook nog aan epilepsie te lijden. Hoe bescherm je zo’n hond, die al van zoveel dingen last heeft, tegen vlooien en teken? Je wilt hem behoeden voor nog meer ongemak. Het natuurlijke vlooien en tekenmiddel STOP! bleek een uitkomst.
Gezond oud worden
Is Tyra nou 23 of 24? Ik check even haar paspoort, en lees dat mijn merrie geboren is in mei 1993, dus 25 jaar oud. Dat gaat sneller dan ik dacht en ze zet me ook op het verkeerde been omdat ze zo graag hard voorop loopt. Daarnaast is ze soms puberachtig eigenwijs, breekt ze regelmatig uit en kiest ze op een buitenrit graag zelf haar pad door de hei of het bos. Irene: "Ik hoop dat ze zo gezond mogelijk 30 jaar wordt en liefst nog ouder!"
Lees de column van Irene Rol in de BIT
Lees de column van Irene Rol in de BIT
Gezonde luchtwegen voor paarden
Laat jij je paard wel eens in stal staan, tijdens het uitmesten? Ondanks dat het soms makkelijk is je paard te laten staan, is het beter niet te doen. Het stof wat vrijkomt is voor jezelf al vervelend, maar jij loopt na het uitmesten de stal weer uit. Een paard niet. Deze stofdeeltjes kunnen in de longen terecht komen. Dus verplaats je paard op tijd.
Giardia, een lastige darmgast
Darmongemakken worden nogal eens veroorzaakt door ongenode darmgasten. Zoals bijvoorbeeld giardia. Deze, sterk vergroot, lief uitziende spookjes irriteren de darmwand en kunnen vervelende darmklachten veroorzaken. Helaas veroorzaken deze lastige gasten ook vaak andere klachten zoals gedragsproblemen. Kunnen we dit probleem op een natuurlijke manier oplossen? Ja is het antwoord. In dit blog ga ik er over vertellen.
Gluco balance is Product van het Jaar 2019: een terugblik
Nu het winnen van de prijs van Horses.nl een feit is en de roze wolk begint op te trekken blikken we terug op deze geweldige en spannende periode. Wat hebben we veel meegemaakt! De nominatie van Phytonics Gluco balance voor de categorie supplementen was al een prijs op zich! De voorbereiding van de pitch, de presentatie voor de vakjury in hotel de Cantharel en het wachten op de uitslag. Voor elk onderdeel hebben we peentjes gezweet, maar wel in de overtuiging: Gluco balance verdient deze erkenning! Kelly van Prooijen van Phytonics schreef er een mooie blog over.
Glucosamine en omega-3, een ijzersterk koppel
Glucosamine en omega-3 is een ijzersterk koppel: een typisch voorbeeld van 1 plus 1 is drie. Dat ondervond ook natuurgeneeskundig therapeute Ilonka Murk bij de behandeling van haar 31- jarige merrie Mistral: “Ze beweegt duidelijk soepeler. Sindsdien meet ik de combinatie vaker positief bij paarden met gelijksoortige klachten en is de ervaring even positief als bij mijn Mistral.” Ook vertelt Ilonka in deze blog enthousiast over haar ervaring met een ander product bij zowel honden als paarden.
Goed nieuws voor katten met diabetes
Ook bij katten komt diabetes (suikerziekte) voor. In het geval van suikerziekte is er in het bloed van de kat een te grote hoeveelheid glucose (suiker) aanwezig. Die glucose is nodig in de lichaamscellen maar kan daar niet naartoe omdat de kat zelf onvoldoende insuline aanmaakt of omdat de cellen ongevoelig zijn geworden voor insuline. De hoge suikerspiegel leidt tot een hongergevoel, veel drinken en plassen en afvallen.
Goed voorbereid op vakantie met je hond
Ik ga op reis mee en neem mee…natuurlijk mijn hond! Dat geldt vast voor veel hondenbezitters. Als je op stap gaat met je geliefde huisdier kan een beetje voorbereiding geen kwaad. Met de juiste hondenapotheek in de vakantiekoffer kunnen jij en je hond alle onverwachte situaties aan. Fijne vakantie!
Een goede weerstand is het beste antwoord op corona
Ook bij dierenbezitters zit de schrik er goed in. Zeker nu er berichten in het nieuws verschijnen dat ook honden drager zouden zijn van het nieuwe coronavirus. Inmiddels weten we dat dat genuanceerder ligt en dat er geen besmetting van het virus van dier op mens en andersom is vastgesteld. Het enige antwoord nu is om te zorgen voor een optimaal werkend immuunsysteem. En daar heb je zeker invloed op!
Goedgebekt. Check die bek!
Katten zijn vleeseters en hebben een zogeheten carnivoren gebit. Het gebit van de kat is daardoor, net als bij de hond, bedoeld voor het vangen en verscheuren van prooien. De sterke en extra scherpe hoektanden én klauwen van de kat spelen een belangrijke rol bij het vangen en doden van de prooi. De grote knipkiezen worden gebruikt bij het verscheuren van de prooi. Maar gebruikt de kat vandaag de dag zijn gebit nog wel waarvoor het bedoeld is? In deze blog van kattengedragsdeskundige Adriënne van 't Wout lees je een stukje over evolutie, gevolg, signalen en wat je kan doen om het gebit en tandvlees in goede conditie te houden.
Gorse / Ulex europaeus (Gaspeldoorn)
Wanhoop, verslagenheid, niet meer durven hopen op herstel, bij chronische problemen of ziekte.
Een gouden combinatie voor het paard van Lenn
Toen we bij NML health Lenn Couwenberg van De Rijdende Ruiter spraken aan de telefoon, vertelde ze ons hoe opgelucht ze was dat haar paard weer relaxt is na de inzet van twee PUUR producten. Voor haar paard bleek het de gouden combinatie te zijn om verlost te worden van haar gekmakende kriebels. NML health deelt graag haar ervaring.
Een gouden mandje voor een buitenlander
Wanneer je hebt besloten dat je een hondje wil aanschaffen, waar moet je dan op letten? Kies je voor een hondje uit het asiel, of zoek je via internet? Of toch voor de organisatie die hondjes vanuit het buitenland een beter leven wil geven? Bedenk eerst wat er past binnen je gezin. Hoe leuk een pupje ook is, het brengt ook veel werk en ongemakken met zich mee. Speciaal ras of een mix? Groot of klein? Rugzakje of niet? Allemaal afwegingen. Wat belangrijk is, is dat je goed nadenkt voordat je een keuze maakt. Want de keuze is reuze…
Een grazende hond
De Spaanse bastaard van Hans van Phoenix Diervoeding bleef maar gras eten. En in het voorjaar zodanig dat wandelen geen pretje meer was. Wat is er aan de hand? Er is duidelijk iets... Door een goede ervaring bij één van hun andere honden hebben ze besloten ook aan Indi de maagkruiden van PUUR Stomac te gaan geven. En dat bleek binnen korte tijd een groot verschil te maken.
Lees hun verhaal verder.
Lees hun verhaal verder.
Grip op schijndracht bij de teef
Waar de ene hond nauwelijks klachten heeft kunnen anderen veel last ondervinden wanneer de hormonen door het lijf gieren. Ook eigenaren weten in dat geval niet altijd wat ze ermee aan moeten en raadplegen veelal de dierenarts. Naast de fysieke veranderingen als gewichtstoename, zwelling van de melkklieren en melkproductie kan ook afwijkend gedrag opvallen bij schijndrachtige teven. Ze trekken zich terug of worden juist heel aanhankelijk, pieperig of snauwerig. Ze gaan minder eten of hebben juist meer eetlust en mogelijk ziet men veranderingen bij het uitlaten. Hoe brengen we balans in hormonen?
Grote Belgische belangstelling voor NML health op Anido 2018
Anido 2018, de vakbeurs voor professionals in pet care in de Benelux en Noord-Frankrijk op 25 en 26 februari was in ieder geval voor NML health een enorm succes. We blikken terug op twee bruisende dagen in Kortrijk, waar we ons enthousiasme voor onze producten volop konden delen, veel informatie hebben kunnen overdragen en nieuwe en bestaande klanten mochten verwelkomen.
Grote schoonmaak
Na een bevalling kan het raadzaam zijn om de uterus of baarmoeder van een dier een handje te helpen om weer in conditie te komen. PUUR druppels o.b.v. Kuisboom (Agnus castus), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa) en Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) ondersteunen en helpen mee aan een schone baarmoeder na de bevalling. Na langdurige loops-, krols- of hengstigheid kan dit middel de periode van bloedverlies verkorten.
Grote verleider Mozes trekt alles uit de kast
Die hormonen willen wat. Eva Goudswaard van Fit Paard kan erover meepraten. Als Equine sporttherapeut en Equine Bowen Therapeut komt ze dagelijks met paarden in aanraking. Letterlijk. Ze knuffelt ze wat af. Als ze dan thuiskomt met de luchtjes van een hengstige merrie in haar jas, is haar eigen Mozes niet meer te houden: hij is door het dolle heen. Als zijn gedrag heel heftig is biedt een supplement met Agnus castis uitkomst.
Hardnekkige luchtzuiger Ike is weer gelukkig
Ike is een KWPN´er – en een nakomeling van hengst Ahorn - met de respectabele leeftijd van 27 jaar! Al vanaf het moment dat zijn baasje Whitney Ike leerde kennen, is het paard aan het luchtzuigen. Die kennismaking is alweer 9 jaar geleden: Ike stond binnen, in een stal, de hele dag en nacht. Hij kreeg 2 x per dag krachtvoer en 2 x per dag hooi. Dit was voor hem niet vaak genoeg, dus hij had maagproblemen en zelfs heeft hij een koliekoperatie in Utrecht gehad.
Met hart voor dieren hard aan het werk
Ook dierenprofessionals worden geraakt door de crisis. Natuurlijk privé door de beperkingen in hun dagelijkse leven, maar ook op de werkvloer. Brancheorganisatie Dibevo maakt zich er hard voor dat ook de dierensector op de lijst van vitale sectoren komt. En terecht! Bij een sluiting van winkels en praktijken komt de verzorging van 25 miljoen dieren in gevaar. Zolang niets zeker is, zetten dierenprofessionals alles in het werk om de zorg voor dieren in goede banen te leiden. Petje af voor deze kanjers!
Met hart voor dieren aan het werk: Bianca Kuis van AnimalCribs
‘Of ik het rustiger heb door de coronacrisis? Ik heb het juist veel drukker! In mijn onlinewinkels, in de trimsalon, het lijkt of mensen druk voelen dat de situatie nog erger kan worden.’ Aan het woord is Bianca Kuis van AnimalCribs. Zij combineert twee webshops met een trimsalon en draait op volle toeren.
Met hart voor dieren aan het werk: Dierenspeciaalzaak Discus Kyno
De week na de eerste overheidsmaatregelen in de coronacrisis was het een gekkenhuis bij dierenspeciaalzaak Discus Kyno in Gorinchem. ‘Hamsteren, hamsteren en nog eens hamsteren. Voer en snacks waren niet aan te slepen’, zo blikken Carin Schreurs en Ramona Drok terug. Nu is het koopgedrag weer genormaliseerd, maar het hanteren van de strenge regels in de winkel blijft een dagelijkse uitdaging. ‘Het fysieke afstand bewaken past totaal niet bij ons.‘
Heather / Calluna vulgaris (Struikheide)
Geobsedeerd door eigen problemen en ervaringen, spraakzaam, zich vastklampen aan toehoorder.
Heerlijk fris in de auto! Espree Wipes
Sabrina deelt haar ervaringen!
In verband met de actie van vorige maand juli had ik in de auto de Espree BlueBerry Wipes liggen. Hierdoor ruikt allereerst mijn auto al heerlijk!
In verband met de actie van vorige maand juli had ik in de auto de Espree BlueBerry Wipes liggen. Hierdoor ruikt allereerst mijn auto al heerlijk!
Help je paard door het verharen heen
Een paard verliest het hele jaar door haren. Berucht zijn de verharingsperioden tijdens de seizoenswisselingen, een periode waar een paard best wat ondersteuning kan gebruiken. PUUR Veg omega helpt een dier gemakkelijker door de verharing heen. Paardentrainer Karin Huizer legt uit hoe het zit met de verharing van een paard en het belang en positieve effect van een goede verzorging.
Help! Rits de kat heeft een spoelworm
Kom ik terug van een weekje vakantie, zie ik Rits de kat op de bank en denk direct er klopt iets niet...zijn vacht is dof, hij is wat magertjes en al snel blijkt dat hij ook niet wil eten. Ik schrik enorm en ga bedenken wat er aan de hand kan zijn. Een uurtje later vind ik een elastiekje op de bank waar hij heeft gelegen. Bij nadere inspectie blijkt dat het elastiekje nog leeft. Help! Het is een spoelworm.
Help, mijn hond heeft Giardia
Met deze noodkreet wendde hondenbezitter Marisa Holleman zich tot NML health. Uit een ontlasting onderzoek bij VPL Het Woud bleek dat de darmen van haar hond Floyd besmet waren met met de Giardia parasiet. Het dier had (nog) geen klachten, maar evengoed wilde Marisa haar hond van de indringers verlossen. En liefst op een natuurlijke manier. Het advies van Dietske bracht uitkomst.
Help, mijn kat is krols
Wanneer de dagen lengen gaat de cyclus van de poes weer op volle toeren draaien. Voorjaar, het startschot voor een nieuw begin, op zoek naar mannelijk schoon. Tenminste, als de poes de kans krijgt. Om ze extra te ondersteunen tijdens de krolsheid kun je PUUR Oestro inzetten. Het bevat Monnikspeper (Agnus cactus), Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) en Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa) die de normale activiteit van het vrouwelijke hormonale systeem ondersteunt.
Herken en behandel lichamelijke en geestelijke klachten door hengstigheid
In dit blog vertellen we je alle ins en outs over hengstigheid. Wanneer is de merrie hengstig, waaraan merk je het en wat zijn de hormonale klachten? Zowel lichamelijk als geestelijk? Het is vaak voor de paarden eromheen, ruiter of verzorger erg vervelend en soms zelfs gevaarlijk. Er wordt vergeten dat het voor de merrie zelf ook erg vervelend is. Ze wordt letterlijk gedreven door hormonen. Gelukkig weten we dat natuurlijke kruiden balans aan kunnen brengen in de hormoonhuishouding en zorgen voor innerlijke rust. Blijf niet tobben, lees hier wat je kan doen om jouw merrie te helpen.
Herken het element in je huisdier en leer over zijn gezondheid
Kijken naar je huisdier kan op verschillende manieren. Dat bleek maar weer uit de boeiende lezing van dierenarts Aleid Hillebrand die zij 25 april gaf op de Healthcare Academy Den Hoek in De Bilt over de 5 elementen. Zij vormen de basis van de Traditionele Chinese Medicins (TCM). Herkenning van het element in je hond, kat of konijn zegt niet alleen iets over het karakter en het gedrag, maar ook over de gezondheid.
Hoe herken je spanning en stress bij je paard? En wat kun je doen om je paard te ondersteunen?
Heeft je paard last van spanning dan is het goed om te kijken of je de oorzaak hiervan kan achterhalen. In het zoeken naar de oorzaak kan het waardevol zijn om een professional mee te laten kijken. Er zijn namelijk heel veel factoren die mee kunnen spelen bij onrust en spanning.
Denk aan fysieke ongemakken. Zoals blokkades in de nek, rug of onderliggende organen. Ook het harnachement en de manier van rijden speelt een grote rol in het wel of niet kunnen ontspannen. En natuurlijk de tijd van het jaar met alle stressfactoren van dien.
Dietske Dijkman is natuurgeneeskundig therapeut voor dieren bij Dierenwerkplaats. Zij vertelt over haar ervaringen.
Denk aan fysieke ongemakken. Zoals blokkades in de nek, rug of onderliggende organen. Ook het harnachement en de manier van rijden speelt een grote rol in het wel of niet kunnen ontspannen. En natuurlijk de tijd van het jaar met alle stressfactoren van dien.
Dietske Dijkman is natuurgeneeskundig therapeut voor dieren bij Dierenwerkplaats. Zij vertelt over haar ervaringen.
Herken en steun je angstige paard
Stress kan voor veel dieren een groot probleem zijn. Zeker nu de onrustige decembermaand weer in aantocht is. Vuurwerk kan zeker voor paarden veel schade opleveren. De flitsen, knallen en kruitdampen werken prikkelend en zorgen voor spanning in het lijf. Daarbij is een paard een vluchtdier en in de angst om weg te komen van het onheil kan een paard zich verwonden.
Herpesvirussen en L-Lysine
Herpesvirussen liggen voor zowel een mens als voor een dier altijd op de loer. Zeker als de weersomstandigheden veranderen, het buiten guur wordt en de lucht binnenshuis of stal minder geventileerd wordt. Ook stress speelt hierbij zeker een belangrijke rol. Meer onrust zorgt er ook voor dat het immuunsysteem het zwaar te verduren krijgt en een besmetting met een herpesvirus is zo gebeurd. Een besmetting met een herpesvirus gaat vaak via de lucht (niezen, snot) of via seksuele overdracht. Het akelige is dat als een herpesvirus zich eenmaal in het lichaam genesteld heeft, het ook na herstel van de ziekte altijd aanwezig blijft. Een dier blijft drager, maar als het virus niet actief is geeft het geen symptomen. Totdat de weerstand afneemt. Dan ziet het kans om weer actief te worden. Denk bij mensen aan de bekende koortslip die de kop opsteekt bij vermoeidheid, lage weerstand of blootstelling aan teveel zon. Of een aanval van gordelroos. In beide gevallen is het een opleving van het in het lichaam al aanwezige herpesvirus, de laatste bij mensen die eerder waterpokken hebben gehad. Bij dieren zie je het vaak terug als een snotterige verkoudheid.
Gelukkig kun je er als verzorger iets aan doen om het virus bij je dier onder controle te houden.
Gelukkig kun je er als verzorger iets aan doen om het virus bij je dier onder controle te houden.
Tot hier en niet verder PUUR Beer!
Tot hier en niet verder, Beer! PUUR Beer kijkt verbaasd. Wat is het baasje streng?! Maar als zijn vriendje de Jack Russell Binck, ook keurig op de drempel van de keuken blijft zitten, snapt onze jonge wildebras de boodschap: honden zijn niet welkom in de keuken als de baasjes aan het koken zijn. Zo heeft PUUR Beer weer wat geleerd.
Hoge omgevingsdruk? Debby zet alle zeilen bij
Mijn advies bij een explosie? Wegblijven uit het bos en je hond maximaal beschermen. Aan het woord is Debby Hinlopen van Debby’s Trimhut. ‘Bij onze Shelties red ik het bij normale omgevingsdruk met alleen de druppels STOP! Animal Bodyguard, maar dit voorjaar begon de ellende al vroeg en moest ik er al snel een tandje bij doen. Ik ben erg blij met de nieuwe STOP! Extra ProtecTick. Het lijkt erop dat ik met deze spray erbij de situatie onder controle heb!”
Holly / Ilex aquifolium (Hulst)
Haat, afgunst, jaloezie, achterdocht, wraakgevoelens, driftbuien en agressiviteit.
Een hond gekocht in coronatijd. En nu?
Het is logisch dat mensen in crisistijd op zoek gaan naar het gezelschap en de warmte van een huisdier. Daar is niets mis mee. Sterker nog, een huisdier kan mensen zelfs uit een depressie houden. Het aaien van een dier zorgt ervoor dat er oxytocine in je lichaam vrijkomt, een hormoon dat stress reduceert. En tijdens het wandelen met je hond maak je endorfine aan, het bekende gelukshormoon. De coronahond brengt dus veel goeds met zich mee. Toch heeft deze plotselinge rush op honden niet alleen positieve effecten.
Een hond heeft veel gezichten
Jij en je hond spreken niet dezelfde taal. Maar toch is het heel goed mogelijk om je hond te begrijpen. Net zo goed als het voor de hond mogelijk is om ons te begrijpen.
Je hond hoort de commando’s die je geeft en kijkt naar onze lichaamstaal om te begrijpen wat er van hem verlangd wordt. Zij praten eigenlijk op dezelfde manier met ons. De mimiek en lichaamshouding vertelt ons heel veel over de gemoedstoestand van je hond. En wat je hond je wil vertellen. Leer je hond goed kennen door goed te observeren. Op die manier kun je beter met hem communiceren en begrijpen jullie elkaar goed.
Je hond hoort de commando’s die je geeft en kijkt naar onze lichaamstaal om te begrijpen wat er van hem verlangd wordt. Zij praten eigenlijk op dezelfde manier met ons. De mimiek en lichaamshouding vertelt ons heel veel over de gemoedstoestand van je hond. En wat je hond je wil vertellen. Leer je hond goed kennen door goed te observeren. Op die manier kun je beter met hem communiceren en begrijpen jullie elkaar goed.
Hond mee op vakantie. Waar moet je allemaal aan denken?
Nederlanders trekken er graag op uit. Een weekendje in eigen land of op vakantie naar het buitenland. Honden zijn onderdeel van het gezin en tegenwoordig mag de hond steeds vaker gezellig mee op reis. Om dit soepel te laten verlopen is het belangrijk de vakantie goed voor te bereiden.
Naast een goede voorbereiding qua producten is het ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels in het desbetreffende vakantieland. Laat je niet verrassen en weet wat je moet doen wanneer je toch naar de dierenarts moet.
Naast een goede voorbereiding qua producten is het ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels in het desbetreffende vakantieland. Laat je niet verrassen en weet wat je moet doen wanneer je toch naar de dierenarts moet.
Hond misselijk tijdens autorit!
Afgelopen maand belde er een mevrouw naar NML over haar jonge hondje met reisproblemen.
Hond in topvorm: 11- jarige Alice door naar de European Open
‘Dankzij PUUR en andere producten van NML health is onze Belgische herder Alice in topvorm!’ Dat vertelt Katja Slippens van Blazing Amber Training and Coaching. Nog maar net terug van het Wereldkampioenschap voor Belgische herders in Duitsland, plaatste haar 11-jarige kanjer zich afgelopen weekend voor de Agility European Open in Italië. Katja: ‘Wat een toptijden zette Alice neer. We zijn dan ook enorm trots op haar en ook een beetje op ons zelf: het bewijs dat liefde en goede zorg echt het verschil maakt in het laten presteren van je hond.’
Hondenconditioner | UIT ASSORTIMENT
Voor een gezonde, glanzende en makkelijk doorkambare vacht.
De hondenovergang
We hopen dit jaar de 16e verjaardag van onze Teckelvriendin Sanne te vieren. Ze heeft inmiddels best wat ouderdomskwaaltjes waar ze tegenaan loopt. We mogen niet klagen hoor, want ze is voor haar leeftijd nog ontzettend fit en vrolijk. Toch merk je dat ze hier en daar extra ondersteuning kan gebruiken. Met name ondersteuning voor haar hormoonhuishouding.
Hondenprofessional met passie... Aura4dox: 'Op maat voor hond en mens'
Zie jij ze ook wel eens lopen? Eigenaren met honden die hoestend en kuchend in hun halsband “hangen”? Natuurlijk is netjes aan de lijn lopen iets dat iedere hond zou moeten leren. Maar daarnaast zijn er veel honden voor wie een halsband niet geschikt is, omdat zij snel geïrriteerd raken in het keelgebied. Ook een slecht zittend tuig kan voor belemmering zorgen en zelfs voor de druk op de luchtpijp net als een halsband. Voor deze honden raden wij PUUR Laryngo aan. Maar zonder het aanpassen van de oorzaak van het kwaad, heeft dit geen zin. Daarom raden wij voor deze honden een goed, passend tuig aan.
Hondenprofessional met passie… Jennifer de Jongh
Deze keer spreekt San voor de rubriek Hondenprofessionals met passie met Jennifer de Jongh. Jennifer is oprichtster van Hulphonden voor Autisme. Een landelijke opererende organisatie, gespecialiseerd in het opleiden van hulphonden voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en aanverwante stoornissen zoals persoonlijkheidsstoornis en PTSS. Zij keert zich in haar visie tegen de overheersende dominantietheorie: daar klopt helemaal niets van. Een hond doet juist de hele dag zijn stinkende best om de harmonie te bewaren.
Hondenprofessional met passie... Mike van Natuurlijk voor de hond
In deze editie van Hondenprofessional met passie spreekt San met Mike den Ouden van Natuurlijk voor de hond, een webshop voor natuurlijke voeding en meer. Het was zijn eigen hond, die extra zorg en aandacht nodig had, die Mike ertoe aanzette zich te gaan verdiepen in voeding en natuurlijke gezondheid van honden. Mike: “Ik geloof in het zelfgenezend vermogen van een dier en mijn doel is dan ook zoveel mogelijk mensen en honden te bereiken met natuurlijke kwaliteitsproducten. Om zo de levenskwaliteit van onze geliefde viervoeters te verbeteren.”
Hondenprofessional met passie... Sam Turner: 'Neem nooit zomaar een pup'
Iedere professional die zich bezighoudt met honden heeft wel eens van haar gehoord, of misschien zelfs wel les van haar gehad: Sam Turner. Trainer, docent en spreker op congressen en seminars als het gaat om ontwikkeling, balans en coördinatie bij honden. Sam is een autoriteit op dit gebied en deelt graag haar kennis met andere hondenprofessionals. Hoog tijd voor een gesprek met deze ‘Hondenprofessional met passie’.
Hondenprofessionals met passie... Kris van TibeLo, more than Training & Learning
Een ontmoeting van San met hondengedragstrainer Kris Dedeurwaerder van TibeLo ontaardde al snel in een diepgaand gesprek over de uitdagingen bij herplaatsingen. Met TibeLo ontwikkelde Kris een speciaal traject voor deze honden met een rugzakje, waardoor de kans op succesvolle herplaatsing groter wordt. Goed om te horen hoe PUUR haar werk ondersteunt. Kris vertelt erover in deze aflevering van Hondenprofessional met passie.
Hondenprofessionals met passie... Norina Pauletta
In deze nieuwe rubriek gaat Sandra Cartesan in gesprek met hondenprofessionals over hun passie voor hun werk en hun liefde voor honden. Hondentrimmer Norina Pauletta uit Santpoort bijt de spits af. Als een hond bij haar komt, gaat hij niet alleen met een mooie coupe naar huis, maar is het baasje ook een stuk wijzer geworden met allerhande tips over verzorging en voeding.
Hondje weer soepel op zijn oude dag
Wat doe je als je in Frankrijk woont en er meldt zich ineens een pup aan je deur en geen eigenaar in zicht? Dan neem je hem liefdevol op in je huishouden en noemt hem ‘Hondje’, naar goed Nederlands gebruik. Hondje leeft een leven als God in Frankrijk. En nu hij op leeftijd komt, helpen middelen als de druppel met Curcuma, echte guldenroede (Solidago virgaurea) en wierookboom (Boswellia) en Omega-3 visolie hem om soepel te blijven bewegen.
Honeysuckle / Lonicera caprifolium (Kamperfoelie)
Nostalgie, heimwee, leven in het verleden, geen perspectief zien in de toekomst.
Honing heelt wonden
Het begon als een klein schaafje op het linker voorbeen. Gestoten, geschaafd, onvoorzichtig geweest... oorzaak in ieder geval onbekend. Een veelvoorkomend iets bij paarden. Zeker in de zomermaanden, lekker vrij in de wei. De plek verslechterde en zag er helaas na een week toch echt anders uit toen we de vliegen weg wilden jagen. De dierenarts kon haar pink erin omhoog en omlaag steken. Zo diep en zo groot was de plek binnen mum van tijd geworden.
Honing in de schijnwerpers op wondcongres
De deelname van NML health aan het symposium van de Veterinary Wound Healing Association - Advancing Knowledge of Veterinary Wound Healing, als onderdeel van de European Wound Management Association (EWMA) 2017 leverde veel bruikbare informatie op. Het was nuttig hierbij aanwezig te zijn als standhouder en tevens een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren: Tineke Creemers, ontwikkelaar van onze Vetramil medicinale honingzalf, heeft aan dierenartsen, artsen en verpleegkundigen uitgelegd wat de verschillen in soorten honing zijn, de meerwaarde van de Vetramil als product alsmede de werking van honing en de mogelijke toepassingen hiervan op het gebied van wondmanagement.
Honing, een gouden middel bij wondheling
Honing als toepassing voor lokale wondbestrijding is inmiddels niet nieuw meer. Zalf op basis van honing met een hoge enzymactiviteit is uitstekend geschikt voor de behandeling van wonden. Nationale en internationale studies wijzen op de medicinale en antibacteriële werking van honing en het gebruik ervan bij wondmanagement is tegenwoordig volkomen geaccepteerd. Maar hoe werkt het eigenlijk? In dit artikel gaat Dr Tineke Creemers dieper in op het werkingsmechanisme van honing, het verschil tussen soorten honing in relatie tot wondherstel en de mogelijke toepassingen bij wondmanagement.
Honingzalf, krachtig voor dieren, maar ook voor mensen!
‘Mag ik de Vetramil honingzalf ook op mijn kinderen smeren?’ Aan de telefoon stelt Saskia van Raaij, trotse eigenaar van Franse brak Olias en Teckel Klaas, deze vraag. Nu de huid van Olias dankzij de Vetramil zo snel is hersteld, wil zij de honingzalf ook toevoegen aan de humane EHBO doos van het gezin. Zeker doen, is ons antwoord. Niet voor niets hebben de medewerkers bij NML health allemaal standaard een tubetje in hun tas.
Hornbeam / Carpinus betulus (Haagbeuk)
Het 'maandagmorgen' gevoel, talmen, uitstellen.
Hotspot natuurlijk
Zodra het buiten weer warmer wordt ziet Dierenkliniek Kortenoord het aantal honden dat met hotspotplekken de praktijk bezoekt, enorm oplopen. De grootste reden voor die toename is dat mijten in een warme broeierige vacht hun kans schoon zien en de hond bijten. Veel honden zijn gevoelig voor mijten en lopen groot risico op het ontwikkelen van een hotspot. “Veel baasjes zijn zich er niet van bewust dat ze met de juiste voorzorgsmaatregelen veel ellende kunnen voorkomen.”
Hou de luchtwegen van je paard gezond
De luchtwegen van je paard bestaan uit 2 hoofdgroepen. De voorste en de achterste luchtwegen. Maar hoe zit het nou precies in elkaar? En hoe bemerk je problemen met de luchtwegen? Maar misschien wel de belangrijkste vraag, hoe voorkom je problemen met de luchtwegen? In deze blog lees je er meer over...
Hou de stressemmer zo leeg mogelijk
Paarden zijn hele gevoelige dieren. In deze stressvolle decembermaand is het belangrijk om te zorgen dat de stressemmer zo leeg mogelijk blijft. Op die manier kan je paard stressprikkels beter verwerken en komt hij rustig deze maand door. Hoe je je paard kunt ondersteunen lees je in onderstaande blog.
Houd de klachten binnen de perken
De wereld is in rep en roer nu een virus iedereen bedreigt. Een goed functionerend immuunsysteem is de beste verdediging tegen virussen. Ten eerste omdat het kan voorkomen dat je ziek wordt. En ten tweede, als een virus toch door je natuurlijke barrière heen weet te breken, word je minder ernstig ziek. Zoals we nu weten zijn de bovenste luchtwegen de belangrijkste toegangspoort van de besmetting. Maar hoe houd je de klachten binnen de perken? De natuur beschikt over een apotheek die daarin ondersteunt.
Hoe houd je konijnen blij en gezond?
In Nederland hebben steeds meer mensen een konijn als huisdier. En hoewel de meeste eigenaren best wel weten hoe ze voor hun konijn moeten zorgen, valt er toch best nog wat te verbeteren. Hoe houd je een konijn blij en gezond? Hester Stasse, Gedragstherapeut voor konijnen bij Konijnenproblemen deelt graag haar visie.
Houd nieren langer in conditie
Met het stijgen van de leeftijd komen de nieren van de hond en kat onder druk te staan. Het is een sluipende aandoening. Het is niet mogelijk om de achteruitgang van nieren tegen te gaan. Maar wel kun je met aangepaste voeding aangevuld met Omega-3 het verval van nieren remmen. Fytotherapeutische tabletjes zorgen ervoor dat de nieren langer in conditie blijven.
Hoe houd je een oudere hond gezond in beweging?
Bij NML health krijgen we veel vragen over het ouder wordende dier. Veel van die vragen gaan over beweging. Bij de oudere hond kan het gebeuren dat dat niet meer zo soepel gaat. San ziet daar veel schrijnende voorbeelden van. Oude honden die naast die fiets rennen en min of meer voorgetrokken worden door de eigenaar. Of honden die de auto in moeten springen, en allerlei signalen geven aan hun ongeduldige baas dat ze het niet redden. Ja, het klinkt niet alleen zielig, het is ook zielig! In deze blog geeft San tips waarop je kunt letten en wat je kunt doen voor je oudere hond.
Houd je oudje vitaal
Leeftijd is maar een getal toch? Gezond en avontuurlijk leven geeft de beste kans om vitaal oud te worden. Preventieve zorg én extra aandacht voor beginnend ouderdomsgedrag is een must. We horen vaak dat ouderdomskwaaltjes voor lief worden genomen terwijl je ze heel goed kan ondersteunen. Een senior hond heeft andere behoeften dan een jonge hond. In dit stuk nemen we je mee met wat je als diereigenaar zelf kan doen om je oudje zo goed mogelijk te ondersteunen, hoe het verouderingsproces precies werkt, wat dementie is, de invloed en werking van zintuigen, voeding, gebit- en tandvleesproblemen en het vroegtijdig herkennen van een verslechterde lever- en nierfunctie. Neem ouderdomskwaaltjes niet voor lief en houd met de juiste aanpak en bouwstoffen je oudere hond vitaal.
Hypo balance - ervaring van Lucia en haar Fjord Niels
Lucia Boukes heeft voor Phytonics de Hypo balance getest bij haar 25-jarige Fjord Niels. Ze deelt graag haar ervaring: "Ik ben superblij met dit product. Ik heb een andere Niels!
Hypo balance - review van Lucia en haar Fjord Niels deel 2
Vorig jaar vertelde Lucia ons haar ervaring met de Phytonics Hypo balance bij haar paard Niels. Niels is bijna een 26-jarige Fjord, die destijds diverse klachten had. Hoe het nu met Niels gaat? Lucia vertelt: "Het is inmiddels een jaar geleden, februari 2018...
Hypo balance in gebruik
Drie prijswinnaars van een recente Facebook winactie van Phytonicsmed delen hun ervaring met Phytonics Hypo balance bij het gebruik van hun paard en pony. De reacties zijn overwegend positief. Hypo balance ondersteunt bij hormonale verstoringen waar de hypofyse bij betrokken is.
Iedereen blij op Animal Event
Over aanloop had onze stand op Animal Event zeker niet te klagen. Drie dagen lang was het een komen en gaan van mensen die nieuwsgierig waren naar onze producten. En wij deelden natuurlijk met plezier onze kennis van de natuurlijke ingrediënten, de basis van al onze producten en konden we mensen blij maken met samples of een leuke beursaanbieding. Natuurlijk stonden we er ook met de VacciCheck: mensen konden ter plaatse hun hond laten titeren door een dierenarts en wisten na korte tijd in hoeverre hun hond nog beschermd is voor de belangrijkste hondenziekten.
Iedereen houdt van PUUR Beer
Met trots presenteert NML health haar nieuwste medewerker: PUUR Beer. Een schat van een jonge Rhodesian Ridgeback x Chodsky Pes reu, die als een cadeautje op 27 januari in ons bedrijf ter wereld kwam. PUUR Beer is niet meer weg te denken is bij NML health.
Onze PUUR Beer is alweer bijna vijf maanden. Van een onbeholpen kleine pup is hij druk bezig met uitgroeien tot een reuze hond. Nu nog een jonge enthousiaste slungel, gelukkig maar, want volwassen kun je nog je hele leven zijn, toch? Intussen leert Beer elke dag weer nieuwe dingen, dingen die hem straks helpen het leven gemakkelijker aan te kunnen. Samen met zijn moeder Zari en tante Riba. De producten van PUUR ondersteunen hem hier goed bij. En wij? Wij genieten elke dag van hem.
Onze PUUR Beer is alweer bijna vijf maanden. Van een onbeholpen kleine pup is hij druk bezig met uitgroeien tot een reuze hond. Nu nog een jonge enthousiaste slungel, gelukkig maar, want volwassen kun je nog je hele leven zijn, toch? Intussen leert Beer elke dag weer nieuwe dingen, dingen die hem straks helpen het leven gemakkelijker aan te kunnen. Samen met zijn moeder Zari en tante Riba. De producten van PUUR ondersteunen hem hier goed bij. En wij? Wij genieten elke dag van hem.
Impatiens / Impatiens glandulifera (Reuzenbalsemien) | UIT ASSORTIMENT
Ongeduld, irritatie, prikkelbaarheid, gespannenheid, hoog levenstempo.
Indy net op tijd hersteld voor politiehondkeuring
Het was maar kantje boord. Mechelse herder Indy, door Kees Bouman van Dierenspeciaalzaak KEBO in Wijk en Aalborg in opleiding tot politiehond, raakte geblesseerd aan haar voorpoot. Een overbelaste triceps, zo constateerde de dierenarts. Altijd vervelend, maar nu was het moment wel heel ongelukkig: Indy moet in september op voor haar Politiehondcertificaat 1. Zou ze snel genoeg hersteld zijn?
Inspirerende B2B avond in Weesp in foto’s
Dan denk je alles te weten op je vakgebied, blijkt er toch nog heel veel te ontdekken. Dat was de reactie van de deelnemers aan de B2B klantenavond bij NML health in Weesp. Samen met Altranet, NOHO agency en Tijssen liet NML health de deelnemers kennismaken met de laatste inzichten over natuurlijke gezondheid en noviteiten in hun branche. Iedereen was het erover eens dat een netwerkavond als deze, dé manier is om elkaar beter te leren kennen. ‘Samen bewegen’ werkt voor iedereen in het voordeel.
Interesse in vaccineren op maat groeit explosief
Vaccinatie op maat door het meten van de antilichamen van de belangrijkste honden- en kattenziekten met de VacciCheck lijkt enorm te groeien aan populariteit in zowel Nederland als België. Dat merken we bij NML health door explosieve groei van de verkoopcijfers van de VacciCheck, de roodgloeiende telefoon van onze VacciCheckspecialist Hans van Brussel en vele aanvragen van dierenartsen voor een presentaties over het integreren van de titerbepaling in de praktijk. Een update.
Irene Feenstra-de Jonge van Fysiotherapie en Hydrotherapie Centrum voor Dieren
Via de hond van een vriendin kwam San het centrum voor Fysiotherapie en Hydrotherapie (FHCD) in Amsterdam op het spoor. Onder de indruk van de deskundigheid van dit team therapeuten laat San Irene Feenstra – de Jonge aan het woord in deze editie van de rubriek ‘Hondenprofessionals met passie’. Irene is samen met Lonneke Haan eigenaar van FHCD.
Jeuk door allergie, om gek van te worden
Iedereen heeft wel eens te maken met jeuk en de meeste mensen worden er gek van. Zeker als er sprake is van allergie, kan jeuk tot wanhoop drijven. Zo is het natuurlijk ook met dieren, realiseerde hondengedragskundige en canicrosser voor PUUR Hermien Beijl zich. Toen zij de allergieproblemen bij haar honden aanpakte, zag ze een enorm positieve gedragsverandering.
JEUK: vliegen, vlooien en teken
Het is er echt weer voor. Juli, dé maand van de teken! Aldus Tekenradar.nl.
Vanwege de schommelende temperaturen zijn er volop insecten. Paarden hebben last van muggen en schuren staart en manen stuk, katten met rode oksels en liezen en honden zitten onder de teken. Gelukkig zijn er ook diverse natuurlijke producten die ondersteunen.
Vanwege de schommelende temperaturen zijn er volop insecten. Paarden hebben last van muggen en schuren staart en manen stuk, katten met rode oksels en liezen en honden zitten onder de teken. Gelukkig zijn er ook diverse natuurlijke producten die ondersteunen.
Jill van Paard & Voeding meet paarden door met de Lecher-Antenne om een beeld te creëren van de algehele gezondheid
Jill Smit is eigenaresse van Paard & Voeding. Jarenlang geeft zij advies op maat omtrent voeding en supplementen. Ze verkoopt voer en producten waar zij volledig achter staat en je kunt ook bij haar terecht voor verzorgingsproducten, hoofdstellen en stalbenodigdheden. Kortom, alles voor een gezond paard en om het paard gezond te houden. Naast Paard & Voeding geeft zij ook Paard & Coaching sessies en heeft ze het werken met de Lecher-Antenne eigen gemaakt.
In onderstaande blog legt Jill hier meer over uit en deelt een mooi praktijk voorbeeld.
In onderstaande blog legt Jill hier meer over uit en deelt een mooi praktijk voorbeeld.
Jill Smit: ‘Met PUUR heb ik weer een soepel en blij paard’
Haar eigen paard Mano was de aanleiding dat Jill Smit met Paard & Voeding begon, een winkel en webshop in hoogwaardige producten voor paarden. Toen zij tijdens trainingen merkte dat Mano zijn (buik)spieren niet effectief inschakelde, besloot zij hem te ondersteunen met de fytotherapeutische druppels van PUUR. Jill: “Mano is zoveel losser en soepeler. We genieten samen zo nog meer van de trainingen."
Jippie leek ineens weer jaren jonger
Rond Jippie's 13e levensjaar werd ze helaas minder energiek, speelde steeds minder en wilde zelden lange wandelingen maken. In de jaren die volgden kroop ze steeds meer in haar schulp, sliep steeds meer en at slechter. "Dat hoort bij het ouder worden", zei baasje Veronique de Jong tegen zichzelf. Totdat ze de Choline ontdekte voor Jippie...
Jong geleerd… en oud nog steeds in topvorm
Te oud voor topsport? Twaalf jarige Mechelse Herder Alice is het levende bewijs dat sporten op je oude dag wel degelijk kan. De hond schittert nog steeds in de agility sport en komt samen met Katja Slippens en Tom Stricker in april uit op het WK voor Belgische Herdershonden. Katja: “Met goede begeleiding en de juiste ondersteuning met PUUR en Omega-3 visolie is onze trouwe Alice nog steeds in topvorm. We zijn supertrots op haar!”
Judith Adriaansens: ik bedrijf en promoot integrale natuurgeneeskunde
‘Zoek een vak met passie, zodat je nooit ’s morgens je bed uitkomt en denkt: ik móet naar mijn werk.’ Deze wijze les van haar vader bracht Judith Adriaansens van J&A Natuurlijke Gezondheidszorg naar wat ze nu is: een hartstochtelijke paraveterinaire natuurgeneeskundige met de missie om kennis te delen. Naast anamnese, afstemming en onderzoek is de Lecher antenne voor haar een onmisbaar instrument. Haar overtuiging is dat meer professionals samen, meer weten dan één. Daarom initieerde zij het Centrum voor Natuurlijke Diergezondheidszorg (CNG) O’lijf.
Kan ik nu al staart- en maneneczeem behandelen?
JAZEKER!!
Weet je nog van vorig jaar? Beschadigde manen, een kapot geschuurde staart of jeuk aan de buik? Wist je dat je met een tijdige behandeling de reacties op steken van de culicoïdes mugjes kunt voorkomen?
Lees hier wat je al in het vroege voorjaar kunt doen om je paard weerbaar te maken tegen de reacties op muggensteken in de zomer.
Weet je nog van vorig jaar? Beschadigde manen, een kapot geschuurde staart of jeuk aan de buik? Wist je dat je met een tijdige behandeling de reacties op steken van de culicoïdes mugjes kunt voorkomen?
Lees hier wat je al in het vroege voorjaar kunt doen om je paard weerbaar te maken tegen de reacties op muggensteken in de zomer.
Kan dat, een paard met hooikoorts??
Jazeker, paarden, honden, katten én mensen kunnen met hun immuunsysteem allemaal over-reageren op bijvoorbeeld stuifmeel in de lucht. Maar ook zijn er heftige reacties op de steken van een mug, de beet van een enkele vlo of mijt.
Kan ik mijn paard of pony natuurlijk ontwormen? Nee!
Bij NML health krijgen we regelmatig de vraag of het mogelijk is om een paard of pony met natuurlijke middelen te ontwormen. Het antwoord is nee. En preventief ontwormen met chemische middelen kan ook niet. Het is goed om te beseffen waar je mee bezig bent als je chemische middelen gebruikt. NML health pleit voor een goede preventie door met inzet van kruiden het milieu in de darmen onaantrekkelijk te maken voor parasieten. Een goed mestmanagement draagt ook bij aan het voorkomen van worminfecties.
Kater Rits wil niet eten..
Het lijkt of hij moeite heeft met kauwen, normaal springt hij op tafel en moeten we ons bakje yoghurt met man en macht bewaken, maar nu taalt hij er niet naar. Dat kan en mag 1 dag gebeuren, maar na dag twee gaan de alarmbellen rinkelen.
Hoe Katja de hormonen van Mr.Basil de baas werd
Voor het eerst sinds lange tijd heeft Katja Slippens van Blazing Amber een reutje. Door problemen met de dames die ze al had was dit de enige oplossing. Mr.Basil kwam bij de familie en bleek een geweldige aanwinst. Maar kleine reutjes worden groot. En een ontluikende seksualteit lag op de loer. Hoe dit allemaal ging en wat de oplossing voor de puberale problemen bleek lees je in onderstaande blog.
Katja laat na lang wikken en wegen TOPsy toch steriliseren
Hoewel Agility trainer en sporter Katja Slippens absoluut geen voorstander is van het klakkeloos steriliseren of castreren van een hond, heeft ze dit toch besloten voor TOPsy. De jonge Manchester terriër had veel last van haar loopsheid en kampte met schijnzwangerschappen. Katja: “Het was geen lichte beslissing om een gezond hondje op een operatietafel te leggen. Nu achteraf kan ik zeggen dat het een goed besluit was en is TOPsy weer haar vrolijke zelf.”
Katja Slippens over de do's & don'ts bij de jonge hond
Katja, dierenliefhebber en eigenaar van drie honden en Agility topsporter deelt in deze blog do's & don'ts bij puppies en jonge honden. Een pup in huis is zo ontzettend leuk en zo verleidelijk om de pup zijn eigen gang te laten gaan en lekker te laten ontdekken. Maar een rare beweging, schrikmoment of ongelukje is zo gebeurd en kan schade brengen, lichamelijk of geestelijk. Het kan zich zelfs op latere leeftijd uiten, terwijl je deze problemen eventueel zou kunnen voorkomen. Naast de tips in deze blog, zorg vooral dat de pup een goede basis heeft. Goede voeding, supplementen als bouwstenen voor het gestel en bouw aan een goede vertrouwensband. Jullie zullen daar samen jarenlang plezier van hebben. Er komt veel op je af als je een puppy in je gezin opneemt: een puppy die jou ten volste vertrouwt en altijd onvoorwaardelijk van je zal houden. Het is aan jou om dat vertrouwen te beantwoorden met liefde en bescherming. Maar boven alles, geniet van je hondje. Samen!
Katja vertelt over het belang van Omega-3 bij (sport)honden
Agility trainer en sporter Katja Slippens is al jaren een ambassadeur van NML health. Zij vertelt over het belang van Omega 3 bij honden.
Ik let goed op de voeding en extra benodigde bouwstoffen voor mijn sporthonden. Al vroeg in mijn agility carrière kwam ik tot de ontdekking dat we ook in de hondensport op Omega 3 vetzuren moeten letten. Na een knieblessure in 2000 van mijn eerste sporthond Kyra , leerde ik dat ze een combinatie van Chondroïtine en Glucosamine met Omega 3 nodig had voor haar herstel. De Omega 3 vetzuren hielpen bij de opbouw en soepelheid van de celmembramen. Zo konden voedingstoffen beter getransporteerd worden door haar lichaam. Zonder de Omega 3 kon de toegevoegde Chondroïtine niet echt iets bereiken. Die Chondroïtine en ook Glucosamine had ze weer nodig voor haar kraakbeen en gewrichtsherstel, pijnbestrijding, betere prestatie en vooral het verminderen van stijfheid na de blessure. Omega-3 werkt ook nog als een natuurlijke ontstekingsremmer en ik zie het als de basis voor een goede gezondheid van mijn honden.
Ik let goed op de voeding en extra benodigde bouwstoffen voor mijn sporthonden. Al vroeg in mijn agility carrière kwam ik tot de ontdekking dat we ook in de hondensport op Omega 3 vetzuren moeten letten. Na een knieblessure in 2000 van mijn eerste sporthond Kyra , leerde ik dat ze een combinatie van Chondroïtine en Glucosamine met Omega 3 nodig had voor haar herstel. De Omega 3 vetzuren hielpen bij de opbouw en soepelheid van de celmembramen. Zo konden voedingstoffen beter getransporteerd worden door haar lichaam. Zonder de Omega 3 kon de toegevoegde Chondroïtine niet echt iets bereiken. Die Chondroïtine en ook Glucosamine had ze weer nodig voor haar kraakbeen en gewrichtsherstel, pijnbestrijding, betere prestatie en vooral het verminderen van stijfheid na de blessure. Omega-3 werkt ook nog als een natuurlijke ontstekingsremmer en ik zie het als de basis voor een goede gezondheid van mijn honden.
Katten en warmte
Veel katten houden ervan in de zon te liggen en kiezen de warmste plekjes (in de tuin) uit om van de zon te genieten. Zorg er daarom voor dat je voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat je kat uitdroogt of verbrandt. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan helaas ook bij katten leiden tot huidkanker. Daarnaast kunnen ook katten oververhit raken en moeten diereigenaren soms eerder ingrijpen dan dat de kat zelf de keuze maakt uit de zon te gaan.
Katy, een kwakkelend kooikerhondje
Katy, een vierjarig Kooikerhondje, stond in de agenda aangekondigd met ‘’kwakkelhond’’. Meestal is dat zoals de eigenaar het verwoord en gaat het om een aantal klachten die aanhouden of steeds terugkomen. Het dossier van Katy laat zien dat het wel wat ingewikkelder is dan dat. Anneke Schellingerhout van holistische dierenartspraktijk Jyoti vertelt hoe het verder ging met Katy.
Kennelreiniger - (500 ml) | UIT ASSORTIMENT
Een natuurlijk, effectief schoonmaakmiddel voor het reinigen van kennels.
Hoe kies ik de juiste Glucosamine voor mijn dier?
Deze maand kwam er een krantje voorbij van een producent van chemische ontworming en vlo- en teekdodende producten die zich waagt op het terrein van supplementen. Wat schetst mijn verbazing dat hij zijn Glucosamineproduct stopt in een pasta, snacks en sticks en vergeet de bestanddelen te vermelden van meer dan 80% van zijn product. Nu gaat het natuurlijk om de werkzaamheid voor de gewrichten, maar ook daar ontbreekt er blijkbaar veel kennis.
Kijk naar je paard! Dat was de boodschap van een geslaagde Ruitersportavond
Een volle zaal met betrokken professionals uit de ruitersportwereld, twee deskundige sprekers en het PUUR team waren de ingrediënten van een zeer geslaagde ruitersportavond bij NML health op 5 november.
Een kijkje in een dag van Hans
Afgelopen vrijdag raakte ik tijdens een bezoek aan een Belgische dierenspeciaalzaak, in gesprek met het baasje van deze schattige 15 weken oude bearded collie pup. Ze vertelde mij dat ze de trotse bezitter was van maar liefst 3 van deze wolbalen.
En een kijkje in een dag van Sabrina
Tijdens mijn rondje Utrecht/Gelderland sloot ik mijn dag af in Amersfoort bij, ik mag wel zeggen, enorme teckel fanaten.
Klanten vertellen... Kristina Boey over communiceren met dieren
Kristina Boey van 'The Horse Listener, vertelt ons dat dieren centraal staan in haar leven.
Klanten vertellen... Paraveterinair Els over Dierenartspraktijk Loosdrechtseweg
Paraveterinair Els deelt in dit blog haar ervaringen met de producten van PUUR in hun praktijk, specifiek op het gebied van de darmflora en weerstand. Dierenartsenpraktijk Loosdrechtseweg zet zich al 30 jaar in voor de gezondheid van huisdieren in Hilversum en omstreken. Trots op deze praktijk die onze producten zo mooi meeneemt in hun denkwijze, advies en behandeling.
Kleine puppy’s groeien groot.
Zo aandoenlijk als puppy’s zijn als ze nog klein zijn, zo snel zijn ze ook groot. Maar sommige puppy’s groeien zo snel, dat dit ook ongemak met zich mee kan brengen. Hoe ondersteun je de groei op een goede manier? Want tijdens de groei kan er nogal wat misgaan. Begeleid de groei met voorzichtigheid en zorg dat de juiste bouwstoffen voldoende aanwezig zijn. In dit artikel kun je er alles over lezen.
Koliek = Paniek!
Het is afschuwelijk om te zien dat je paard pijn heeft, hij ligt op de grond, de ogen draaien weg, je dier is lusteloos, de vacht is dof, en eraan vooraf ging het af en toe dun mesten.
We horen het veel te vaak de afgelopen paar weken en daarom hier nog wat extra aandacht met het doel een zandkoliek te voorkomen, want dit is één van de vormen die veel voorkomt. Ik schrik dan ook steeds als ik midden in de paddock grasjes zie die snel zijn afgekloven, of mijn paard staat te hengelen naar plukjes groen onder het draadje door…
We horen het veel te vaak de afgelopen paar weken en daarom hier nog wat extra aandacht met het doel een zandkoliek te voorkomen, want dit is één van de vormen die veel voorkomt. Ik schrik dan ook steeds als ik midden in de paddock grasjes zie die snel zijn afgekloven, of mijn paard staat te hengelen naar plukjes groen onder het draadje door…
Koliek: voorkomen, herkennen en doen
Als je paard ineens niet meer wil eten, veel rolt, naar de buik kijkt en schraapt met de voorbenen, dan moet je beducht zijn op koliek. Koliek is alarmfase rood bij paardenbezitters. Het is een verzamelnaam voor hevige buikpijn, die meerdere oorzaken kan hebben. Pijn door darmproblemen komt helaas veel voor. Meestal in het voor- of najaar. Bij iedere koliek bij een paard geldt: zo snel mogelijk de dierenarts laten komen!
Koolhydraatarm presteren in de topsport
Jeuk bij haar sportpaarden bracht Ruthi Damman, Equine Consultant International, op het spoor van een koolhydratenarm dieet: het hielp haar paarden van hun klachten af. Sindsdien is voor haar paarden een graanvrij dieet in combinatie met een supplementenprotocol de sleutel tot veel succesvolle prestaties in de topsport en zitten haar paarden letterlijk veel beter in hun vel. Ruthi Damman:"Nu ik de invloed van voedingsstoffen op het lichaam van een paard veel beter begrijp, is dit zo logisch als wat.'
Koude natte winter: ook TOPsy was de klos
Winter en natte weersomstandigheden, bah. De uitgesproken tijd voor veel honden om een kuchje op te lopen. Net als dat er om ons heen mensen beginnen te snotteren en te proesten, kunnen de honden dit ook gaan doen en ook zij steken elkaar aan. Het kan door een virus komen of een bacterie. Ook de jonge Manchester terrier TOPsy van Katja Slippens was aan de beurt.
Op kracht met PUUR Muscle mass
Je herkent ze al van verre. Die slungelige jonge dieren die onhandig op hun poten en benen staan. Hun spieren en pezen zijn nog niet sterk genoeg om het snelgroeiende skelet goed te ondersteunen. Aan de andere kant zie je bij oudere paarden, honden en katten de spiermassa afnemen. Ondersteuning met een schepje PUUR Muscle mass over het voer bevordert de spieropbouw en zorgt voor een krachtiger bewegingsapparaat. Een voorwaarde voor soepel en energiek bewegen.
Met kruiden strezz te lijf
Ook dieren hebben net als mensen in sommige situaties te dealen met stress. Zo kan een operatie behoorlijk stressvol zijn, waar een dier nog lang, niet alleen fysiek maar ook mentaal, last van kan houden. Ook andere gebeurtenissen zoals een ongeluk of een aanvaring met andere dieren, kan het dier angstig maken en zijn zenuwstelsel overbelasten. Gelukkig biedt de natuur kruiden die een positieve werking hebben op het zenuwstelsel en die het gevoel van angst en stress verminderen.
Kun je me niet horen? Oorontsteking…
Je kent het wel: je hond schudt zijn kop van links naar rechts, begint te krabben en maakt zachte jammerende geluidjes. De meeste eigenaren met honden met hangende oren weten het dan al…. oh oh… oorontsteking of oormijt op komst. Gelukkig wist hondeninstructeur Hermien Beijl raad.
Kwijlen, klappertanden en imponeren
De reu van Pierre Beelen van Dierenspeciaalzaak Pierre Beelen uit Eindhoven is een echte vent: als het even kan speelt hij de baas over het teefje in het roedeltje Rhodesian Ridgebacks in het huis en trekt hij alles uit de kast om zijn vrouwen te verleiden. Omdat dit gedrag niet altijd gewenst is, geeft Pierre zijn reu dagelijks 12 druppels op basis van Hop (Humulus lupulus), Monnikspeper (Agnus castus), Silybum marianum, Origanum majorana.
Kyaros Kattenpension: 'Katten verdienen ook een fijne vakantietijd'
In haar dijkhuis in Krimpen aan de Lek biedt Mariska Werner met haar Kattenpension Kyaros plaats aan 40 katten. Zeker in de vakantietijd is het pension vol met logés voor langere en korte tijd.Mariska: “Natuurlijk is een kat het liefste thuis met relaxte baasjes. Maar een paar weken in zijn eentje alleen is eigenlijk niets voor een kat, dan kan een pension een veel beter alternatief zijn.” Ze deelt een belangrijke tip: “Breng je kat liever al voordat je de koffers gaat pakken. Ze pikken de vaak wat gespannen sfeer voor een reis, zo op. Een ondersteunend middel wat helpt ontspannen helpt op zo'n moment ook.
De lange rug van Teckel Balou
Diandra, eigenaar van Teckel Balou deelde haar ervaring over een product op basis van Sint-janskruid (Hypericum perforatum), Valkruid (Arnica montana) op social media. Diandra: "De tussenwervelschijven van onze Balou functioneerden niet meer optimaal. Met een leeftijd van 9 jaar, verliep de beweging minder soepel en werd haar gedrag wat mopperiger. Iets wat wij niet van haar gewend waren. Een teken dat er iets aan de hand was en wij in actie moesten komen."
Lekker met je dier op vakantie
Hoe heerlijk is het om met je paard een nieuw bos te verkennen en je honden een nieuwe omgeving te geven om te ontdekken? Samen op pad? Vakantie in eigen land? Leuk voor mens en dier! Dierprofessional Dietske Dijkman beleefde met twee paarden, drie honden én haar paardenvriendin een heerlijk weekend op de Utrechtse Heuvelrug. Een goede voorbereiding bleek het halve werk!
Lelies: prachtige bloemen maar gevaarlijk voor katten!
Het is al jaren bekend dat lelies giftig zijn voor katten. Er schijnen nu stuifmeelvrije lelies te zijn en deze worden bestempeld als een ‘veilige’ optie voor kattenbezitters. Maar helaas zijn alle delen van de lelie giftig, niet alleen het stuifmeel. Een stuifmeelvrije lelie is dus niet veilig voor katten en het advies voor katteneigenaren om lelies te mijden blijft onveranderd.
Bij de les blijven is geen koud kunstje voor een enthousiaste hond
Agility is topsport voor hond én baasje. Behalve een goede conditie vraagt het ook veel van de concentratie van de hond. Dat is lang niet voor alle honden gemakkelijk, zo weet Agility Sporter Katja Slippens uit ervaring. Ze is blij met de middelen van PUUR, die honden merkbaar rustiger maken, waardoor er ruimte in het brein komt om te leren. Dat maakt de training voor baas en hond nog leuker dan het al is. Lees hier het verhaal over Mechelse herder Dayzee.
Leverproblemen
Terugkijkend op een verhaal van vorig jaar..
Het is in de eerste week van december 2014 begonnen, nadat Sally door haar achterbenen zakte. Het leek op een beroerte. Bloeduitslagen waren niet goed.
Het is in de eerste week van december 2014 begonnen, nadat Sally door haar achterbenen zakte. Het leek op een beroerte. Bloeduitslagen waren niet goed.
Lewis Natural Petfood adviseert tweemaal per jaar een vitaminekuur
Voor John Hardy en Nicky Ceulemans van Lewis Natural Petfood hoort een natuurlijk vitamine supplement absoluut tot de basis van een gezonde weerstand. John: ‘Ik adviseer mijn klanten om dieren standaard in het voor- en najaar een kuur van 4 weken te geven. Door preventief te zorgen voor een krachtig immuunsysteem schep je de belangrijkste voorwaarde om een dier gezond te houden.
Lezing Brenda Ooms VacciCheck en Doils Omega-3 vetzuren
Vanavond is Dierenarts Brenda Ooms bij ons in huis om met 45 dierenartsen haar ervaringen te delen met de VacciCheck en Doils Omega vetzuren te delen. Daarnaast hebben we elkaar een tijd niet gesproken dus even bijkletsen onder het genot van een huisgemaakt pompoensoepje.
Liever een goede buur...
Dit jaar heb ik na jarenlang dromen mijn eigen moestuintje op een ontzettend gezellig volkstuin complex en kan ik nu ook zelf bepalen wat ik neerzet om te plukken. Ik ben sinds januari al aan het plannen en aan het leren over bodemverbetering, permacultuur en combinatieteelt. Dit laatste betekent dat je bepaalde planten naast elkaar zet als ‘goede buur’. Zij voorzien elkaar van stoffen en beschermen elkaar van plagen, ze hebben dus een aanvullende werking op elkaar.
Liever voorkomen dan genezen: Wat te doen met teken, ze zijn er het hele jaar?
Die vervelende teken ook. Wat te doen tegen teken, ze zijn er het hele jaar. Tijdens de kerstvakantie, in het voorjaar, najaar en zeker nu weer met deze mooie zomerse dagen. Ik voel me er niet goed bij dat ik continu een chemisch middel toedien aan mijn honden. Een duurzame en veilige behandeling met STOP! Animal Bodyguard past me beter. Het werkt goed, en die ene teek die ik toch vind in het hoogseizoen die neem ik voor lief, wetende dat mijn honden veilig en gezond zijn.
Luchtverfrisser | UIT ASSORTIMENT
Voor een aangename geur in huis, bestrijdt muffe geuren.
Maagklachten met aansingelen
Bij Stal Jasper in Beinsdorp staat Pony Tara die erg vervelend wordt tijdens het aansingelen, waardoor alleen medewerkers van de manege dit kunnen doen. Ze hebben al een hoop geprobeerd, maar echt veel beter werd het niet. Waarschijnlijk komt het door een slechte ervaring in haar verleden, waardoor ze veel stress krijgt bij het idee alleen al.
Een maagzweer door stress? Hoe voorkom je dit?
Maagproblemen worden vaak onderschat bij een paard. Met de wetenschap dat een paard 24 uur per dag maagzuur aanmaakt, zou de manier van het geven van voer hierop moeten wordt aangepast. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Daarbij spelen factoren als stress en de samenstelling van het rantsoen ook een rol bij het ontstaan van maagongemakken. Paarden laten ook niet altijd duidelijk symptomen zien. Gelukkig zijn er kruiden die een heilzame werking op de maagfunctie hebben. Uiteraard moet ook de oorzaak van een maagaandoening worden weggenomen. Een maagzweer is één van de meest voorkomende ziekten van de paardenmaag.
Maagzweren bij paarden
Een aandoening die pijn en ongemak kan veroorzaken bij paarden is de maagzweer. Een paard is een groot dier maar heeft, in verhouding tot zijn grote lichaamsgewicht, een relatief kleine maaginhoud van zo’n 15 liter. Dat komt natuurlijk omdat een paard er op is gebouwd om de hele dag op de steppe rond te lopen en kleine hoeveelheden te grazen, en niet, zoals een roofdier, eens in de zoveel tijd een heel karkas hoeft op te peuzelen. Het maagdarmstelsel van het paard is dan ook niet te vergelijken met dat van een mens.
Maak je paard weerbaar tegen parasieten
Afgelopen zomer had NML health in samenwerking met Dressuurproeven.nl een winactie met een product om parasieten te weren. Hoe blij waren wij met de mooie feedback van deze onlineshop op Facebook over dit product: een klant had het product aan een merrie gegeven met terugkerende darmongemakken en was er uitermate tevreden over. Haar ervaring onderstreept maar weer eens het belang van een gezonde darmweerstand.
Magnesium, een onmisbaar mineraal voor paarden
Magnesiumsuppletie bij paarden is hot. De laatste tijd staat het mineraal volop in de belangstelling. En terecht: magnesium is onmisbaar als het gaat om een goede botopbouw, soepele spieren, een goed werkend zenuwstelsel en een optimale stofwisseling. Magnesium zorgt voor de juiste energie waardoor het lichaam kan ontspannen. Uit de –meeste- voeding haalt een paard te weinig. Suppletie dus. Met PUUR Magnesium of Phytonics Magnesium citrate. Maar niet te veel en te lang en op de juiste wijze. En aan dit laatste wordt nog wel eens voorbijgegaan.
Magnesium, zo belangrijk voor je paard
Hoe vaak horen we het niet? ‘Sinds ik magnesium (-citraat) geef, lijkt het alsof ik een ander dier heb’. Het schrikkerige paard gaat niet meer van elk geluidje of onverwachte beweging uit zijn dak. Natuurlijk is magnesium geen toverpoeder, maar dat het niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal voor ontspanning zorgt, is een bewezen feit.
Massage, balans en sport centraal in ‘Pijn bij honden’
In het laatste weekend van de opleiding ‘Pijn bij honden deel 2’ op 8 en 9 juni ging het over massage, balans en coördinatie en sport. Hoe doorbreek je een pijnpatroon bij de hond? En waar let je op bij revalidatie en training? De sprekers Judith Hofman, Sam Turner en Margriet Koopman deelden vol passie hun kennis en ervaring. Organisator Michelle Vrolijk kijkt tevreden terug: “Wat was dit een prachtige afsluiting van deze cursus!” Gewapend met nieuwe kennis én een flesje druppels dat een positieve invloed op het zenuwstelsel/zenuwen heeft in de Goodiebag keerden de cursisten na afloop weer huiswaarts. Een goed besteed Pinksterweekend.
Massi weer fit
Massi, de 10 jaar oude Jack Russel van een collega is weer helemaal de oude door visolie met Omega-3.
Massi staat bekend als een oude zeur, die niet graag wandelt, alleen als het écht ECHT nodig is en heel veel slaapt. Toch is dat met al zijn probleempjes best te begrijpen.
Massi staat bekend als een oude zeur, die niet graag wandelt, alleen als het écht ECHT nodig is en heel veel slaapt. Toch is dat met al zijn probleempjes best te begrijpen.
Max na een vervelend oorongemak weer helemaal blij
Onze medewerker verkoop buitendienst Hans van Brussel is het trotse baasje van drie bordercollies. Plaatjes zijn het en Hans doet er dan ook alles aan om zijn honden fit en gezond te houden. Toen Hans laatst ontdekte dat Max, zijn 12-jarige bordercollie, wel een heel onrustig oor had, behandelde hij hem met druppels op basis van Smalle purperhoed (Echinacea angustifolia), Echte kamille (Matricaria chamomilla) en Mentholum. Tot zijn verbazing hielp dit doorgaans zo effectieve middel deze keer niet, hoe kon dat nou? Grondig speurwerk leidde tot de oplossing: schoon moest dat oor! Na reiniging met Espree Ear Care werd de behandeling met de druppels hervat en kon Max na een week weer vrolijk rondrennen.
Meten is weten, een ervaringsverhaal over de VacciCheck
Diereneigenaren praten graag over hun geliefde huisdieren en hopelijk komt dan ook het titeren voorbij. Waarom? Omdat het gebruikelijke vele vaccineren vaak helemaal niet nodig is. Vaccinatie geeft geen garantie dat je dier daadwerkelijk beschermd is. Meten met de VacciCheck wel, dan weet je precies of en welke vaccinatie jouw dier nodig heeft. Een prachtig ervaringsverhaal.
Is mijn kat aan het hijgen?
Katten hijgen niet om af te koelen zoals honden dat doen. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin een kat gaat hijgen. Wanneer is er reden tot zorgen? Er zijn een paar gevallen waarin hijgen geen reden tot zorg is (bijvoorbeeld als ze net een interessante geur zijn tegengekomen of wanneer ze zoals gezegd net een flinke jachtpartij erop hebben zitten), maar in de meeste gevallen is hijgen de manier van je kat om je te vertellen dat er echt iets niet in orde is. Dit is wat je moet weten.
Mimi weerbaarder
Wat is Anja Bes opgelucht dat haar hondje Mimi zo is opgeknapt door de visolie met Omega-3. Dit heeft merkbaar een positieve uitwerking op het koppie. De akelige aanvallen zijn veel minder heftig en komen minder vaak voor. Anja: “Ik ben zo blij met dit resultaat dat ik graag onze ervaring wil delen. Wie weet hebben andere hondjes en hun baasjes er net zoveel aan als Mimi en ik.”
Mimulus / Mimulus guttatus (Maskerbloem) | UIT ASSORTIMENT
Angst voor herkenbare dingen, verlegenheid, bedeesdheid, nervositeit.
Mojo mag de hond zijn die zij is, PUUR helpt daarbij
Actief als NML health is op Instagram stuitten wij op het account van Marijke Dick met haar twee Staffordshire bull terriers Mojo en Venus. Over Mojo gaat deze blog van Marijke Dick: deze enthousiaste en levenslustige hond, pas vijf jaar oud, blijkt forse bewegingsongemakken te hebben. Zo ernstig, dat de dierenarts adviseert om haar intensieve levensstijl flink te temperen. Wat doe je dan als eigenaar? In ieder geval Mojo ondersteunen met een supplement. Glucosamine doet haar veel goed.
Mok, een lastig probleem aan de onderbenen
Mok is een verzamelnaam voor huidaandoeningen aan de onderbenen van je paard, startend in de kootholte. Wondjes, korstjes, of een ontsteking die ontstaat door teveel vocht of vuiligheid. Ook insectenbeten, een mijtinfectie of een verminderde weerstand kan een oorzaak zijn van mok. Hoe herken je mok? En nog belangrijker, hoe kun je het behandelen en voorkomen?
Muggen leiden tot wanhoop: schuren…
Zelfs als je als geen ander weet hoe je je paard kunt wapenen tegen sme kan het je overkomen: een muggenexplosie in het Naardermeer, de achtertuin van NML health, leidde ertoe dat Aevi, een van de drie IJslanders van Irene Rol, begon te schuren. En niet een klein beetje ook. Een ervaringsverhaal.
Muizenvangende katten
Sabrina heeft veel ervaringen met haar eigen huisdieren en door haar vele bezoek, aan met name de Dierenspeciaalzaken in midden Nederland, breidt ze haar kennis uit. Naast de twee teckels heeft zij ook een poes, genaamd Karel, omdat er eerst werd gedacht dat zij een kater was. Karel blijkt naast dat zij een meisje is een heuse muizenmoordenaar te zijn!
Multicat huishouden
Voor veel katten is het samenleven met andere katten in een huis stressvol. Hoe zorg je voor rust en harmonie in huis met een groep katten? Je leest het in dit blog van Evelien van der Waa, homeopathisch dierenarts.
Mustard / Sinapis arvensis (Herik) | UIT ASSORTIMENT
Neerslachtig, droevig, overschaduwd door donkere wolk, onbekende oorzaak.
My little pony weer schoon en hersteld
Paard Buffy van Marlies heeft een abonnement op de shampoo van Vetramil. Is het geen schimmelplek, dan is het wel weer een schaaf- of een bijtwond. Opgelopen door wat ruwe omgang met zijn vrienden in de wei. Buffy reageert goed op de behandeling met PUUR druppels, honingzalf of een pasta op basis van zink en zwavel. En om al die vettigheid er weer af te wassen staat Marlies vaak met een emmertje met Vetramil sop in de wei.
Mycotherapie of de geneeskracht van paddenstoelen
Ik was altijd al gegrepen door de medicinale werking van paddenstoelen, maar na het volgen van de basiscursus mycotherapie van Doris Richsteig en Geja Heinen ben ik nog verder geïnspireerd geraakt. De belangrijkste geneeskracht van de paddenstoelen komt door het hoge gehalte aan actieve polysachariden. In de cursus zijn de belangrijkste polysachariden van de diverse paddenstoelen uitvoerig behandeld. Ik ga graag het gesprek aan met dierenartsen over de veterinaire toepassing van deze prachtige en krachtige organismen
Najaarsblues: kootholtes in de stress; wat heeft de weerstand ermee te maken?
Het najaar is de tijd waarin de weerstand van paarden het zwaar te verduren krijgt. Door de weersomslag, aanmaken van de wintervacht en daarnaast vaak ook nog eens veel andere veranderingen voor paarden. Denk aan andere stalgenoten, minder beweging en verandering in het rantsoen. En dan de regen die het najaar met zich meebrengt. Letterlijk natte sokken, mok dreigt. Kortom: najaarblues. Door een goede voorbereiding (detox!) en te zorgen voor een goede weerstand kun je veel ellende voor zijn.
Natuurdrogist met hart voor dieren
Begonnen in de bloemenhandel, tien jaar gewerkt als (natuur) drogist, startte Carla Hoek in 2019 in Katwijk haar eigen zaak. NatuurHoek, natuurdrogist voor mens en dier bestaat op 14 februari 2020 precies één jaar. Carla: “De mensen hier waren nog wat minder bekend met de kracht van de natuur. Met NatuurHoek voeg ik echt iets toe. Zeker humaan. Dat je met voedingssupplementen en druppels ook de gezondheid van dieren kunt ondersteunen, vinden veel mensen wat lastiger te begrijpen. Daarom zet ik komend jaar de schijnwerpers op mijn grote assortiment van PUUR.
De natuurlijke (invals)hoek van Ruitersport Van der Kroon Agricentrum
De afdeling Ruitersport van Agricentrum Van der Kroon in Westwoud is uitgegroeid tot een meer dan volwaardige winkel op het gebied van paarden en gezondheid. Sita is samen met Marije, Lieke en Michelle de drijvende kracht achter deze bloeiende afdeling, die met een online webshop een steeds groter bereik krijgt. Door hun eigen ervaring met de kracht van natuurlijke supplementen, nemen PUUR en Phytonics in het assortiment van Van der Kroon een steeds grotere plek in.
Natuurlijke ondersteuning tijdens de lammertijd
Natuurgeneeskundige Dietske Dijkman legt uit waarom zij haar dieren natuurlijke ondersteuning biedt op stal tijdens de lammertijd. 'Gelukkig gaan de meeste bevallingen van schapen en geiten soepel en vanzelf. Toch is het elke keer weer spannend. Het liefst wil ik zoveel mogelijk bevallingen zelf begeleiden om te voorkomen dat het mis gaat en natuurlijk ook omdat het heel erg leuk is om mee te maken. Daarom zorg ik dat mijn agenda tussen eind maart en half april zo leeg mogelijk is.'
Nederland op zijn kop
Een week geleden waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor voedingssupplementen van RenewLife. De supplementen Pure Biotic Premium en Pure Biotic Vrouwen zouden mogelijk sporen van melk kunnen bevatten, terwijl op het etiket van de producten staat dat ze ‘vrij van zuivel’ zijn. Dat meldde Nu.nl op 8 mei. ‘De wereld op zijn kop’, vindt Irene Rol van NML health: ‘Fijn dat de NVWA zich zo intensief met (humane) voedingssupplementen bezighoudt en dat ze consumenten waarschuwt, maar hoe zit dat met de waarschuwing voor bijwerkingen van chemische producten, geneesmiddelen en antibiotica? Heeft de NVWA dan geen taak om mens en dier te beschermen tegen de bijwerkingen van deze middelen? Het is de omgekeerde wereld.’
Net echt!
Ik vertel dat ik, naast de verhuur van zalen, appartementen en B&B, achter, in de voormalige koeienstal, receptuur ontwikkel voor supplementen voor dieren. Ze zijn erg geïnteresseerd en vragen op een dusdanige manier door dat ik denk, mmmm die weten er meer van. Blijken ze allebei apotheker te zijn, vader in een ziekenhuisapotheek en zoon bij een bedrijf die op maat medicijnen afvult in zakjes voor met name oudere mensen.
Op welke basis de supplementen werken dan, is het alleen voor gedrag? vragen ze. Nee, vertel ik: “van alles, EPA en DHA vetzuren die ontstekingsremmend werken..
Op welke basis de supplementen werken dan, is het alleen voor gedrag? vragen ze. Nee, vertel ik: “van alles, EPA en DHA vetzuren die ontstekingsremmend werken..
Een nierdieet ...... en nu?
Bij nierproblemen wordt over het algemeen direct gestart met een nierdieet. Natuurlijk is het belangrijk om ook de oorzaak van de problemen te achterhalen en indien mogelijk te behandelen.
Waarom wordt een nierdieet gegeven?
Een nierdieet wordt gegeven om verslechtering van de nierfunctie tegen te gaan. Door chronisch nierfalen is de schade aan nieren bijna altijd blijvend. Vooral bij katten komt dit doordat ze door droge brokvoeding en een tekort aan ‘stromend water’ chronisch uitgedroogd zijn. Als dit al het hele kattenleven het geval is kunnen de nieren niet meer beter worden. Met voeding kun je er wel voor zorgen dat de nieren minder snel verslechteren. Katten met een hoge ureumwaarde (het afvalproduct van eiwitten) zijn vaak sloom en kunnen ontstekingen aan de slijmvliezen krijgen. Daardoor gaan ze meer braken en stinken ze naar ammoniak. Vaak is de vacht plukkerig en in slechte conditie.
Waarom wordt een nierdieet gegeven?
Een nierdieet wordt gegeven om verslechtering van de nierfunctie tegen te gaan. Door chronisch nierfalen is de schade aan nieren bijna altijd blijvend. Vooral bij katten komt dit doordat ze door droge brokvoeding en een tekort aan ‘stromend water’ chronisch uitgedroogd zijn. Als dit al het hele kattenleven het geval is kunnen de nieren niet meer beter worden. Met voeding kun je er wel voor zorgen dat de nieren minder snel verslechteren. Katten met een hoge ureumwaarde (het afvalproduct van eiwitten) zijn vaak sloom en kunnen ontstekingen aan de slijmvliezen krijgen. Daardoor gaan ze meer braken en stinken ze naar ammoniak. Vaak is de vacht plukkerig en in slechte conditie.
NIEUW! Nu ook visolie voor paarden
Yes! We hebben er even op moeten wachten maar nu zijn ze er dan: Cod Oil en Omega3 visolie voor paarden van Icelandpet. Mooie zusjes van de al jaren populaire Cod Oil en Omega3 voor honden en katten van dit zuivere merk. Vis en paarden, het lijkt een vreemde combinatie maar dat is het niet. Ook paarden hebben veel baat bij de gezonde eigenschappen van visolie met Omega -3 met een hoog gehalte vetzuren EPA en DHA. Zeker als ze veel brok en hooi krijgen en minder vaak in het gras staan.
NML 'prikkelt' gezondheid
In een serie over ondernemingen in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland doet De Gooi- en Eemlander elke week verslag van een bezoek aan een bedrijf. Op maandag 15 juni 2020 was de publicatie van NML health aan de beurt.
Wat een prachtig portret maakte journalist Yvonne Hulsbos over ons bedrijf en Irene Rol. Irene: 'Bij diergezondheid gaat over het hele traject van de leefomstandigheden tot de diagnose van de dierenarts. Een supplement is het slotstuk en vaak alleen tijdelijk een ’prikkel’ om het dier gezond te krijgen of te houden."
Wat een prachtig portret maakte journalist Yvonne Hulsbos over ons bedrijf en Irene Rol. Irene: 'Bij diergezondheid gaat over het hele traject van de leefomstandigheden tot de diagnose van de dierenarts. Een supplement is het slotstuk en vaak alleen tijdelijk een ’prikkel’ om het dier gezond te krijgen of te houden."
NML health blikt terug op Voorjaarsdagen 2018
Jaarlijks komen meer dan 1000 dierenartsen en 800 paraveterinairen af op de European Veterinary Conference Voorjaarsdagen. De beursvloer van de Fokkerterminal in Den Haag bood dit jaar ruimte aan stands van meer dan 75 bedrijven en uiteraard was NML health er hier een van. Onze eigen Sandra Cartesan blikt terug.
NML health op Horse Event 2017
Op 8, 9 en 10 september is NML health natuurlijk ook dit jaar weer vertegenwoordigd op het Horse Event in Ermelo!
Met onze series PUUR paard, Phytonics, Vetramil en Espree staan wij in een prachtige stand, pal naast de Bit Piste, met natuurlijke bewust gezonde producten, zoals je van ons gewend bent. Ons team is paraat voor advies, vragen of gewoon een praatje én we nemen leuke aanbiedingen mee. Verder kun je iedere dag iets winnen als je meedoet aan onze prijsvraag.
Met onze series PUUR paard, Phytonics, Vetramil en Espree staan wij in een prachtige stand, pal naast de Bit Piste, met natuurlijke bewust gezonde producten, zoals je van ons gewend bent. Ons team is paraat voor advies, vragen of gewoon een praatje én we nemen leuke aanbiedingen mee. Verder kun je iedere dag iets winnen als je meedoet aan onze prijsvraag.
Nog meer bevestiging medicinale eigenschap visolie
Blij zijn wij bij NML health met het nieuws dat deze week op de site van Natura Foundation werd vermeld: omega-3-vetzuren uit vis worden in het lichaam daadwerkelijk omgezet in krachtige ontstekingsremmende en neuromodulerende stoffen. Dat stelt het medisch vakblad PNAS naar aanleiding van recent nieuw biomedisch onderzoek.
Oak / Quercus robur (Zomereik) | UIT ASSORTIMENT
Onophoudelijke inspanning, van geen ophouden weten, moedig volhouden, dapper strijden tegen ziekt
Obesitas bij katten
Obesitas bij katten
Het is moeilijk toegeven maar het is een feit: één van mijn katten is te dik. Ik zie het eindelijk onder ogen en eigenlijk zag ik het wel aankomen. Ik noem hem liefkozend ObesiThomas en Dikkie Dik. Maar met lieve naampjes los ik het probleem natuurlijk niet op en dus moet er iets gebeuren. Hoe heeft het zover kunnen komen en wat kan ik eraan doen? Mijn zoektocht naar antwoorden deel ik met jullie in dit blog.
Het is moeilijk toegeven maar het is een feit: één van mijn katten is te dik. Ik zie het eindelijk onder ogen en eigenlijk zag ik het wel aankomen. Ik noem hem liefkozend ObesiThomas en Dikkie Dik. Maar met lieve naampjes los ik het probleem natuurlijk niet op en dus moet er iets gebeuren. Hoe heeft het zover kunnen komen en wat kan ik eraan doen? Mijn zoektocht naar antwoorden deel ik met jullie in dit blog.
Een ode aan (on)kruid
Oma’s huis tuin en keukentips bij kwaaltjes raken steeds verder vergeten. We weten allemaal dat we dovenetel op onze brandnetelplekken smeren maar verder dan dit reikt onze kennis als modern mens eigenlijk niet. Verdiep je eens in de werking van (on)kruid en je krijgt in ene ontzettend veel waardering voor ze. Sally neemt ons mee de berm in.
Ogen groter dan de maag
Het beeld is wel bekend; de altijd gemoedelijke labrador met oog voor één ding... eten! Zodra je je hielen licht naar de keuken of wanneer er iets uit je zak lijkt te verschijnen zullen ze alert aan je zijde staan, desnoods halen ze het er zelf wel even uit. Wanneer je aan tafel je maaltijd nuttigt is het ook geen enkele moeite om als stofzuiger te fungeren, wel zo netjes. Een typisch kenmerk van het aarde element volgens de Chinese geneeskunde. Met dit gegeven en een ronde lichaamsbouw ligt overgewicht al gauw op de loer.
Oger SARdogs: zoeken naar vermiste mensen vraagt ook om goede zorg voor de honden
Oger Search and Rescue dogs is een groep mensen die zich met hun honden belangeloos inzet voor het vinden van vermiste personen. Veel in Nederland en soms in het buitenland zoeken de honden in bossen, op vlaktes, puin en water naar tekenen van verdwenen mensen. Ellen Westenberg maakt met haar twee honden deel uit van team Oger: ‘Tijdens zo’n zoektocht over vaak ruw en oneffen terrein willen we de honden zelf ook maximaal beschermen. We gaan dan ook alleen op pad met een goedgevulde EHBO-kit’.
Olive / Olea europaea (Olijf) | UIT ASSORTIMENT
Uitgeput, afgemat, geestelijke en lichamelijke vermoeidheid, beroofd van energie.
Ollie, Tinus en Loona weerbaarder met PUUR Laryngo en PUUR L-Lysine
Nu het najaar zich echt aankondigt met veel nattigheid buiten en binnen de verwarming aan, zijn ook de honden in dierenpension Goblin Farm vatbaarder. Dan is het goed om van deze enthousiaste PUUR-gebruikers te horen, dat de producten die de weerstand ondersteunen merkbaar goed werk doen. Dit wordt ook weer onderstreept door de ervaringen van de baasjes van Ollie, Tinus en Loona met PUUR Laryngo en PUUR L-Lysine. Die delen we dan ook graag.
Omega-3 vetzuren, hoe weet je dat je kwaliteit geeft?
Bij NML krijgen we heel veel vragen omtrent de juiste Omega-3 visolie. Én dat snappen wij heel goed! Er is namelijk zóveel keus op de markt, wij helpen graag het e.e.a. te verduidelijken. Dat Omega vetzuren goed zijn voor hond en kat is inmiddels allang bekend. Het ondersteunt de algehele conditie, is goed voor huid en vacht, zorgt voor een soepele beweging bij bewegingsproblemen en pijn én zorgt voor helderheid in ’t koppie.
Omega-3 vetzuren, hoe weet je dat je kwaliteit geeft?
Er zijn veel vragen omtrent de juiste Omega-3 visolie. Én dat snappen wij heel goed! Er is namelijk zóveel keus op de markt, wij helpen graag het e.e.a. te verduidelijken.
Dat Omega vetzuren goed zijn voor paarden- is inmiddels allang bekend. Het ondersteunt de algehele conditie, is goed voor huid en vacht, zorgt voor een soepele beweging, én zorgt voor helderheid in ’t koppie
.
Wij adviseren om alleen Omega-3 visolie te geven. Omega-6 en -9 bevinden zich al voldoende in het dagelijkse voer en juist Omega-3 zorgt voor een positieve boost.
Dat Omega vetzuren goed zijn voor paarden- is inmiddels allang bekend. Het ondersteunt de algehele conditie, is goed voor huid en vacht, zorgt voor een soepele beweging, én zorgt voor helderheid in ’t koppie
.
Wij adviseren om alleen Omega-3 visolie te geven. Omega-6 en -9 bevinden zich al voldoende in het dagelijkse voer en juist Omega-3 zorgt voor een positieve boost.
Een onaantrekkelijk milieu in de darmen met PUUR Parasitus
Elk dier heeft weleens last van indringers in het maagdarmkanaal. Honden en katten lopen ze gemakkelijk op door het eten van besmet voedsel, viezigheid van de straat, een prooi of door het eten van poep. Zorgen dat parasieten zich niet prettig voelen in de darm is een belangrijke maatregel. Iets wat je met een goede weerstand en de kruiden in PUUR Parasitus kunt beïnvloeden.
Een ongelukje is zo gebeurd! Ruzie tussen de meiden
TOPsy, de Manchester terriër dame van Agility trainer Katja Slippens, is een hele grote flinke hond. ‘Tenminste, dat denkt ze zelf’, lacht Katja. ‘Ze is maar een klein hondje met een heel groot ego, zoals de meeste terriërs eigenlijk. Zo vond ze het nodig om onze Dayzee de les te leren. Deze keer ging ze te ver en trok Dayzee haar grens. TOPsy kwam ervan af met een wond in haar oor. Behandeling met medicinale honingzalf zorgde voor een snelle en mooie genezing. De wond is haast niet meer terug te vinden.’
Onstuimige Juul, een labrador met pech
Op 9 juni 2021 liep Juul, onze oudste hond, een ernstig zware schouderblessure op tijdens het rennen en spelen met onze jongste hond.
Ze rende achter de jongste aan, nam een bocht en kwam in die bocht met haar voorpoot in een kuil terecht. Vanwege de snelheid die ze had bewoog haar lichaam voorbij haar poot, die niet kon bewegen omdat die vaststond in de kuil.
Gevolg, een pijnlijke schreeuw die door merg en been ging, op drie poten staan en niet meer kunnen lopen.
Stapje voor stapje gingen we terug naar de auto. Wat had ze een pijn, maar haar tillen was geen optie voor mij.
Ze rende achter de jongste aan, nam een bocht en kwam in die bocht met haar voorpoot in een kuil terecht. Vanwege de snelheid die ze had bewoog haar lichaam voorbij haar poot, die niet kon bewegen omdat die vaststond in de kuil.
Gevolg, een pijnlijke schreeuw die door merg en been ging, op drie poten staan en niet meer kunnen lopen.
Stapje voor stapje gingen we terug naar de auto. Wat had ze een pijn, maar haar tillen was geen optie voor mij.
Onstuimige Zhufarno geneest prachtig met honingzalf
Het gebeurde in een split second. Onstuimige merrie Zhufarno snuffelde, draaide zich om, draaide terug en gaf totaal onverwacht een klap. Haar voorbeen raakte hard het hek. Gevolg: een grote en diepe rafelige wond, alsof de huid was opengesprongen. De dierenarts adviseerde om direct te behandelen met medicinale honingzalf. Tien weken verder is de wond zo goed als genezen. Eigenaar Kim de Nie is blij: ‘Vooral prachtig dat er totaal geen wild vlees is ontstaan!’
Ontlasting? Veel honden tobben ermee
Bij NML health krijgen wij veel vragen over een goede stoelgang bij de hond. Vaak bellen eigenaren ons als ze al lange tijd lopen te tobben en al veel verschillende dingen geprobeerd hebben. Wat kun je nou het beste doen? Om te beginnen is voorkomen altijd beter dan genezen. ‘Je bent wat je eet’ zegt men en dat klopt ook. In deze blog wijst San op de risico’s en signalen van een verstoorde spijsvertering en hoe je een dier kunt ondersteunen.
Onverwacht afscheid van BATty, een lieve jonge Manchester Terrier
En dan moet je ineens, totaal onverwacht, je hond loslaten. Je vriendje, maatje, teamgenoot gaat zomaar dood en komt niet meer terug. Het overkwam Katja Slippens, hondentrainster en enthousiast agility sporter én ambassadeur voor NML health. Haar jonge Manchester Terriër BATty, een (sport)hond volop in ontwikkeling, werd van de een op de andere dag ziek en redde het niet…Katja’s verhaal over het loslaten van haar BATty.
Onweer en bange honden
Door het wisselende weer en extreme warme perioden hebben wij de laatste tijd veel te maken met onweer. Bliksem, donders, veel waaien.. En dat merken we in de loop van de dag al aan de honden.
Onzekerheid na castratie? Massage helpt
Over castratie en de effecten van deze ingreep op de reu wordt veel geschreven. NML health doet graag haar duit in het zakje door informatie te verstrekken over de ingreep en de gevolgen in haar kennisbank en door de mening te vragen aan deskundigen. Een vaak gezien effect is dat een reu na de castratie onzekerder is dan ervoor. Massage kan dit verbeteren, zo stelt hondengedragsdeskundige Petra Driessen in een publicatie op Doggo.nl ('Castratie Top 10 gestelde vragen'). Onze eigen medewerker Marloes Poulus, naast haar werk voor NML health ook hondenmasseur, legt uit hoe dat werkt.
Opbouw van sterke spieren bij je paard
Een droom van elke paardenbezitter: een mooi, gespierd paard! In welke tak van de sport jij ook actief bent en ook voor recreatieve ruiters geldt: een goed bespierd paard heeft minder kans op blessures. Maar ook oude paarden met artroseklachten hebben baat bij een sterk spierkorset. Dit bereik je door goede training, juiste voeding en een kwalitatief supplement.
Opnieuw in gesprek met... Wendy Bleekemolen
In 2018 spraken wij met Wendy Bleekemolen, een grote bron van inspiratie in de paardenwereld.
Opstartproblemen en bewegingspijn bij je paard
Door artrose krijgen paarden problemen met bewegen. Vaak zie je het doordat je paard opstartproblemen heeft en stijf is in de bewegingen. Maar hoe kun je je paard ondersteunen? En hoe herken je artrose? In onderstaande blog leggen we het een en ander uit.
Het optimaal fitte paard
We geven ons paard kracht- en ruwvoer, maar je hebt je vast wel eens afgevraagd of dit voldoende is. Vaak is de hoeveelheid vitamines en mineralen hierin niet genoeg. Alleen hoe weten we dat een voer qua inhoudsstoffen niet aan de dagelijkse hoeveelheid voldoet? Van het etiket is dit praktisch niet af te lezen.
Een oudere dame met een lastige stoelgang
Border Collie Gaia is een dame van 10 jaar oud. Al geruime tijd eet ze rauw vlees. Ze krijgt verschillende merken en verschillende smaken, ook afgewisseld met onder andere groenten. Sinds ze wat ouder wordt, valt het haar eigenaren op dat haar ontlasting wat droger en korreliger wordt. De eigenaren probeerden al verschillende KVV met extra vezels en voegden ook zelf groenten toe aan de maaltijd. Om zo te helpen de ontlasting wat stabieler en beter van structuur te krijgen. Helaas deden deze toevoegingen aan de voeding niet voldoende voor Gaia. Met haar ouder wordende lijf is het natuurlijk ook belangrijk om haar gestel in de gaten te houden, maar ondanks goede verzorging en voeding bleef Gaia last houden van de te droge ontlasting.
Oververhitting, extreme warmte en paarden
Nu we in Nederland ook steeds vaker te maken krijgen met extreem warm weer, worden paarden in de wei er ook steeds vaker mee geconfronteerd. Onze paardenspecialist San is er maar druk mee. Hoe kan ze deze warme dagen draaglijk maken voor haar paarden? Ze deelt graag haar ervaringen en tips, zodat ook jouw paard de hitte goed doorstaat.
Paard Pien smult
We werden op onze instagram pagina @Puurpaard getagd in een story, hier zagen wij een heerlijke NRPS pony die al slurpend en likkebaardend een spuitje PUUR druppels toegediend kreeg van haar eigenaar Zohraya.
...tijdens de blessure van Pien heeft een lieve, meedenkende stalgenoot ons haar Equine LTS uitgeleend, deze hebben we 5 weken gebruikt (tot de volgende scan) we zagen verbetering maar de plek van de blessure bleef dik. Ik ben toen zelf wat onderzoek gaan doen online en las hele goede dingen over het merk PUUR.
...tijdens de blessure van Pien heeft een lieve, meedenkende stalgenoot ons haar Equine LTS uitgeleend, deze hebben we 5 weken gebruikt (tot de volgende scan) we zagen verbetering maar de plek van de blessure bleef dik. Ik ben toen zelf wat onderzoek gaan doen online en las hele goede dingen over het merk PUUR.
Ook paarden zijn bang voor vuurwerk
Dat honden en katten een hekel hebben aan de knallen en flitsen van vuurwerk, dat weten de meeste mensen wel. Maar bij paarden uit schrik zich anders. Om te horen hoe je je paard kunt ondersteunen sprak onze Dietske met stalhouder Esther Arendse. Op haar stal Stammerland in Driemond neemt zij al vroeg maatregelen voor een ontspannen jaarwisseling. Dietske: “Esther kijkt naar de behoefte van de paarden. Zij zorgt er bewust voor dat ook angstige paarden een rustige jaarwisseling hebben. Ik vind haar een voorbeeld van hoe je er kan zijn voor je dier.”
Paarden met maagzweren
Over de heilzame kruiden, het belang van goed voeren en de invloed van stress
De aanwezigheid van maagproblemen is een vaak onderschat probleem bij een paard. Door het gegeven dat een paard 24/7 maagzuur aanmaakt is het van belang dat de wijze van het geven van voeding daarop wordt aangepast. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Daarbij spelen factoren als stress en samenstelling van het voer ook een rol bij het ontstaan van een maagzweer bij een paard. Bepaalde kruiden hebben een heilzame werking op de maagfunctie.
De aanwezigheid van maagproblemen is een vaak onderschat probleem bij een paard. Door het gegeven dat een paard 24/7 maagzuur aanmaakt is het van belang dat de wijze van het geven van voeding daarop wordt aangepast. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Daarbij spelen factoren als stress en samenstelling van het voer ook een rol bij het ontstaan van een maagzweer bij een paard. Bepaalde kruiden hebben een heilzame werking op de maagfunctie.
Paarden uit de wei? Pak de wormen aan
In oktober zit voor de meeste paarden het weideseizoen er weer op, het mooie weer is voorbij en het gras is op. Dit is een goed moment om te kijken naar het ontwormingsbeleid en te doen wat nodig is om paard en weide in goede conditie te houden of te brengen. Soe deelt de nieuwste inzichten.
Paardenosteopaat Gerdien van der Kooij: 'PUUR is een goede aanvulling op de behandeling'
Als paardenosteopaat komt Gerdien van der Kooij verandering in het bindweefsel, wervels, gewrichten, spieren, organen en gedrag op het spoor. 'In mijn onderzoek merk ik regelmatig dat er wat aan de hand is met de nieren. Vaak voel ik rond de nieren stuwing in combinatie met minder beweeglijkheid in de bijbehorende structuren. Na behandeling adviseer ik om het paard verder te ondersteunen met een fytotherapeutische druppel van PUUR.'
Paardenprofessional met passie... holistisch dierenarts Maaike van Schie
In de serie professionals met passie stond Maaike van Schie van praktijk ‘Chiropractie voor paarden’ al heel lang als kandidaat op de wensenlijst van San. Dus toen eindelijk de afspraak tot stand kwam en San en de holistische dierenarts elkaar ontmoetten aan de rand van een paardenweide, ontrolde het gesprek zich als vanzelf. Chiropractie, acupunctuur, maar vooral de holistische blik van Maaike, het maakt haar tot een gepassioneerde paardenprofessional.
Een pandemie, wat nu? De ervaring van hondentrainster Katja
Met een nieuwe camper, haar honden Ziva en Dayzee in conditie en de kleine TOPsy in vorm, stond hondentrainster en sporter Katja Slippens in de startblokken voor het nieuwe Agility seizoen. Wat hadden ze er zin in! Plots zette het coronavirus een dikke streep door alle plannen en stond Katja net als de rest van de wereld voor het vraagstuk: ‘hoe ga ik hier goed doorheen komen?’
Peesblessures, een nachtmerrie voor paard en eigenaar
Een peesblessure, dat wil je echt niet voor je paard! Vaak is chronische overbelasting de boosdoener, maar ook een overrekking kan een pees beschadigen. Een peesblessure is hardnekkig. Voorkomen is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar als er dan toch een blessure ontstaat, is het goed om te weten wat je moet doen om je paard zo snel mogelijk te laten herstellen.
Phytonics Clear intestine 250 g
Voor de spijsvertering. Ondersteunt de inwendige reiniging
Phytonics Clear intestine 600 g
Voor de spijsvertering, Ondersteunt de inwendige reiniging.
Phytonics Detox comp 50 ml
Voor een 'halfjaarlijkse' reiniging, bij ophoping van afvalstoffen
Phytonics Detox comp humaan
Als halfjaarlijkse reiniging. Na of bij het (langdurig) gebruik van medicijnen.
Phytonics Gastri comp humaan
Voor de spijsvertering. Ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad van de maag.
Phytonics Gluco balance 100 g
Voor de suikerbalans van hond en kat, bij te zware dieren.
Phytonics Gluco balance 120 c humaan
Voor de suiker balans. Helpt bij overgewicht.
Phytonics Immu boost 50 ml
Bij lusteloosheid, voor vitaliteit en energie. Voor de weerstand.
Phytonics Immu boost pro 50 ml
Voor de weerstand met name bij een overprikkeld immuunsyteem.
Phytonics Joint comp 1000 g | TIJDELIJK UITVERKOCHT
Voor de gewrichten, pezen en banden.
Phytonics Micro comp 500 g
Ondersteunt de darmweerstand. Maakt het milieu in de darmen onaantrekkelijk.
Phytonics Micro comp 60 c
Ondersteunt de darmweerstand. Maakt het milieu in de darmen onaantrekkelijk.
Phytonics Multivit 100 g
Vitaminen en mineralen als aanvulling op de voeding van hond en kat.
Phytonics Multivit 250g
Vitaminen en mineralen als aanvulling op de voeding van hond en kat.
Phytonics Multivit 800 g
Vitaminen en mineralen als aanvulling op de voeding van paard en pony.
Phytonics Muscle support 800 g
Voor de spieren, spierkracht en spiermassa. Voor een beter uithoudingsvermogen.
Phytonics Respi comp 50 ml
Verzacht en ondersteunt de luchtwegen. Om vrijer te ademen.
Phytonics Skin Cream 50ml
Verzorgt en herstelt de huid. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
Phytonics Tick Borne 50 ml
Ondersteunend in de behandeling van door teken veroorzaakte ziekten.
Pine / Pinus sylvestris (Grove Den)
Schuldcomplex, zelfverwijt, zichzelf voortdurend verontschuldigen, ook voor fouten van anderen, g
Pittige jaarwisseling in Stal Stammerland, hoe is het gegaan?
We schrijven er veel over: de impact van vuurwerk op dieren. In de aanloop naar de jaarwisseling van 2019 sprak onze Dietske met Esther Arendse hoe zij zich met haar Stal Stammerland voorbereidde op het spektakel dat op 31 december om 00.00 uur zou losbarsten. Nu wilden we wel eens weten hoe het is gegaan. Was de voorbereiding voldoende? Hoe hebben haar paarden zich gehouden? Indrukwekkend is het filmpje dat Esther heeft gemaakt van die oudejaarsnacht. Het maakt je extra bewust dat vuurwerk eigenlijk absoluut geen optie meer is.
Pollen alert! Ondersteunen van je dier kan altijd
En ineens zijn ze er! Pollen in de lucht! Zodra het buiten warmer wordt, de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, vliegen ook de eerste pollen je om de oren. En om de oren van je dier. Als je al wist dat je hond, kat of paard gevoelig is, ben je vast al in het hele vroege voorjaar begonnen met desensibiliseren. Maar wist je het nog niet of ben je ''te laat', dan kun je evengoed nu nog steeds wat doen aan die akelige huidreacties, loopneus en tranende ogen.
Pony Rosa na jaren van haar deken bevrijd
Wat een prachtig ervaringsverhaal van Diane Klaverdijk- Muilenburg van DL-paardencoaching, alumni van Equine.com, over haar pony Rosa. Toen deze lieve Welsh bij haar kwam, was ze er slecht aan toe. Elke twee weken werden haar manen afgeschoren en zat ze letterlijk niet goed in haar vel. Ze had last van alles. Door de goede aanpak van Diane met een periodieke detoxkuur en preventief aan de slag te zijn gegaan met twee fytotherapeutische druppels van PUUR, staat Rosa nu 24/7 buiten in de kudde. Met manen! En zelfs zonder eczeemdeken!
Praatje poep! Wat zegt ontlasting over de gezondheid?
Misschien niet het meest smakelijke praatje, maar wel belangrijk om eens bij stil te staan. Want hoe ziet de ontlasting van je hond er uit? Is de structuur goed? En wat is de kleur? Beiden kunnen iets zeggen over de gezondheid van je maatje. Maar waar moet je nou op letten als je de drol van de straat opruimt?
Uit de praktijk van Anneke... De Algemene Periodieke Keuring voor de auto... Eh hond. En kat!
Iedereen die een auto heeft kent de verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK). Deze is in het leven geroepen, omdat er te veel slecht onderhouden auto’s op de weg waren die gevaar opleverden voor medeweggebruikers. Omdat een auto veel waard is, laten we naast de APK, ook regelmatig grote en kleine onderhoudsbeurten doen. We wachten liever niet tot de auto er mee ophoudt of tot er oranje of rode lampjes gaan branden.
De aanschafprijs van een auto is hoog. We nemen de kosten voor onderhoud erbij, zodat we zo lang mogelijk veilige kilometers kunnen rijden. Maar wat is je dier (hond/kat) je waard? Vraag het aan een honden- respectievelijk kattenmens en het antwoord zal veelal luiden: ALLES! Als ons dier ons dan meer waard is dan een auto, waarom zorgen we dan ook niet voor optimaal onderhoud van ons gezinslid? Gelukkig zien we steeds meer mensen die voldoen aan de basisbehoeften van het dier:
De aanschafprijs van een auto is hoog. We nemen de kosten voor onderhoud erbij, zodat we zo lang mogelijk veilige kilometers kunnen rijden. Maar wat is je dier (hond/kat) je waard? Vraag het aan een honden- respectievelijk kattenmens en het antwoord zal veelal luiden: ALLES! Als ons dier ons dan meer waard is dan een auto, waarom zorgen we dan ook niet voor optimaal onderhoud van ons gezinslid? Gelukkig zien we steeds meer mensen die voldoen aan de basisbehoeften van het dier:
Uit de praktijk van Anneke... er is iets aan de hand met Nero, maar wat?
In haar praktijk in Heemskerk komt dierenarts Anneke Schellingerhout veel uiteenlopende gezondheidsproblemen tegen. Kleine Maltezer Nero zette haar voor een raadsel: hoe kwam dit hondje zo lusteloos? Het bleek een grote opstapeling van afvalstoffen. Een detox lag voor de hand, maar nooit zomaar. Hoe dan wel? Dat vertelt Anneke in deze eerste editie van haar ‘Uit de praktijk’.
Uit de praktijk van Anneke... Holle Bolle Gijs met een maaginfectie
Gijs is een bastaard reu van 7 jaar en een kilo of vijfentwintig, wat er toch zeker een aantal te veel zijn. Dat komt omdat hij alles eet wat los en vast zit, of het nu eetbaar is of niet. Daarom kreeg hij van zijn baasjes de bijnaam Holle Bolle Gijs. Ze hebben Gijs een paar jaar geleden van kennissen overgenomen toen die naar het buitenland verhuisden en Gijs niet mee konden of wilden nemen. Hij heeft een verleden met een heftige maagdarminfectie. Ook nu komt Gijs met maagdarmklachten in mijn praktijk. De zoektocht begint.
Uit de praktijk van Anneke... kleine Westie Beertje hoest
Beertje in deze ‘Uit de praktijk’ is een West Highland White Terriër reu van ruim 11 jaar oud. Omdat hij ineens veel en voortdurend hoest, wordt er vermoed dat de hond lijdt aan longfibrose. Een aandoening die bij oudere honden kan optreden en met name bij Westies vaak voorkomt. En hoewel genezing niet mogelijk is, blijkt Beertje van de holistische behandeling van dierenarts Anneke Schellingerhout enorm op te knappen. Zoals Anneke zegt: ‘Er geschiedt een klein wonder…’
Uit de praktijk van Anneke… Labrador Bolle heeft jeuk
In de agenda staat een nieuwe klant: labrador Bolle met jeuk en open wonden. Bolle blijkt een bruine labrador reu van 6 jaar oud die helaas eer doet aan zijn naam. Ik verwacht een standaardlabrador: vriendelijk, energiek, lomp. Vriendelijk is hij zeker, maar hij komt als een senior mijn praktijk binnen sloffen en gaat liggen, maar blijft eindeloos krabben en bijten. Bolle is letterlijk gevangen in een lijf vol jeuk! De eigenaar vertelt dat Bolle al heel lang last heeft van jeuk. Ze hebben hem van pup af aan. Hij is geboren in februari en die eerste zomer zagen ze hem al regelmatig krabben. Het krabben gaat het hele jaar door. Soms wat meer, soms wat minder. Ze kunnen er niet echt een lijn in ontdekken... Aan mij de zoektocht.
Uit de praktijk van Anneke... Labrador Knut als leermeester
"De dieren zijn mijn beste leermeesters", aldus dierenarts Anneke Schellingerhout. Zij geeft aan nog elke dag te leren door wat de dieren haar vertellen met hun klachten en reactie op de behandeling. Zo ook tijdens haar ontdekkingstocht naar de oorzaak van de klachten van labrador Knut. En die waren niet voor de hand liggend. Anneke zette meerdere behandelingstechnieken in om erachter te komen wat er aan de hand was met Knut.
Uit de praktijk van Anneke... Vieze praatjes: diarree van pup af aan
Elke praktijk herkent het wel: sommige klachten zie je hele perioden niet of nauwelijks en dan is er ineens een golf van patiënten met dezelfde klacht. Dit was zo’n week en het ging om diarree. Soms heerst er gewoon een virusinfectie en aangezien dat besmettelijk is, zien dierenartsen dan in korte tijd relatief veel dieren met hetzelfde beeld. Maar dat de ene diarree de andere niet is, wordt duidelijk als we de verschillende patiënten uitgebreider bespreken.
Uit de praktijk van Evelien van der Waa… katten en stress
Katten zijn bijzondere en heerlijk eigenwijze dieren. Maar achter die stoïcijnse blik gaat soms veel stress schuil. Meer dan je denkt als baasje en meer dan een kat laat zien aan de buitenkant. Over stress bij katten, de gevolgen voor hun welzijn en gezondheid, hoe je het herkent en hoe je er beter mee om kunt gaan, gaat deze aflevering van ‘Uit de praktijk van Evelien van de Waa.’
Uit de praktijk van Evelien... als bewegen pijn doet
Veel honden van de grotere rassen, zoals de Golden en Labrador Retrievers, Herdershonden, Rottweilers krijgen op latere leeftijd te maken met spondylose. Dat is het aan elkaar vast gaan groeien van ruggenwervels, vaak in het lendegebied. Dit geeft in het begin veel pijn. Als de wervels eenmaal aan elkaar vast zitten geeft spondylose vooral stijfheid. Dierenarts Evelien van der Waa vertelt uit de praktijk hoe je een hond kunt ondersteunen.
Uit de praktijk van Evelien... blaasproblemen bij de kat
In deze 'Uit de praktijk ...' deelt dierenarts Evelien van der Waa haar ervaring met katten met blaasontsteking. Bij de kat komt blaasontsteking redelijk veel voor. En bij 60-70% van de katten is de oorzaak van de blaasontsteking stress! De overige 20-30 % van de blaasontstekingen wordt veroorzaakt door blaasgruis. En slechts 5% wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie. Ongeacht de oorzaak van een blaasontsteking kan het prettig zijn om met natuurlijke middelen de blaas te ondersteunen. Planten die vaak in dit soort producten voorkomen zijn Solidago, Hydrastis en Berberis.
Uit de praktijk van Evelien... de grote vraag naar honden en honden uit het buitenland
Corona heeft grote gevolgen voor onze maatschappij en maakt ook een aantal dingen duidelijker die al langer speelden. Zo ook het aantal honden dat naar Nederland komt uit het buitenland. In Nederland hebben we een relatief honden tekort, dat wil zeggen het aantal honden dat jaarlijks in Nederland wordt gefokt, is niet voldoende om aan de vraag van nieuwe honden te voldoen. Daarom is er een hele stroom van honden uit het buitenland naar Nederland ontstaan. En dat is door Corona alleen maar meer geworden. Voor de honden zou het beter zijn om ze in hun eigen omgeving op te vangen en ze daar een nieuw huis te geven. Ze blijven dan in hun bekende omgeving en dat scheelt heel veel stress. Ook hoeven ze dan geen spannende reis te maken met een vliegtuig. Daarnaast is er meestal heel weinig bekend over de voorgeschiedenis van deze honden.
Uit de praktijk van Evelien... over de hardnekkige Giardia infectie
De laatste tijd zie ik veel jonge honden (in leeftijd variërend van een paar maanden tot één jaar oud), die al meerdere keren last hebben gehad van een Giardia infectie. Ze zijn daar dan ook al meerdere keren voor behandeld met Panacur (= Febendazol) of Metrobac (= Metronidazol). En dat is ook echt nodig om de parasiet te bestrijden. De meeste honden reageren goed op zo’n behandeling: de diarree klachten stoppen. Maar heel vaak krijgen ze na een tijdje toch weer opnieuw klachten.
Uit de praktijk van Evelien... hond met hooikoorts
In deze aflevering bespreekt dierenarts Evelien van der Waa haar ervaring met honden met hooikoorts. Hoe herken je het? En hoe kun je je hond ondersteunen en voorbereiden op het hooikoortsseizoen? Door desensibilisatie, ofwel ongevoelig maken, help je het immuunsysteem om niet meer overmatig op pollen te reageren. Zeker als je op tijd begint. Maar ook met de juiste maatregelen kun je je allergische dier helpen om deze periode beter door te komen.
Uit de praktijk van Evelien... Natuurlijke ondersteuning bij oorproblemen bij hond en kat
Oorproblemen. En dat is heel vervelend voor het dier en voor jou als baasje. Een dier met een oorprobleem heeft daar last van. In de vorm van jeuk en ontsteking en als het heel erg is ook pijn. Oren zijn echt gevoelige organen bij onze huisdieren. Is een dier eenmaal bekend met oorproblemen, dan komt het vaak met enige regelmaat weer terug. Zeker als er geen duidelijke oorzaak voor is gevonden, die aangepakt kan worden. Er zijn wel duidelijke verschillen in oorzaken tussen honden en katten, waardoor zij een oorontsteking krijgen.
Uit de praktijk van Evelien… oud trauma zat teckel Okkie dwars
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje.’ Deze uitdrukking geldt niet alleen voor mensen maar ook voor dieren. Het hangt wel een beetje van het karakter van je dier af en wat voor activiteiten je allemaal met je dier onderneemt. Maar soms gebeurt er iets waar je niet bij bent. Zoals bij Teckel Okkie. Hij had ineens forse klachten en zijn gedrag veranderde compleet. Arnica montana bleek de oplossing.
Uit de praktijk van Evelien... de oude kat en hond
Deze keer bespreekt dierenarts Evelien van der Waa twee aandoeningen die veel voorkomen bij oudere dieren: chronisch nierfalen bij de kat en gewrichtsslijtage/artrose bij de hond. Beide zijn aandoeningen die nooit meer overgaan en in de loop van de tijd alleen maar slechter worden. Maar met de juiste aanpassingen in de dagelijkse verzorging en ondersteuning met natuurlijke middelen kun je echter nog heel veel doen voor je oude dier.
Uit de praktijk van Evelien... overgewicht bij hond en kat
Net als bij mensen en paarden, kampen ook veel honden en katten in Nederland met overgewicht. En ook hier speelt het niet in balans zijn van de opname van energie via het voer en het verbruik van energie door beweging, de hoofdrol. In deze ‘Uit de praktijk’ deelt dierenarts Evelien van der Waa haar ervaring met te dikke honden en katten en de gevolgen ervan voor de gezondheid. Maar nog belangrijker: hoe voorkom je dat je dier te zwaar wordt.
Uit de praktijk van Evelien... hoe pijn de angst voor geluid versterkt
In deze ‘Uit de praktijk’ vertelt dierenarts Evelien van der Waa over een onderzoek dat aantoont dat er een duidelijke relatie is tussen pijn en het ontwikkelen van geluidsgevoeligheid en angsten bij honden. Zeker in de laatste maanden van het jaar, met veel knallen op straat, is het belangrijk om uit te sluiten of de bange hond wellicht pijnklachten heeft. Pijn vergroot de angst voor harde geluiden en luchtdruk.
Uit de praktijk van Evelien... planten en voortplantings-perikelen
De lente is typisch de tijd van lammetjes en veulentjes in de wei. Bij kittens en pups is dat anders, zij worden het hele jaar door geboren. De geboorte, voor dier en mens, blijft altijd een ingrijpende gebeurtenis. Zowel voor de jongen die een goede start moeten maken, als voor de moeder die moet herstellen. In deze 'uit de praktijk' vertelt dierenarts Evelien van de Waa over hoe de natuur ook nu weer ondersteunt in deze prachtige circle of life.
Uit de praktijk van Evelien... reu op drift door hormonen
In tegenstelling tot paarden en schapen die vooral in de lente hun jongen krijgen, speelt bij honden het seizoen niet echt een rol in de hormoonhuishouding. Teven kunnen het hele jaar door loops worden en pups kunnen het hele jaar geboren worden. Dat betekent ook dat reuen het hele jaar door geconfronteerd kunnen worden met de voor hen heerlijke geur van een loopse teef. Zeker intacte reuen gaan letterlijk hun neus achterna. Soms leidt dat tot onhoudbare situaties en is (chemische) castratie de enige oplossing. Dat je met natuurlijke middelen ook de rust in de reu kunt laten terugkeren bewijst het verhaal van Rashmir.
Uit de praktijk van Evelien... rustgevende planten; any moment any time
In deze tijd van het jaar, met Oud & Nieuw in het vooruitzicht, schrijf ik vaak een stuk over de mogelijkheden van rustgevende planten, zoals Haver, Hop en Passiebloem, bij honden (en katten) met vuurwerkangst. Maar het zou jammer zijn om te denken dat deze planten alleen nuttig zijn bij vuurwerkangst. De planten kunnen namelijk veel breder worden ingezet bij angsten van honden, met name voor harde geluiden en stressvolle situaties.
Uit de praktijk van Evelien... titeren van kittens voor vaccinatie op maat
In deze aflevering van ‘Uit de praktijk’ belicht dierenarts Evelien van der Waa de mogelijkheid van het titeren van kittens als hulpmiddel bij het bepalen van het beste vaccinatiemoment. Haar boodschap? Het vaccineren van kittens ter voorkoming van ernstige ziektes, zoals kattenziekte en niesziekte (basis vaccinaties in Nederland) is noodzakelijk, maar door gebruik te maken van titeren met VacciCheck kun je het aantal vaccinaties dat nodig is om bescherming te geven een stuk beperken. En weet je zeker dat een vaccinatie is aangeslagen en je kitten goed is beschermd.
Uit de praktijk van Evelien… vuurwerkangst bij honden
Dierenarts Evelien van der Waa heeft veel ervaring met begeleiden van honden met vuurwerkangst. Ze geeft er zelfs lezingen over. Pak vuurwerkangst op tijd aan, is haar boodschap in deze aflevering van 'Uit de praktijk'. Met de juiste maatregelen en door al vroeg, echt al begin december, te beginnen met het inzetten van natuurlijke middelen kun je angst voor harde knallen aanzienlijk verminderen. En dieren worden er niet suf van. Hond Buda is er een prachtig voorbeeld van.
Uit de praktijk van Evelien... wagenziekte bij pups
Wagenziekte bij pups komt best vaak voor en is niet alleen vervelend voor de pup, maar ook voor de eigenaar. Als je hond beroerd wordt in de auto, zijn veel socialisatie-uitjes ineens niet meer zo leuk. Gelukkig groeien de meeste pups er overheen, maar soms ook niet. In deze ‘Uit de praktijk’ deelt dierenarts Evelien van der Waa haar ervaringen.
Uit de praktijk van Evelien… weer mooie ontlasting voor Aika en Yahzou
Iedere hond of kat heeft wel eens last van darmproblemen in de vorm van diarree. Dat kan iets heel onschuldigs zijn. Bij honden zie je nogal eens diarree omdat een hond iets smerigs van de straat heeft opgegeten. Als je hond verder gezond is, is de diarree meestal eenmalig en zal het vanzelf herstellen. Maar diarree kan ook een steeds terugkerend probleem zijn van een hond. Oudere katten kampen vaak met een ontsteking van de darmen waardoor er diarree en/of braken ontstaat. In deze ‘uit de praktijk’ bespreekt dierenarts Evelien van de Waa de verschillende oorzaken en aanpak.
Uit de praktijk van Evelien... Zonnedauw ontspant de luchtwegen
Deze keer vertelt dierenarts Evelien van der Waa over hoesten bij katten. En dan niet hoesten vanwege een ‘verkoudheid- of griepvirus’, maar hoesten vanwege een chronische ontsteking van de luchtwegen. Een kat die hoest is een serieuze zaak. Ga dus altijd naar je dierenarts om je kat te laten onderzoeken. Soms ontkom je niet aan reguliere medicijnen, maar wil je ook natuurlijk ondersteunen dan heeft onder meer Drosera rotundifolia (Ronde zonnedauw) een positieve werking. Het hoort binnen de homeopathie tot de grote hoestmiddelen.
Uit de praktijk van Evelien: poes Pien weer weerbaar met Echinacea
Wie kent niet het bekende homeopathische middel met de Echinacea plant voor het verhogen van de weerstand? Veel mensen zweren hierbij in het najaar en de winter om geen griep of verkoudheid op te lopen. Maar ook bij dieren kan Echinacea purpurea (Rode zonnehoed) helpen bij het verhogen van de weerstand. In de rubriek "Uit de praktijk..." beschrijft dierenarts Evelien van der Waa casussen uit haar praktijk.
Uit de praktijk van Evelien: vuurwerkangst en waarom je er wat aan moet doen
Vuurwerk, of je er nu van houdt of niet, bij elke jaarwisseling word je er mee geconfronteerd. En niet alleen op oudejaarsdag, maar vaak al weken daarvoor en ook na de jaarwisseling zijn er buiten op onverwachte momenten vuurwerkknallen te horen. Het mag niet, maar gebeurt toch. Veel mensen vinden het een crime, maar vooral dieren hebben er last van. Hoe kun je je dier het beste door deze periode helpen? En hoe voorkom je dat vuurwerkangst generaliseert? We vroegen het dierenarts Evelien van der Waa, zij geeft al meer dan veertien jaar lezingen en presentaties over omgaan met en het voorkomen van vuurwerkangst bij gezelschapsdieren.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa, VacciCheck bij katten
Bij honden is het inmiddels vrij gewoon om te titeren, maar veel katten eigenaren kennen het nog niet. En dat is jammer. Want het is inmiddels bekend dat de meeste vaccinaties bij honden en katten, veel langer bescherming bieden dan één jaar. Blijkt uit de titertest dat jouw kat nog voldoende afweerstoffen heeft, dan hoeft hij op dat moment niet gevaccineerd te worden. De uitslag van de titertest en het advies worden genoteerd in het dierenpaspoort. De meeste kattenpensions in Nederland accepteren een titertest als bewijs van voldoende bescherming (wel even checken of dat voor jouw pension ook geldt). Afhankelijk van de leeftijd van de kat moet er na een bepaalde tijd opnieuw getiterd worden. Bij volwassen katten is dat na 3 jaar.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa. Ondersteuning van angstige dieren
Deze keer wil ik graag mijn ervaringen delen van angstige of gestreste dieren, honden en katten, die ik heel goed heb kunnen helpen met bloesemremedies. Het verhaal gaat over Cody. Een gladharige zwarte kruising van 4 maanden oud. Geboren in Roemenie en op 3 maanden oude leeftijd naar Nederland gekomen. Deze hond had al het heel wat meegemaakt in zijn korte leventje. Lees verder om te zien hoe het met Cody verder ging.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa. Rouw bij huisdieren
Mensen kunnen lange tijd rouwen na het verlies van een geliefd huisdier. Voor dit rouwproces is tegenwoordig steeds meer begrip. Maar ook dieren kunnen langdurig rouwen na het verlies van een dierenmaatje. Het gaat dan meestal om dieren die een hele hechte band met elkaar hadden. Het kan gaan om twee dieren van dezelfde diersoort, dus bijvoorbeeld twee katten. Maar het kan ook gaan om verschillende diersoorten, zoals een kat en een hond. Heel vaak is het ene dier als jong dier in huis gekomen, terwijl er al een ouder dier was. Het oudere dier heeft vaak een soort “moeder/vader rol” op zich genomen en daardoor is er een hele sterkte band ontstaan. Het kan ook zijn dat twee dieren van ongeveer gelijke leeftijd een hele geode match hebben en zo een sterke band opbouwen. Deze sterke band uit zich meestal in samen slapen, samen spelen, elkaar begroeten, elkaar missen als ze gescheiden zijn en bij katten elkaar veel wassen.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa: 'Dementie bij katten'
Katten worden tegenwoordig makkelijk 16 jaar of ouder. En dat is natuurlijk heel fijn voor ons als baasjes, want dan kunnen we langer van ze genieten. Helaas heeft een hogere leeftijd wel tot gevolg dat katten nu ook met echte ouderdomsziekten te maken krijgen. Een van die ziekten is dementie. Dit is vergelijkbaar met dementie bij mensen en bij honden. Door de hoge leeftijd ontstaan er veranderingen in de hersenen en ontstaat er afwijkend gedrag. Bij de kat wordt officieel gesproken van het Cognitieve Dysfunctie Syndroom of wel een vermindering van de cognitie (=kennis, begrip). Er is sprake van dit syndroom als de leeftijd klopt (hoge leeftijd) en er geen andere medische oorzaken zijn, die de symptomen van de kat kunnen verklaren. Een syndroom is een ziektebeeld: een verzameling van verschijnselen die vaker in dezelfde combinatie optreedt.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa: 'Katten en homeopathie'
In dit blog bespreekt dierenarts Evelien van der Waa veel voorkomende aandoeningen bij katten en de mogelijkheden vanuit de complementaire diergeneeskunde. Regelmatig komen hierbij homeopathische complexpreparaten aan bod. Evelien heeft een boek geschreven over 'Katten en Homeopathie'. Ik heb dit boek geschreven voor katteneigenaren die met hun kat bij een homeopathische behandelaar zijn en meer willen lezen over het middel dat hun kat heeft gekregen. Het boek is niet bedoeld om als eigenaar zelf een middel voor je kat te kiezen. Daarvoor is de klassieke homeopathie te ingewikkeld en te diepgaand. Voor homeopathische behandelaars van dieren kan het boek interessant zijn om het beeld van de verschillende homeopathische middelen bij de kat beter te leren kennen en daardoor makkelijker te herkennen bij hun eigen kattenpatiënten. Met dit boek hoop ik een bijdrage te leveren aan de bekendheid van de homeopathie als mogelijkheid om toe te passen bij katten. Homeopathie is geen wondertherapie, maar wel een hele mooie aanvulling op de reguliere diergeneeskunde. Homeopathie kan prima samen worden toegepast met de reguliere diergeneeskunde.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa: 'Katten met jeuk'
Van de katten die ik zie in mijn praktijk als homeopathisch werkend dierenarts zijn er veel katten met jeukklachten. En dat zijn vaak lastige patiënten om te behandelen. Jeuk is namelijk een aspecifieke klacht, dat wil zeggen dat het niets zegt over de oorzaak. Vaak spelen allergieën een rol bij jeuk, ook bij katten. De meest voorkomende vorm van allergie bij katten is een vlooienallergie, daarna komt een voedingsallergie en daarna pollenallergie.
Uit de praktijk van… Evelien van der Waa: Dwangmatig likken bij katten
Evelien van der Waa is homeopathisch dierenarts en vertelt ons over wat ze tegenkomt in de praktijk. Deze keer vertelt ze over een lezing die ze heeft gegeven op het Animal Event. Het gaat over dwangmatig wasgedrag bij katten. Hoe je dit herkent en hoe je hierin kunt ondersteunen. Welke homeopathische types zijn er te herkennen en welke middelen kun je hiervoor inzetten.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa: Katten in de spotlight
De komende periode zal ik al mijn blogs, op deze plek, aan katten wijden. En dat heeft een reden. Katten zijn vaak nog het ondergeschoven kindje in de dierenbranche, vergeleken met honden. Kijk in de gemiddelde dierenwinkel en de hondenafdeling is minimaal twee keer zo groot als de kattenafdeling. Kijk naar de diergeneeskundige kennis over katten, die is veel minder dan over honden. Maar gelukkig komt daar verandering in. In mijn komende blogs wil ik de kat extra in het zonnetje zetten.
Uit de praktijk van... Evelien van der Waa: rugklachten bij de hond
Honden zijn net mensen. Ook bij honden komen regelmatig rugklachten voor. Bij jonge honden is het vaak omdat ze te wild of te onstuimig hebben gespeeld of tegen een boom of andere hond zijn opgebotst. Vaak weet je dit wel als eigenaar, omdat je het gezien hebt of een schreeuw hebt gehoord. Bij oudere honden kunnen rugklachten ontstaan door artrose in de rug. De meest bekende vorm daarvan is spondylose, waarbij de laatste lendenwervels aan elkaar gaan groeien. Dit geeft eerst heel veel pijn, maar als ze eenmaal aan elkaar vastzitten vooral stijfheid. Ook door artrose in de poten, met name in de heupen en de ellebogen, kunnen rugklachten ontstaan, omdat de hond zijn rug anders gaat belasten. Tot slot kunnen oudere honden ook last krijgen van “oude trauma’s “ van eerdere botsingen of verstappingen in het verleden. Als er eenmaal artrose is, gaat dat niet meer weg, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om een hond hierbij te ondersteunen, zodat hij zo goed mogelijk met zijn artrose kan blijven bewegen.
Uit de praktijk van... Natuurlijk Els. Portugese schone op zoek naar geluk.
Calou, een prachtige Portugese hond is sinds februari van dit jaar in Nederland. Ze heeft nog een beetje moeite met ons koude kikkerlandje. Haar baasje belde mij op met de vraag of ik haar een beetje kan ondersteunen.
Ik vind het altijd fijn om de thuis situatie te zien. Hierdoor kan ik het totale plaatje van dier met haar omgeving observeren. Wat me opviel is dat Calou vriendelijk maar een beetje onzeker is. Ze kijkt de kat uit de boom en komt niet naar me toe. Maar dat is prima. Elk dier doet de dingen op z’n eigen manier. Ze bekijkt me van een afstandje en ik negeer haar compleet. Dat blijkt rust te brengen. Tijdens het gesprek komt ze zelfs naast mijn stoel liggen. En snuffelt ze aan mijn hand. Maar echt contact wil ze niet. Geen probleem voor mij.
Ik vind het altijd fijn om de thuis situatie te zien. Hierdoor kan ik het totale plaatje van dier met haar omgeving observeren. Wat me opviel is dat Calou vriendelijk maar een beetje onzeker is. Ze kijkt de kat uit de boom en komt niet naar me toe. Maar dat is prima. Elk dier doet de dingen op z’n eigen manier. Ze bekijkt me van een afstandje en ik negeer haar compleet. Dat blijkt rust te brengen. Tijdens het gesprek komt ze zelfs naast mijn stoel liggen. En snuffelt ze aan mijn hand. Maar echt contact wil ze niet. Geen probleem voor mij.
Uit de praktijk van...Evelien van der Waa: niezende katten met snot
In haar homeopathie praktijk krijgt Evelien regelmatig katten op consult met klachten van snot en niezen. En dan zoveel dat de kat er echt last van heeft in het dagelijks leven. Deze katten zijn vaak ook benauwd, doordat hun hele neus en -holten verstopt zit met snot. Daardoor hebben ze ook moeite met eten, omdat je niet tegelijk kunt ademhalen en slikken. Bij het niezen, vaak in de vorm van niesbuien, vliegen de spetters snot in het rond. In heftige gevallen heeft zo’n kat ook duidelijk last van “hangerigheid”, net zoals bij mensen die verkouden zijn. Welke oorzaken kunnen er zijn voor deze klachten? En hoe ondersteunen en behandelen we ze? Evelien vertelt...
Uit de praktijk... Hoe je als dierenspeciaalzaak kalmerende kruiden ook kan adviseren
Veel knaagdieren en konijnen die in een dierenspeciaalzaak verblijven hebben last van stress door het reizen. Deze dieren kunnen we gelukkig erg goed ondersteunen met natuurlijke kruiden.
Uit de praktijk... hebben de druppels hun werk gedaan tijdens de jaarwisseling?
In deze 'Uit de praktijk' blikt dierenarts Evelien van de Waa terug op de jaarwisseling: "Met vele anderen hoop ik dit het laatste Oud & Nieuw was waarbij knalvuurwerk en vuurpijlen waren toegestaan. Mogelijk dat er eindelijk een verbod gaat komen op dit soort vuurwerk. Dat zou enorm veel stress schelen voor heel veel dieren en hun eigenaren. Gelukkig zijn er druppels die helpen. Trouwens ook bij onweer en autorijden."
Uit de praktijk... L-Lysine, belangrijk middel in strijd tegen virusinfecties bij katten
Meestal bespreekt dierenarts Evelien van de Waa planten met een bijzondere werking in haar rubriek ‘Uit de praktijk’. Maar in deze aflevering staat het aminozuur L-Lysine in de spotlights. En niet voor niets. Het speelt een belangrijke rol tegen vermeerdering van virussen in het lichaam. Maar daarnaast en dat is in deze coronatijd heel actueel, speelt het ook een belangrijke rol bij de vorming van antilichamen.
Professional aan het werk: paardenosteopaat Jeroen Duenk
Wat een buitenkans voor NML health om met begaafde dierenprofessional Jeroen Duenk in gesprek te komen. Hij bezocht begin oktober onze collega natuurgeneeskundige Dietske Dijkman in Weesp voor een halfjaarlijkse check van haar ruin Ijaba. Kleine moeite voor ons om naar ‘t Gein te rijden en de professional aan het werk te zien. Wat een prachtige interactie tussen paard en behandelaar! Ook mooi was dat Jeroen tussen de bedrijven door zijn persoonlijke verhaal met ons wilde delen.
Wat professionals en paardeneigenaren zeggen over monnikspeper
Wat aandacht krijgt, dat groeit. Dat is een feit. Ons PUUR product met monnikspeper heeft haar enorme groei puur en alleen aan zichzelf te danken, door haar veelzijdige werking. En dat is goed te zien aan de vele reviews en ervaringsverhalen van professionals en diereigenaren. En, in eerste instantie voor paarden ontwikkeld, wordt het ook veel ingezet bij hond en kat. Hier een mooie mix reacties voor jullie op een rij. Kijk gerust verder bij reviews onder het product zelf wat gebruikers nog meer zeggen, ook voor de ervaringen bij honden en katten. Maar lees eerst de twee uitgebreide ervaringen in dit stuk.
Pup Hugo perfect gebouwd voor Bikejoren, wat een goed nieuws!
Yes! De röntgenfoto’s laten zien dat 1-jarige Hugo beschikt over uitstekende ellebogen, heupen en rug. De medische keuring wijst uit dat de hond gezond en sterk is. Met dit goede nieuws kan Pauline Zwaan van Team PUUR met Hugo de volgende fase in met Bikejoren, een discipline binnen hondensport Canicross. De kruising Duitse staande hond en Husky, met zijn prachtige blauwe ogen, zit fysiek goed in elkaar voor deze intensieve sport.
Pup TOPsy in training voor agility
Superblij is agility sporter en trainer Katja Slippens van Blazing Amber Training met haar nieuwste aanwinst in haar team: Manchester terriër TOPsy. Wat een schat van een hondje! Eager om te leren met een onstuitbaar enthousiasme. Maar hoe leid je een pup op tot een gezonde en weerbare sporthond? Katja laat zien hoe zij te werk gaat. Met supplementen ondersteunt zij de pup in ontwikkeling.
Puppy & kitten cologne | UIT ASSORTIMENT
Eau de cologne met geur van babypoeder!
Puppy & kitten shampoo | NU MET 50% KORTING
Milde shampoo voor pups en kittens
t.h.t. 31-03-2024
t.h.t. 31-03-2024
PUUR Arthro 50 ml | Nu 10% extra inkoopkorting
Helpt gewrichten soepel te houden
PUUR Beer leert
PUUR Beer groeit als kool. Onze vrolijke pup barst van de energie. Om hem voldoende uitdaging te geven volgt Beer sinds enige tijd agility training bij Katja Slippens van Blazing Amber Training. Een wekelijks feestje voor PUUR Beer, baasje Irene en de trainster. Hoe kan dat anders met zo’n enthousiaste en leergierige hond? Om onze slungel wat steviger en sterker te maken geven we hem ook een supplement met Wierookboom (Boswellia serrata), Damiana (Turnera diffusa), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Schietwilg (Salix alba), Zwarte bes (Ribes nigrum), MSM (Methylsulfonylmethaan), Glucosamine sulfaat, Chondroïtinesulfaat, Magnesium citraat, Kaliumchloride en Fosfor (calciumfosfaat).
PUUR Beer on tour
Ook PUUR Beer moet wel eens mee met de auto. En net als zoveel jonge honden vindt hij dat lang niet altijd een pretje. Gelukkig heeft hij druppels die hem er doorheen slepen: met deze ondersteuning én met het stappenplan kan onze jonge wildebras rustig wennen aan de autoritjes.
PUUR Beer oververhit
Denk ik een heerlijk einde middagwandelingetje tussen de Ankeveense- en Spiegelplas te maken met mijn drie honden, gaat Beer ineens liggen en komt niet meer overeind.
PUUR Bombyx 50 ml
Bij contact en reactie op brandhaartjes van de eikenprocessierups.
PUUR Calendula cream 400 g
Bij aangedane plekken. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
PUUR Calendula cream 50 ml
Bij aangedane plekken. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
PUUR Calm 100 ml
Helpt bij een zenuwachtig gevoel. Bij stress en spanning. Bij pure paniek.
PUUR Culico 100 ml
Ondersteunt het afweersysteem. Voor staart- en manen. Verzorging van de huid van binnenuit.
PUUR Derma 50 ml
Helpt de huid van binnenuit te zuiveren. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
PUUR Derma vital 150 g
Bouwstoffen voor een optimale huid- en vachtconditie. Voedt en beschermt de huid.
PUUR Detoxi 100 ml
Als halfjaarlijkse reiniging. Na of bij het (langdurig) gebruik van medicijnen
PUUR Detoxi 50 ml
Als halfjaarlijkse reiniging. Na of bij het (langdurig) gebruik van medicijnen
PUUR Dolor 100 ml
In herstelperiodes. Heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel/zenuwen.
PUUR Dolor 50 ml
In herstelperiodes. Heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel/zenuwen.
PUUR Dorsal 50 ml | TIJDELIJK UITVERKOCHT
Goed voor de (lange) rug. Voor soepele beweging.
PUUR Dyspla 50 ml
Voor de heupen. Voor de functie van het heupgewricht. Voor makkelijk opstaan uit de mand.
PUUR Echina 100 ml
Ondersteunt het afweersysteem en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
PUUR Echina 50 ml
Ondersteunt het afweersysteem en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
PUUR voor eigen gebruik!
Het zal geen verrassing zijn maar hier bij NML zijn wij collega's, naast alle dieren (3 paarden, 2 honden, 1 kat, 2 schapen en 16 Brahma kippen) zelf ook grootgebruiker van de producten in ons magazijn! Zo heeft iedereen een tubetje Vetramil honingzalf op zak en slikken we elke dag een PUUR Omega-3 capsule.
PUUR Enos 100 ml
Goed voor het skelet. Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.
PUUR Flyer SME - in English - A5 | NIET BESCHIKBAAR
About sweet itch: Tail and Mane Rubbing
PUUR Flyer SME protocol A4 | BESCHIKBAAR ALS DOWNLOAD
De aanpak voor gezonde staart en manen
PUUR Flyer Soepel Bewegen - in English - A5 | NIET BESCHIKBAAR
About smooth movement by horses
PUUR Folder voor paarden | NIET BESCHIKBAAR
Productoverzicht PUUR Natuur voor paarden
PUUR Gastri 100 ml
Bij een vol gevoel in de maag, voor een normale maag-functie.
PUUR Glucosamine 100 g
Goed voor gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten.
PUUR Glucosamine 300 g
Goed voor gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten.
PUUR Glucosamine 600 g
Goed voor gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten.
PUUR Herny 50 ml
Voor normale werking van de zenuwen en het zenuwstelsel in hals- of lendengebied.
PUUR Hot spot foam 148 ml
Een verkoelende en verzachtende foam voor natte en hete plekken bij honden.
PUUR Hotspot 50 ml
Verzorging van de huid van binnenuit en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
PUUR Kwaliteitsaudit
PUUR en Phytonics ontwikkelen al ruim 20 jaar receptuur voor fytotherapeutische en orthomoleculaire gezondheidsproducten voor dieren. Het maken van een recept neemt vaak jaren in beslag bij NML health en Phytonics, samen met een groep gespecialiseerde dierenartsen en farmaceuten. Van monografie en wetenschappelijke documentatie over ingrediënten, tot jarenlange inzet in de praktijk, alles wordt nauwgezet bestudeerd, onderzocht en gedocumenteerd. Het verhaal van een kwaliteitsaudit door Irene en Marloes van NML health.
PUUR L-Lysine 50 g
Helpt het afweersysteem. In herstelperiodes. Zorgt mede voor een goede weerstand.
PUUR L-Lysine 500 g
Helpt het afweersysteem. In herstelperiodes. Zorgt mede voor een goede weerstand.
PUUR Muscle mass 500 g PP | TIJDELIJK UITVERKOCHT
Voor gezonde spieropbouw. Voor meer "body" ,
PUUR Nervo 50 ml
Ondersteunend in spannende tijden. Speciaal bij geluidsgevoeligheid.
PUUR Nieuw, PURE Nouveau, PUR Neu, New PURE
Ambitieus als NML health is, verlegt het zijn grenzen. Dat doen we niet alleen zelf, maar ook onze klanten en de dierenbezitters doen dat. Zo treffen we op diverse evenementen, van WK Agility tot WK Icelandic horses, klanten uit heel Europa, maar ook van ver daarbuiten. Daar zijn we supertrots op...maar heeft wel tot gevolg dat we besloten hebben onze PUUR producten een nieuwe internationale naam mee te geven.
PUUR Omega-3 extra 90 c
Voor soepele beweging. Voor een gezonde huid en vacht. Voor het hart. Voor gezonde darmen.
PUUR Osteo 50 ml
Voor behoud van sterke botten. Speelt een rol bij de botaanmaak.
PUUR Parasitus 450 g
Voor de darmweerstand. Maakt het darm milieu onaantrekkelijk.
PUUR Parasitus 60 c
Voor de darmweerstand. Maakt het darm milieu onaantrekkelijk.
PUUR Plantago ovata 100 g
100% Plantago ovata in de vorm van blond psylliumzaad én -vliesjes
PUUR Plantago ovata 35 g
100% Plantago ovata in de vorm van blond psylliumzaad én -vliesjes
PUUR Poep, daar maken wij kaas van
Vraag 10 deskundigen - op welk gebied dan ook - om advies en je krijgt tien verschillende meningen, ervaringen en wijsheden. Dat geldt ook zeker bij vragen over (dier-)gezondheid. Je moet uit de meeste antwoorden de logica zien te ontrafelen en van alle informatie uiteindelijk je eigen waarheid maken.
PUUR Probiotic 150 g
Goed voor balans in de darmflora. Voor huid en vacht. Ondersteunt het immuunsysteem.
PUUR Probiotic 50 g
Goed voor balans in de darmflora. Voor huid en vacht. Ondersteunt het immuunsysteem.
PUUR Pseudopregnancy 50 ml
Bij wisselende stemmingen en ongemakken tijdens en na de loopsheid/cyclus bij teef en konijn (voe
PUUR Resistentia 150 g
Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Versnelt het herstel.
PUUR Resistentia 300 g
Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Versnelt het herstel.
PUUR Respi herbs 500 g
Ondersteunend en verzachtend kruidenmengsel voor de luchtwegen.
PUUR Respirato 100 ml
Verzachtende werking op de luchtwegen, om vrijer te ademen
PUUR Silicium HK 500ml
Voor behoud van de structuur van bindweefsel vezels. Stimuleert de aanmaak van nieuw bindweefsel.
PUUR Silicium PP 1000ml | TIJDELIJK UITVERKOCHT
Voor behoud van de structuur van bindweefsel vezels. Stimuleert de aanmaak van nieuw bindweefsel.
PUUR Sinus 50 ml alcoholvrij
Verhoogt de weerstand. Voor gezonde luchtwegen. Om vrijer te ademen door de neus. Met name voor katten en kittens. Zonder alcohol.
PUUR Skin gel 50 ml
Voor de uitwendige behandeling van de aangedane huid bij kleine en grote huisdieren.
PUUR Skin Lotion 100 ml
Verzachtende en kalmerende lotion voor snel huidherstel. Voedt en beschermt.
PUUR Spray Dorsal / Rug-lotion 500 ml - uit assortiment
Kies Phytonics Back spray
PUUR Spray SME 500 ml
Bij schuren. Goed voor staart-, manen en buik. Herstelt en maakt onaantrekkelijk.
PUUR Stomac 100 g
Goed voor een normale maagfunctie. Bij overmatig gras eten. Bij een opgeblazen gevoel
PUUR Stomac 1000 g
Goed voor een normale maag-functie. Ondersteunend in het beginstadium van luchtzuigen.
PUUR Sulphur 100 ml
Draagt bij tot de instandhouding van een normale huid in de kootholte.
PUUR Sun cream 30ml
Beschermt de kwetsbare, lichte delen tegen de effecten van teveel zon.
PUUR Tendo 100 ml
Voor herstel na fysieke inspanning. Draagt bij aan een normale pees-functie.
PUUR Tranquil 500 g
Bij onrust. Geeft rust in het hoofd. Verbetert de concentratie.
PUUR Tranquil 75 g
PUUR Tranquil is het aangewezen middel in spannende of stressvolle tijden. Het is goed voor dieren die voor langere periode ontspanning en rust kunnen gebruiken.
Je zet het in bij onrust, overmatig druk gedrag, het werkt preventief bij verhuizingen en het is een natuurlijke rustgever in de aanloop naar oud & nieuw.
Je zet het in bij onrust, overmatig druk gedrag, het werkt preventief bij verhuizingen en het is een natuurlijke rustgever in de aanloop naar oud & nieuw.
PUUR Tranquil, de natuurlijke rustgever
Soms kan een natuurlijk rustgevend middel helpen een hond door bepaalde perioden heen te komen. Het kan het dier net wat steviger maken waardoor hij zijn omgeving beter aan kan. Maar hoe bepaal je de hoeveelheid en wanneer start je met het toevoegen van het supplement aan de voeding? En welke hond kan dit natuurlijke steuntje in de rug gebruiken?
PUUR Trauma ook goed voor manke eenden
Dat PUUR Trauma druppels goed werken bij honden, katten en paarden die een trauma hebben doorgemaakt, wisten we al. Maar waarom zouden eigenlijk ook niet andere dieren er baat bij hebben? Dat was de gedachte van onze medewerker Sandra Cartesan, toen ze haar manke huisvriendje, de eend Ducky, een paar druppeltjes gaf op een stukje brood. Een gouden greep, zo bleek: Ducky stapte al snel weer monter door het leven.
PUUR Urogeni 100 ml | TIJDELIJK UITVERKOCHT
Ondersteunt een gezond milieu in de blaas en ondersteunt een goede blaas- en nierfunctie.
PUUR Urogeni 50 ml
Ondersteunt een gezond milieu in de blaas en ondersteunt een goede blaas- en nierfunctie.
PUUR Vita-Min 250 g
Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Ondersteunt herstel, na medicijngebruik.
PUUR Vita-Min 500 g
Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Ondersteunt herstel, na medicijngebruik.
PUUR Vita-Min 75 g
Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Ondersteunt herstel, na medicijngebruik.
PUUR Zinc Sulphur paste 150 g
Goed voor de huid. Met name bij natte plekken. Voor in de kootholte bij paarden.
Rainforest cologne - UIT ASSORTIMENT
Eau de cologne met de geur van een fris regenwoud!
Rainforest shampoo
Heerlijk frisse shampoo voor hond en kat, met de geur van regenwoud!
Over het randje: Poes Hazel plast staand en dat geeft problemen
Kattengedragsdeskundige Adriënne van t Wout versterkt sinds maart het NML team met haar Katten Kennis. Zij deelt haar ervaring en kennis in blogs, reviews en beeldmateriaal en combineert kattengedrag met supplementen om de gezondheid optimaal te houden en te maken. In deze blog deelt zij een casus over Poes Hazel waarbij stress de onderliggende oorzaak bleek van haar gedrag.
Haar naam is Hazel, een lapjespoes van 6 jaar oud. Ze is een Amerikaanse poes, dochterlief van eigenaresse heeft haar vanuit de VS meegenomen toen zij daar studeerde. Hazel kwam op een dag aanlopen en de twee waren vanaf dat moment onafscheidelijk. Toen de studie klaar was nam ze Hazel mee naar Nederland.
Haar naam is Hazel, een lapjespoes van 6 jaar oud. Ze is een Amerikaanse poes, dochterlief van eigenaresse heeft haar vanuit de VS meegenomen toen zij daar studeerde. Hazel kwam op een dag aanlopen en de twee waren vanaf dat moment onafscheidelijk. Toen de studie klaar was nam ze Hazel mee naar Nederland.
Red Chestnut / Aesculus carnea (Rode Paardenkastanje)
Geobsedeerd door angstige overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.
Ree dood door leverbot
Sensatie bij NML health vorige week. En helaas betekent dat soms slecht nieuws. In de boomgaard, achter het kippenhok, lag een ree. Ondanks dat de ree in slaaphouding en verdekt lag opgesteld, zagen we al snel dat er iets mis was. Een ree is een schrikachtig dier en zou direct wegspringen bij ons aantreden. En dat deed het niet. Het dier bleek morsdood te zijn.
De relatie tussen maagproblemen en stress bij paarden en het belang van maagkruiden
In gesprek met Eva Goudswaard van “Fit Paard” vraag ik haar naar de relatie tussen maagproblemen en stress, wat zij tegenkomt in haar behandelingen en hoe paarden hierop reageren. Fascia is een ononderbroken driedimensionaal web van bindweefsel die zich uitstrekt naar alle kanten van het lichaam en worden bezenuwd door (γ-motor)neuronen. Het bestaat uit drie lagen: de oppervlakkige fascia, de diepe fascia en de viscerale fascia. De fasciae verbinden het hele lichaam. Het geeft vorm aan het lichaam, het geeft steun en fungeert als schokbreker. De fasciae spelen ook een belangrijke rol in de biochemische processen. Het is een tweede lijn van defensie tegen negatieve invloeden van buitenaf van het lichaam, na de huid.
Respiration support gaf pony Kira net dat laatste zetje
Een mooie ervaring uit de praktijk van paardenosteopaat Jeroen Duenk. Pony Kira had naast allerlei bewegingsklachten ook last van een hardnekkig kuchje. Dat kuchje was te verklaren vanuit een wervelblokkade, ontstaan door ongelijke benen. Na behandeling herstelde Kira heel goed, alleen dat kuchje leek te blijven hangen. Phytonics Respiration support gaf net het laatste zetje… Kira galoppeert weer zonder hoesten heerlijk door de bossen.
Resultaten vuurwerk
De maand november en december staat de telefoon bij NML roodgloeiend en dan ineens in januari is het weer wat rustiger.. Waar vuurwerk twee maanden volop in de aandacht heeft gestaan, komt het wordt vuurwerk niet meer voor in een gesprek. En gelukkig maar!
Ridgeback reu (1 jaar) met giardia
Dietske Dijkman van Dierenwerkplaats gaf ons een terugkoppeling na behandeling met een van onze producten. "Ik kwam bij een Ridgeback reu van 1 jaar oud. Hij had recidiverende giardi-infectie. Elke 6 weken kwam de dunne spuitpoep weer terug. De keren dat hij hiervoor was behandeld waren er zoveel dat de eigenaar geen vertrouwen meer had in een chemisch breed werkend ontwormingsmiddel met het bestanddeel fenbendazode. Na elke kuur werd de hond trouw gewassen en alle kleedjes en de omgeving werd goed ontsmet. De hond kwam niet op uitlaatveldjes, maar kreeg toch elke keer weer last van dunne ontlasting."
Rock Rose / Helianthemum nummularium (Zonneroosje) | UIT ASSORTIMENT
Paniek, schrik, uiterste/levensbedreigende vrees, snel schrikken.
Rock Water / Aqua petra (Bronwater) | UIT ASSORTIMENT
Strikte levenswijze, weinig flexibel, perfectionistisch, harde meester voor jezelf.
Rode plekken met zwelling? Voorkom dat je paard gaat schuren!
Apis mellifira is dé remedie bij heftige reacties op beten en steken.
Al eerder schreef ik een artikel over desensibiliseren. Het regelmatig toedienen van een -verdund-klein beetje van de stof (vaak een gif) die de reactie veroorzaakt. Dit gaat uit van het principe dat je de oorzaak van de jeuk of roodheid aanpakt en niet alleen een symptoom bestrijdt met een jeukremmend middel. Met andere woorden, zorgen dat je dier niet meer zo heftig reageert op een prikje.
Al eerder schreef ik een artikel over desensibiliseren. Het regelmatig toedienen van een -verdund-klein beetje van de stof (vaak een gif) die de reactie veroorzaakt. Dit gaat uit van het principe dat je de oorzaak van de jeuk of roodheid aanpakt en niet alleen een symptoom bestrijdt met een jeukremmend middel. Met andere woorden, zorgen dat je dier niet meer zo heftig reageert op een prikje.
Run op de VacciCheck!
We waren er op voorbereid, maar jee wat was het druk bij onze NML health- stand op de Voorjaarsdagen in de Fokkerhallen in Den Haag. Op deze editie van het European Veterinary Congres besloten we te gaan voor een aantal toppers uit het NML health assortiment: de Doils Omega-3, de Vetramil honing, Phytonics Gluco balance en Stop van Musthaves for Animals.
Ruwvoeding als basis!
Niets is zo netjes en zo ordelijk als onze natuur. De natuur is altijd in evenwicht. Krijgt jouw paard een evenwichtige en natuurlijke maaltijd of net niet helemaal? Een uitgebalanceerd en biologisch menu zal ervoor zorgen dat jouw paard waarschijnlijk alles binnenkrijgt wat nodig is om gezond te worden en te blijven. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Het hooi wordt vaak gewonnen van uitgeputte of éénzijdige grond, het gras is vaak gekweekt en bevat lang niet altijd de diversiteit waar paardendarmen goed op functioneren. In de natuur zouden paarden de hele dag scharrelen en foerageren om diverse grassen, takjes, kruiden en bladeren tot zich te nemen. Als de dagelijkse voeding goed is en het paard in een goede conditie verkeerd, zal jouw viervoeter hoogstwaarschijnlijk veel juiste essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Maar als de behoefte (tijdelijk) hoger is door seizoenswisselingen, stress, zware trainingen óf de voedingsstoffen in het ruwvoer en krachtvoer zijn niet toereikend, is het aanvullen van een vitaminen- en mineralensupplement een goed begin om aan de gezondheid van jouw paard te werken. Natuurgeneeskundig therapeut Dietske Dijkman neemt je in dit blog kort en duidelijk mee hoe het zit en wat je kan doen.
Sabrina's soepele teckel
Sabrina van Schooten, werkzaam als accountmanager van met name Midden Nederland sinds 2010 bij NML health.
Ik deel graag mijn ervaring en die van andere over de PUUR producten. Veel uit de praktijk, in de dierenwinkels die ik bezoek en van de ervaring van klanten waar ik over de vloer kom. Maar waarom niet een ervaring die ik zelf heb met mijn eigen dieren? PUUR Glucosamine extra is het helemaal voor mijn oude Teckel Tijger. Hij is 11 jaar.
Ik deel graag mijn ervaring en die van andere over de PUUR producten. Veel uit de praktijk, in de dierenwinkels die ik bezoek en van de ervaring van klanten waar ik over de vloer kom. Maar waarom niet een ervaring die ik zelf heb met mijn eigen dieren? PUUR Glucosamine extra is het helemaal voor mijn oude Teckel Tijger. Hij is 11 jaar.
Samen zwanger met teckel Puck blijkt schone schijn
Onze medewerker buitendienst Sabrina Haazer -van Schooten is sinds kort de trotse moeder van haar derde kindje. De kraamtijd was voor haar een geweldig leuke tijd, maar voor haar teckel Puck leverde het een hoop stress op. Wat een drukte en wat een gekte in huis! En toen bleek Puck zich wel heel erg in te leven in de zwangerschap en bevalling van haar baasje. Gelukkig boden een druppel op basis van Echte salie (Salvia officinalis), Haver (Avena sativa) en Duivelsdrek (Asa foetida) en een druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus) uitkomst.
Schijnzwangerschap en training: Wat is een goede aanpak?
Schijnzwangerschap kan klachten met zich meebrengen maar heeft ook zeker nut. Waarom? Dat lees je in deze blog. Hoe herken je schijnzwangerschap, welke ongemak zie je en wat kan je jouw klant adviseren?
Kenmerken schijnzwangerschap:
Opgezette melkklieren
Melkafgifte tepels
Sloom en veel slapen
Zich afzonderen
Niet willen eten
Depressief....
Kenmerken schijnzwangerschap:
Opgezette melkklieren
Melkafgifte tepels
Sloom en veel slapen
Zich afzonderen
Niet willen eten
Depressief....
Schone kootholte en sokken voor Dolly
De eigenaar van Dolly is op 30 oktober 2016 gestart met de behandeling van haar kootholte en sokken volgens het protocol van NML health. Zowel van binnenuit als van buitenaf! Op de foto´s zien wij haar rechter achter- en linker voorbeen, deze zijn het ergste aangetast. NML volgt Dolly op de hoef...
Schone oren voor Kayjay
Rottweiler Kayjay is de grote schat van Sonja. Wat leed ze met hem mee toen bleek dat hij last van hardnekkige gisten in zijn oren. De dermatoloog schreef een zalf voor met antibiotica, corticosteroïden en een schimmelwerende stof. Die hielp goed. Maar de klachten kwamen toch steeds terug. Totdat Sonja het advies kreeg om de druppels van PUUR in te zetten. “Hij is nog nooit zo snel van zijn klachten af geweest. Vanaf nu ga ik zijn oren preventief tweemaal per week druppelen.”
Schone start
Spugend je dag beginnen is niet fijn. Voor de baas niet en al zeker niet voor de hond. Bijna dagelijks overkwam het poedel Elmo van Hilde van Dierenspeciaalzaak Via Natura in Beekbergen en startte hij de dag met het spugen van gal. Omdat Hilde vermoedde dat een lege maag haar poedel parten speelde, experimenteerde zij met variatie in voeding en het tijdstip van voeren. Niets hielp. Totdat ze op het spoor werd gezet van een detoxkuur…
Aan de schoonmaak
Bij mensen is een periodieke detox, drainage- of reinigingskuur al ingeburgerd. Al dan niet gecombineerd met vasten, wil men het lichaam ontdoen van afvalstoffen. Bij dieren is het niet anders. Ook bij paarden, honden en katten hopen afvalstoffen zich op, waardoor de werking van organen wordt belemmerd. Opschonen dus. Liefst twee keer per jaar, in het voor-en najaar. Een fytotherapeutische druppel met de extracten van maar liefst 23 plantjes, zet het lichaam aan het werk.
Scleranthus / Scleranthus annuus (Hardbloem) | UIT ASSORTIMENT
Besluiteloosheid, weifeling, wisselende stemmingen, onevenwichtigheid.
Shampoo & conditioner in one
Shampoo en conditioner in één: voor langharige honden.
Silky show conditioner
Silky Show is met name bedoeld voor de (middel) langharige vacht.
Silky show shampoo
Voor de vacht van (middel)langharige honden. Met Calming water aroma.
Sneller wondherstel door medicinale honing opnieuw bewezen
Recent onderzoek bij 127 paarden bevestigt opnieuw dat medicinale honing zorgt voor een sneller wondherstel. Dat maakte vorige maand paardensportmedium Hoefslag bekend. Ruim 50% van de paarden, waarvan de wonden met deze honing waren behandeld lieten een compleet herstel binnen twee weken zien. Ook mooi dat de onderzoeker – Gal Kelmer van de Hebrew University of Jerusalem, Israël – zelf helemaal niet verbaasd was over de uitkomst van de studie: “Ik gebruik zelf altijd honing bij operaties, vlak voor het hechten. Ik ben erg blij met de resultaten.”
Sophie, het 'gebroken' poesje
Kattengedragsdeskundige Adriënne van 't Wout deelt haar ervaring en aanpak bij eenjarig poesje Sophie. Sophie is aangereden en bleek haar heup gebroken te hebben. Adriënne neemt haar zonder twijfel in huis en zet alles op alles om Sophie de zorg te bieden die zij nodig heeft. Zowel fysiek als mentaal.
Speciaal voor katten - A5
Katten worden vaak meegenomen in dezelfde behandeling die óók voor honden geldt.
Spetterende pitch voor de Gluco balance, nu ligt het bij de jury
Hoe vertel je in vijf minuten waarom Phytonics Gluco balance een fantastisch supplement is en dat het de award ‘Product van het Jaar 2019’ terecht zou verdienen? Voor deze uitdaging stonden Kelly van Prooijen van Phytonics en praktijk Den Hoek en San Cartesan van NML health. Op een regenachtige donderdagavond hielden zij hun pitch voor de jury van Horses.nl. De nominatie in de categorie supplementen op zich is al geweldig, het winnen van de award zou een bekroning zijn. Op 13 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.
Spieren maken de hond!
Spieren maken de hond! Dat ontdekte dierenliefhebber Sandra de Jong uit Hellevoetsluis toen zij haar Engelse cocker spaniël ondersteunde met een PUUR supplement en een goede Omega-3 visolie. Het gaf hem net dat steuntje in de rug na een zwaar bandletsel aan zijn toch al zo kwetsbare wervelkolom. Sandra: ‘Onze Sjors rent, zwemt en speelt volop en is weer een blije hond!’
Spierondersteuning, ook voor het oudere paard!
Na een lange, uitputtende reis kwam deze Camargue kruising in februari aan uit Zuid-Frankrijk. De reis heeft de merrie, ongeveer 25 jaar oud, erg uitgeput. De stress heeft zijn tol geeist, en als zij aankomt heeft zij maagproblemen. Erg zelfs, want wat wij ook doen, zij blijft afvallen. Daarnaast vallen de spieren compleet in. Als het lichaam tekorten heeft wordt spierweefsel afgebroken om “het systeem” draaiende te houden. En dat zag je.
Spread the news! Laat je klanten meegenieten
Tweemaal per maand verstuurt NML health een nieuwsbrief aan haar relaties. Dit doen we om dierenprofessionals zo goed mogelijk te informeren over onze producten. Op hun beurt beschikken deze professionals zo over een scala aan informatie, foto’s en ervaringen om te delen met de gebruikers van de producten: de diereigenaren. Dus aarzel niet, gebruik onze content zoals je wilt. In je winkel, praktijk en op social media.
Staart en maneneczeem
SME is de afkorting van staart en maneneczeem, oftewel zomereczeem.
Het is een jeukende aandoening bij paarden. De paarden hebben, zoals de naam al zegt voornamelijk jeuk aan de staart en manen, maar het kan ook op andere plaatsen voorkomen, zoals onder de buik en op het hoofd. De jeuk wordt veroorzaakt door steken van de Culicoïdes mugjes die vanaf april/mei in bos- en waterrijke gebieden voorkomen. Paarden met staart- en maneneczeem zijn allergisch voor het speeksel van dit mugje, waardoor ze na een steek erg veel jeuk krijgen.
Het is een jeukende aandoening bij paarden. De paarden hebben, zoals de naam al zegt voornamelijk jeuk aan de staart en manen, maar het kan ook op andere plaatsen voorkomen, zoals onder de buik en op het hoofd. De jeuk wordt veroorzaakt door steken van de Culicoïdes mugjes die vanaf april/mei in bos- en waterrijke gebieden voorkomen. Paarden met staart- en maneneczeem zijn allergisch voor het speeksel van dit mugje, waardoor ze na een steek erg veel jeuk krijgen.
Hoe staat het met het gebit, gewicht, hart en longen? Chato op gezondheidscheck
Plof. Daar valt de oproep voor de jaarlijkse gezondheidscheck voor Chato op de deurmat. Net op het moment dat ik klaar ben met het kennisbankstuk over het hondengebit. Tijdens het schrijven had ik me al een beetje ongemakkelijk gevoeld, want pas ik alle adviezen eigenlijk wel goed toe op mijn eigen hond? Hoe staat Chato’s gebit erbij? En is het ons gelukt om een kilootje van zijn gewicht te krijgen? En is dat plekje nu een onderhuidse teek of wat anders? Tijd voor een afspraak.
Star of Bethlehem / Ornithogalum umbellatum (Vogelmelk) | UIT ASSORTIMENT
Traumatische ervaringen, shock, alle effecten van droevig nieuws, schrik, ongeval.
Sterilisatie? Liever niet... zo blijf je hormonen de baas
Katja Slippens is hondentrainster en samen met haar team Mechelse herders loopt ze menig Agility kampioenschap. Toen NML health vroeg om haar mening over hormonen en sterilisatie bij haar honden, was ze duidelijk: “Ik heb allemaal meiden, gewoon omdat een teef mijn voorkeur heeft. Ik wil niet bezig zijn met mannelijke hormonen en machogedrag. Ook het snel afgeleid zijn bij leuke teven in de buurt en overal tegen aan plassen en markeren is iets waar ik geen zin in heb.
Steuntje in de rug met Bowentherapie: Tyra vindt het heerlijk
Onze IJslander, merrie Tyra, van 24 jaar heeft een zware tijd achter de rug: in een korte periode vermagerde ze, kreeg ze driemaal een koliek en bleken twee rotte kiezen een grote rol te spelen in deze ellende. Gelukkig knapte ze na de extractie van de kiezen met de dag op en ondersteunden we haar herstel met supplementen voor de maag en de weerstand. Om Tyra extra te ondersteunen na deze aanslag op haar gezondheid, riepen we de hulp in van Eva Goudswaard van Fit Paard. Bowen Therapie is haar specialiteit. En geloof het of niet, na slechts één behandeling liep Tyra letterlijk weer te huppelen in de wei.
STOP! Advieskaart teken
helpt je beter te adviseren, dus handig voor achter de balie.
STOP! Advieskaart vlooien | NIET BESCHIKBAAR
helpt je beter te adviseren, dus handig voor achter de balie.
STOP! Droogshampoo 125 ml
Verzorgende droogshampoo voor dieren zonder nat te worden en in bad te hoeven.
STOP! Hou op!
STOP! Hou op, ik vind het niet leuk meer!
Dat wordt kinderen geleerd om te zeggen tegen andere kinderen als zij gepest worden of iets niet leuk vinden. Tegenwoordig kunnen ook de hond, kat, konijn, fret, cavia én hamster STOP! Hou op 'zeggen' tegen plagers en pesterijen.
Dat wordt kinderen geleerd om te zeggen tegen andere kinderen als zij gepest worden of iets niet leuk vinden. Tegenwoordig kunnen ook de hond, kat, konijn, fret, cavia én hamster STOP! Hou op 'zeggen' tegen plagers en pesterijen.
Story van Ori en zijn hormoonspiegel
Wat een schrik eind vorige zomer. Onze lieve IJslander-ruin Óri (19) wordt steeds magerder, zijn ruggengraat steekt opeens boven zijn lijf uit. En hij heeft helemaal geen energie meer, wil niet meer rijden, blijft stokstijf staan. Eigenlijk is het allemaal heel snel gegaan, in juli was hij nog energiek en vond hij het ook heerlijk om met ons de Spiegelplas in te gaan. Snorkelen kon hij als de beste. Hij zegt 'Nee' met zijn hele lijf.
Wat is er aan de hand?
Wat is er aan de hand?
Stress bezorgde Tess een snotneus
Stress is een vaak onderschatte factor in het welzijn bij paarden. Stress ondermijnt letterlijk de weerstand en maakt het dier bevattelijk voor ziekten. Zo was ook het geval bij de 19-jarige merrie Tess. Na een lange en enerverende reis vanuit Zuid-Frankrijk kwam de Camargue uitgeput aan op de stal van onze medewerker Sandra. Ze stond bol van de stress. Niet verwonderlijk dus dat Tess al snel rondliep met een snotneus en waterige oogjes. Rust en een adequaat ingrijpen van Sandra met pure kruiden en bouwstoffen voor gezonde luchtwegen en ter verhoging van de weerstand doorbrak de vicieuze cirkel: de snotneus droogde al na een paar dagen snel op.
Stress en weerstand bij katten
Door: Evelien van der Waa, homeopathisch dierenarts
Succesvolle titersessies doe je samen!
Elke maand is het vaste prik bij dierenspeciaalzaak Via Natura in Beekbergen: met hun baas komen gemiddeld zo'n zestien honden en katten naar de maandelijkse titersessie. Saskia Kruithof is de vaste dierenarts die vlot de druppeltjes bloed afneemt en test met de VacciCheck. Hilde Muller van Via Natura is de vaste medewerkster die haar assisteert. Samen zijn ze het erover eens: het aanbieden van de mogelijkheid om een dier te laten titeren in een dierenwinkel werkt drempelverlagend.
Suikers, fructaan en gras, hoe zit het nou?
Sandra Cartesan, projectleider paard en buitendienstmedewerker bij NML health, deelt haar jarenlange zoektocht naar kennis over weidemanagement. Zij raadpleegde Ron Hofmann van Bio-ron, specialist in bodembeheer en Remco Sikkel, auteur van het boek ‘Hoefbevangenheid’. Haar conclusie: Er valt heel wat te lezen en leren over weides voor paarden. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de impact van de in de afgelopen decennia ernstig toegenomen temperaturen en droogte, ook van invloed is op de kwaliteit, samenstelling van het gras, bodem en de weilanden.”
Sweet Chestnut / Castanea sativa (Tamme kastanje)
Uiterste wanhoop, diepe neerslachtigheid, gebroken hart, zwart gat, geen uitweg meer zien.
Tasman Kennelreiniger 5ltr - jerrycan | UIT ASSORTIMENT
Een natuurlijk, effectief schoonmaakmiddel voor het reinigen van kennels.
Tea tree & aloe medicated shampoo
Therapeutische shampoo voor de huid van honden.
Team PUUR doet mee aan het EK Sledehonden in Zweden
NML health steunt het PUUR Team dat meedoet aan het EK Sledehonden in Zweden. Hieronder stellen wij het Team PUUR even voor en op Facebook plaatsen wij de gedurende de wedstrijd (actie) foto's.
Team PUUR in vorm voor EK Canicross
Na een actief voorjaar is het nu even pauze voor het Canicross team PUUR. Ard & Jessica en Pauline & Willem en hun honden mogen even op adem komen. Maar helemaal stilzitten is er niet bij. Met wat kleinere wedstrijdjes en onderhoudstrainingen zorgen ze ervoor dat ze in conditie blijven. Natuurlijk met ondersteuning van de producten van PUUR. Zo kunnen ze straks schitteren in Chevetogne, België, op het EK Canicross.
Terugblik op de Canicross wedstrijd in Boschoord
Allereerst hulde aan Hermien en Barry, alle vrijwilligers, de deelnemers en restaurant Grenzeloos en ZO voor de geweldige organisatie en de goede sfeer! Zonder jullie was deze geslaagde dag niet mogelijk geweest. Op 30 september vond de Canicross wedstrijd plaats in Boschoord. Wij volgden een aantal deelnemers in verschillende disciplines voorafgaand aan de wedstrijd en in deze terugblik vertellen zij hoe het is gegaan.
Terugblik Horse Event 2018
Het was even wennen, deze nieuwe locatie, maar heel gunstig voor mij persoonlijk vanwege de afstand. Ik denk dat Horse Event uit zijn jasje was gegroeid op de oude locatie, maar als je hoort dat al zo lang van tevoren zaterdag uitverkocht is, vraag je jezelf af of we hier niet ook al “uit de locatie zijn gegroeid”.
Een terugblik op de succesvolle avonden van Natuurlijk! Hond en Kat
De afgelopen twee weken heeft NML, samen met Carnis en NOHO agency, drie klantenavonden in Nederl
Terugblik op Voorjaarsdagen 2019
En dan zijn ze weer voorbij. Afgelopen dagen 10-12 april, stroomde de Fokkerhal in Den Haag vol met standhouders en bezoekers van de Voorjaarsdagen 2019. Dierenprofessionals kregen alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en/of lezingen bij te wonen. Op de Expo was het gezellig druk. Zeker de eerste dag.
Terugblik WK IJslandse paarden | Oirschot 5 - 13 augustus 2017
9 dagen topsport vol spektakel en sportiviteit! Na een goede voorbereiding bij NML health togen wij op zaterdagochtend 5 augustus vroeg naar Oirschot voor het opbouwen en inruimen van de stand.
We hebben een prachtige plek naast de tribune, precies bij het vak van de IJslandse fans. Speciaal voor dit WK hebben we een prachtige achterwand laten maken. Fijn dat Irene net terug was uit IJsland met mooie foto’s van de paarden daar.
We hebben een prachtige plek naast de tribune, precies bij het vak van de IJslandse fans. Speciaal voor dit WK hebben we een prachtige achterwand laten maken. Fijn dat Irene net terug was uit IJsland met mooie foto’s van de paarden daar.
Tip van Whitney: Omgaan met stramheid
Whitney Wijnnobel werkt als paraveterinair in Dierziekenhuis Caressa in Haarlem. Zij houdt daar een speciaal spreekuur voor osteoartrose patiënten. Daarnaast heeft Whitney de opleiding gedaan voor kynologisch instructeur en volgt zij momenteel de basisopleiding Activiteitencoach honden bij Tinley.
Tips en trucs voor een veilige en gezonde winter
Winter, een koude en donkere periode, een tijd voor bezinning. Maar ook een tijd van samen zijn, (kaars)licht en vooruitblikken. Het is ook een periode waarin onze huisdieren met zaken geconfronteerd worden die ze niet of nog niet gewend zijn en/of die ronduit gevaarlijk voor ze kunnen zijn. In de winter ziet een dierenarts dan ook vaker ‘’seizoensgebonden’’ klachten dan in andere jaargetijden. Anneke Schellingerhout van holistische praktijk Jyoti geeft tips om het in deze winterperiode voor mens en dier veilig en gezellig te houden.
Titeren met VacciCheck, wat is het?
Voor Vedias, het beroepsinformatie tijdschrift van de Vereniging van Dierenartsassistenten schreven we een praktisch artikel over titeren met VacciCheck. Met dit artikel willen we nog meer dierenartspraktijken informeren dat titeren in de prakltijk helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Bovendien bevordert het effectieve bescherming en voorkomt het onnodige vaccinatie.
Tommie de Doodle, overenthousiast of overprikkeld?
Tommie is een Labradoodle reutje van 2 jaar oud. Wij vonden hem toen hij 8 maanden oud was op Facebook als herplaatser. Zo is hij bij ons terecht gekomen.
Tommie werd beschreven als een drukke, enthousiaste hond. Het kind van het gezin was helaas bang van hem geworden en hij moest weg. Wij hebben besloten om hem in huis te nemen. Er werd gezegd dat hij druk was, maar dat hij ook rustig kon zijn als het in huis rustig was. Dit klonk voor ons niet gek gezien zijn ras en leeftijd.
Tommie leek geen moeilijke hond, maar dat bleek al gauw anders. Hij vertoonde al na drie dagen bijtgedrag naar ons toe. We hebben toen direct de eerste gedragstherapeut ingeschakeld. Deze sloot jammer genoeg niet aan bij onze visie. Het gedrag werd steeds erger. Hij beet ons binnen- en buitenshuis, viel uit tegen alles wat hij zag en kon zijn rust niet vinden. De volgende gedragstherapeut werd ingeschakeld, maar zij stopte helaas met haar werk.
Wil je lezen hoe dit verder ging?
Tommie werd beschreven als een drukke, enthousiaste hond. Het kind van het gezin was helaas bang van hem geworden en hij moest weg. Wij hebben besloten om hem in huis te nemen. Er werd gezegd dat hij druk was, maar dat hij ook rustig kon zijn als het in huis rustig was. Dit klonk voor ons niet gek gezien zijn ras en leeftijd.
Tommie leek geen moeilijke hond, maar dat bleek al gauw anders. Hij vertoonde al na drie dagen bijtgedrag naar ons toe. We hebben toen direct de eerste gedragstherapeut ingeschakeld. Deze sloot jammer genoeg niet aan bij onze visie. Het gedrag werd steeds erger. Hij beet ons binnen- en buitenshuis, viel uit tegen alles wat hij zag en kon zijn rust niet vinden. De volgende gedragstherapeut werd ingeschakeld, maar zij stopte helaas met haar werk.
Wil je lezen hoe dit verder ging?
Topprestatie van onze PUUR kanjers op EK Canicross
In een zonovergoten Italië genoot het PUUR-team Hermien en Barry Beijl met hun honden Quincy en Bella op het EK Canicross op 13, 14 en 15 oktober van een fantastisch avontuur. Als debutanten aan dit sportieve evenement voor sporter en hond namen ze deel aan de afstanden 2,4 km en 5,3 km en met team Nederland aan de estafette. Wat een belevenis! Hermien en Barry eindigden allebei als 11de in hun klasse met een mooie 206e (Hermien) en 166e plaats overall van de 700 deelnemers. Niet slecht toch voor een 1ste EK! Bekijk het filmpje en beleef het mee.
Topsporter Dayzee meer concentratie
Ik heb een aantal mechelse herder teefjes, Franny, Alice, Ziva en Dayzee. Franny is inmiddels bijna 14 jaar en gepensioneerd, die heeft haar rust dik verdiend!
Onze Topsporters ondergaan een drainagekuur
Katja Slippens, Agility Sporter en Trainer Blazing Amber Training and Coaching heeft haar dames een reinigingskuur gegeven met een druppel op basis van Artisjok (Cynara scolymus), Asperge (Asparagus officinalis), Arctostaphylos Uva Ursi (Beredruif), Berk (Betula alba), Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Driekleurig viooltje (Viola tricolor), Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Grote klit (Arctium lappa), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Heermoes (Equisetum arvense), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Jeneverbes (Juniperus communis), Kattenklauw (Uncaria tomentosa), Kattensnor (Orthosiphon stamineus), Kleefkruid (Galium aparine), Mariadistel (Carduus marianus), Paardenbloem (Taraxacum officinale), Rozemarijn (Rosmarinus officinalis), Zwarte bes (Ribes nigrum), Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) en Zuurbes (Berberis vulgaris) en deelt haar ervaringen.
Niet in topvorm, toch mooie prestatie
Allebei nog maar net hersteld van een keelontsteking melden Hermien en Barry Beijl zich zaterdag 30 september aan de start van de kwalificatiewedstrijden voor de NK Canicross 2017. Het decor voor deze wedstrijden zijn de Ermelose bossen en de loopomstandigheden zijn ideaal. Ondanks dat ze niet in topvorm zijn, zetten zowel Barry met Dobermann Bella als Hermien met Dobermann Quin een mooie tijd neer. De volgende uitdaging is de EK Canicross in Italië op 13-15 oktober. Dat belooft dus wat!
Training, geduld, liefde en een tas vol PUUR
Al langere tijd is Katja Slippens met haar honden een ambassadeur van de PUUR producten van NML health. En wat voor een. Op de verschillende Agility kampioenschappen scoren de Mechelse herders van Blazing Amber Training het ene goede resultaat na het andere. Katja: ‘Een goede training, geduld, liefde en de juiste bouwstoffen op het goede moment zijn de belangrijkste ingrediënten van dit succes. Het draagt ertoe bij dat ik en mijn honden ontzettend veel plezier beleven aan deze uitdagende sport.'
Tranquillo! Over de hond met angst, gedragsproblemen, hyperkinesie en snel overprikkeld raken
Honden hebben net als wij mensen een emotionele belevingswereld. Ook al werken deze emoties net iets anders dan bij ons, ze zijn van grote invloed op het gedrag van onze honden. Als pup leert een hond omgaan met alle voorkomende emoties zoals angst, opwinding en frustratie. Het is goed dat een hond al jong met al deze emoties in aanraking komt. Op deze manier wordt er emotionele weerbaarheid ontwikkeld, een manier om met deze emoties om te gaan.
Traumeel S gel - Uit assortiment
Toegepast als breedspectrum anti-flogisticum, bij gevolgen van kwetsuren en traumata.
Traumeel tabletten - uit assortiment
De tabletten van Heel zijn uit ons assortiment.
Trimster Serena over Espree in haar salon
Als er ‘rijpe’ plukhonden bij Serena binnenkomen let zij goed op dat de huid tijdens deze behandeling niet teveel belast wordt door de hond pas te plukken als deze goed 'rijp' is. Een oplettende trimster voorkomt zo trimkoorts.
Trots op testresultaat
Bob, een Golden retriever op leeftijd, beweegt dankzij het gebruik van een PUUR supplement met Glucosamine een stuk soepeler. Bij NML health weten we natuurlijk allang hoe goed onze producten bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van een dier. Maar hoe leuk is het dan dat een onafhankelijke test in het magazine ‘Hart voor Dieren’ de werking van ons product extra onderstreept.
Tyra hoestte de longen uit haar lijf
Het is gelukkig al weer een paar jaar geleden dat mijn IJslander Tyra maanden achtereen last had van haar luchtwegen. En ik ga dan aan de slag met druppels, kruiden en poeders uit de NML-kast. Het stalmanagement werd drastisch aangescherpt. Maar wat ik ook probeerde op de natuurlijke manier, het hoesten bleef. Tyra zat letterlijk vast in een vicieuze cirkel. Dan is het fijn dat er reguliere middelen zijn die kort en krachtig deze cirkel kunnen doorbreken. En bij onverhoopt volgend ongemak hoop ik er op tijd bij te zijn met natuurlijke ondersteuning.
Tyra weer helemaal opgeknapt
Als je onze IJslander Tyra nu rustig ziet genieten in de wei, is het haast niet voor te stellen hoe slecht ze er, nog maar twee maanden geleden, aan toe was. Drie kolieken op een rij en sterke vermagering speelde haar zoveel parten dat we bij NML health het ergste voor haar vreesden. Twee flink ontstoken kiezen bleken de boosdoeners. Na extractie knapte Tyra weer stapje voor stapje op. Heel langzaam. Ondersteuning met natuurlijke supplementen in combinatie met Bowentherapie door Eva Goudswaard van Fit Paard, zette de vaart in haar herstel.
De uitglijder van PUUR Beer... voor controle naar dierenarts Anneke Schellingerhout
NML’s PUUR Beer is een kruising van een Tsjechische Herder en een Ridgeback. Inmiddels is hij 3,5 jaar oud en uitgegroeid tot een grote slungelige jonge hond. Altijd vrolijk en speels en soms kan hij in zijn vaart onhandig uitglijden. Mensen vinden het er wel grappig uitzien, maar ‘uitglijders’ lijken onschuldig en kunnen op de lange termijn wel degelijk ernstige gevolgen hebben. Dus gaat Beer vandaag voor controle naar Praktijk Jyoti van Dierenarts Anneke Schellingerhout.
VacciCheck bij Dierenkliniek DeZadelkamer
Wij gingen op bezoek bij Bernadette Spaak, eigenaar van Dierenkliniek DeZadelkamer. De praktijk staat naast het huis van Bernadette in de prachtige bosrijke omgeving, aan het Spanderswoud. Zodra je de auto uit komt word je blij begroet door een paar paarden in de paddock en de vogels in de bloemrijke tuin. Bernadette is hier haar eigen praktijk begonnen voor paarden, honden en katten nadat zij 10 jaar lang voor diverse klinieken heeft gewerkt in zowel binnen als buitenland. Ze is maar liefst 7 dagen per week geopend en ontvangt dagelijks dieren met uiteenlopende klachten.
VacciCheck informatie voor rasverenigingen
De rasvereniging Finse lappenhonden bijt de spits af met een voor hun op maat gemaakt artikel over het belang van titeren met de VacciCheck. Met titeren meet je de kwaliteit van de bescherming van je hond.
Lees hier het artikel voor de Finse Lappenhonden.
Ook een artikel over titeren met de VacciCheck voor jouw rasvereniging? Laat het NML health weten.
Lees hier het artikel voor de Finse Lappenhonden.
Ook een artikel over titeren met de VacciCheck voor jouw rasvereniging? Laat het NML health weten.
VacciCheck testresultaat S2: wat betekent het?
In plaats van ‘blind’ te vaccineren volgens het schema van de farmaceut wordt er met de VacciCheck eerst gekeken of vaccinatie wel echt nodig is. Met VacciCheck worden antilichamen tegen verschillende ziekten gemeten en geeft de test een uitslag per ziekte op een schaal van S0 t/m S6. Waarden boven S2 betekent goed beschermd en een lagere waarde dat er gevaccineerd mooet worden. Maar wat is het advies als de uitslag een S2 is? We zetten het op een rij.
Vaccineren op maat met de VacciCheck
Jaarlijks een vaccinatie halen voor je hond? Dat is inmiddels verleden tijd!
De meeste vaccins tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis zijn minimaal 3 jaar werkzaam en soms zelfs nog langer. Dit blijkt uit nieuwe wetenschappelijke studies. Veel honden worden nog jaarlijks geënt. Nu blijkt dus dat dit al langere tijd onnodig is. Gelukkig weten we inmiddels beter en is er een test om de immuunstatus van de hond tegen bovengenoemde ziekten te bepalen. Een titerbepaling met de VacciCheck-test geeft zekerheid en duidelijkheid.
De meeste vaccins tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis zijn minimaal 3 jaar werkzaam en soms zelfs nog langer. Dit blijkt uit nieuwe wetenschappelijke studies. Veel honden worden nog jaarlijks geënt. Nu blijkt dus dat dit al langere tijd onnodig is. Gelukkig weten we inmiddels beter en is er een test om de immuunstatus van de hond tegen bovengenoemde ziekten te bepalen. Een titerbepaling met de VacciCheck-test geeft zekerheid en duidelijkheid.
Veiligheid voor alles
In haar column voor BIT editie mei 2018 schrijft Irene Rol over veiligheid en paardrijden. Haar conclusie: "Er zijn legio natuurlijke mogelijkheden om te zorgen dat een paard zich veilig gedraagt. Kennis en rijvaardigheid zijn het belangrijkste en geef vooral het paard niet de schuld als het schrikt, het bit vastpakt of door je heen loopt. Samen trainen met natuurlijke ondersteuning naar gewenst gedrag is de basis voor een veilig genieten van je paard."
Lees hier haar hele column.
Lees hier haar hele column.
Verdriet bij zoekactie, een wake up call: wees alert op stress
Ontdaan kwam vorige week onze collega aan bij NML health. Wat zij had meegemaakt was nog in haar ogen te lezen. Ontzetting, verdriet. Als vrijwilliger bij een organisatie die vermiste honden zoekt, zag zij bij een reddingsactie voor haar ogen hoe het mis kan gaan. Onnodig…wanneer worden mensen nu wijzer?
Verharen een doffe ellende? Niet met visolie
Elk voor- en najaar is het weer raak. Het huis zit van onder tot boven onder de haren van mijn lieve Ridgeback. Dat gebeurt nu eenmaal als een hond met de seizoenswisseling ook van vacht wisselt. Toen ze hierover in gesprek kwam met haar hondentrainster Hermien Beijl, wist deze wel raad: met een goede visolie houd je de hondenvacht gezond.
Verhoog de weerstand van je paard
Sinds september mag Irene zich één van de columnistes noemen van paardenmagazine ROS. In de ROS van december/januari deelt zij haar kennis en ervaringen vanuit haar eigen drie IJslanders en het verhogen van hun weerstand.
Verlies van je huisdier doet pijn
Geen diereigenaar ontkomt er aan: er komt een moment dat je afscheid moet nemen van je geliefde huisdier. Gelukkig is in de meeste gevallen ouderdom de reden dat je dier overlijdt of dat jezelf dat moment bepaalt als levenskwaliteit in het geding is, maar soms is ziekte, onhoudbaarheid van het gedrag of een ongeval de reden. Wat het ook is, het missen doet pijn. Katja Slippens, hondentrainster en agilitysporter weet er alles van. Helaas.
Verminderde eetlust bij katten
Soms verliest een kat zijn eetlust. Dit kan voorkomen als gevolg van veel zaken, waaronder zowel ziekte als stress. Eet jouw kat niet meer zoals hij of zij dat normaal deed? Neem dan eerst contact op met je dierenarts. Een periode van minder of zelfs niet eten kan een behoorlijk negatief effect hebben op de gezondheid van je kat. Zelfs korte periodes van minder voedselinname (drie dagen of meer) kunnen aanzienlijke effecten hebben op het herstel van ziekte, wondgenezing en het immuunsysteem. Daarnaast zijn katten ook vatbaar voor leverproblemen veroorzaakt door gebrek aan voer (leververvetting).
Wat een verschil! Maike blij met winnend trio PUUR
Zo nu en dan vindt NML health het leuk om met verkooppunten op social media een winactie te organiseren. In juni deden we dat met Dressuurproeven.nl en was de prijs een pakket wat wel heel prettig is om te winnen als je een gevoelig paard hebt. Maike Vermeer was de gelukkige winnaar. En haar Sidney het gelukkige paard dat door drie PUUR producten enorm opknapte. Zeg maar: herboren! Lees hier de post die Maike op haar Insta account ‘horsesbymaike’ plaatste.
Vervain / Verbena officinalis (IJzerhard)
Over enthousiasme, fanatiek, sterke overtuigingen, zendingsdrang, in zichzelf gelovend.
Vetramil Clean Spoelvloeistof 250 ml
Op basis van honing en propyleenglycol voor lokale toepassing.
Vetramil honingzalf display 12 x 10 g
Goed smeerbare zalf op basis van honing en etherische oliën.
Vetramil honingzalf pot 180 g
Goed smeerbare zalf op basis van honing en etherische oliën.
Vetramil Paw Wax 120 g
Ter verzorging en bescherming van voetzolen en bij kloven.
Vetramil Spoelvloeistof / Clean 100 ml
Op basis van honing en propyleenglycol voor lokale toepassing.
Vette vis met een gezond luchtje
Een bezoek aan de productielocatie van Icelandpet op IJsland bood Irene Rol de gelegenheid om met eigen ogen én neus te zien en te ervaren hoe de hondensnacks, Omega-3 en Codliver worden geproduceerd. ‘Wat een prachtbedrijf is Icelandpet’, zo concludeert Irene na afloop. ‘Het belang van de essentiele bestanddelen van verse vis werd met dit bezoek nog maar weer eens onderstreept’. Met een hoofd vol nieuwe kennis en riekend naar verse vis, keerde Irene weer huiswaarts.
Een vier centimeter opengespleten wond
Op werkvakantie in de Pyreneeën werd in de avond mijn kleine Mechelse herder teefje Dayzee gebeten door een andere hond, gelukkig bleef het bij een scheur in haar huid op haar polsgewricht. Het had ook anders af kunnen lopen met haar pootje. Eerder vertelde ik al in een blog over de hulp van de PUUR druppel op basis van Zwarte bes (Ribes nigrum), Madeliefje (Baaellis perennis), Valkruid (Arnica montana) en Wijnruit (Ruta graveolens). Medicinale honingzalf heeft uitwendig haar werk gedaan.
Vind de verborgen suikers op een etiket
Suiker is een verborgen sluipmoordenaar zeggen ze wel eens. En hoewel dat wellicht wat overdreven is, de zoete stof kan veel schade in het lichaam aanrichten. Bij NML health wijzen we voortdurend op het gevaar van een teveel aan suiker in de voeding en het rantsoen van een dier. Maar dan moet je de vijand wel herkennen: suiker komt in veel gedaanten voor. Leer de benamingen te herkennen op het etiket.
Vine / Vitis vinifera (Wijnrank)
Heerszuchtig, dominant, onbuigzaam, tiranniek, geen tegenspraak duldend, arrogant, doorgaans goed
Visolie en paarden: een goede combinatie, zo ervaart Tyra
Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een evenwichtig rantsoen van een paard, maar een dagelijks scheutje visolie kan voor veel paarden een goede toevoeging zijn: zeker bij paarden met een jeukerige en schilferige vacht, die kampen met zomereczeem (SME) of bij paarden met een intensief trainingsschema. Zij varen wel bij de omega-3 olie met EPA- en DHA-vetzuren uit visolie. Onze IJslander Tyra die na een periode met driemaal een koliekaanval slecht in haar huid, vacht en energie zat, krijgt dagelijks visolie over haar slobber: ze is weer energiek en glanst ons tegemoet.
Vlooien en teken in de winter
Vlooien en teken?
Nu? In deze tijd van het jaar? JA juist!
Het lijkt elk jaar een groter probleem te worden.. Een vlooien- en tekenplaag in de wintermaanden. Gek? Welnee..
Nu? In deze tijd van het jaar? JA juist!
Het lijkt elk jaar een groter probleem te worden.. Een vlooien- en tekenplaag in de wintermaanden. Gek? Welnee..
Voetjes van de vloer voor een blije zomer met je hond
De vakantieperiode is volop aan de gang, dit jaar echter iets anders dan voorgaande jaren. Wellicht heb je dat ook al gemerkt, en het huisdier al helemaal. We zijn meer thuis en dat merken wij niet alleen zelf, maar ook ons huisdier. Er wordt bijvoorbeeld meer gelopen met de hond, of de hond gaat gezellig mee op een binnenlandse vakantie. Zijn of haar pootjes kunnen hier zeker wat ondersteuning in gebruiken. Espree Paw balm houdt de voetzolen soepel.
Vogelgriep
Weerstand verhogen! Net als bij ieder virus, net als bij ieder mens en dier... Dus ook voor gevogelte.
Voorbereiding vuurwerk
Heel veel dierenbezitters zijn volgens het stappenplan van NML begonnen met de voorbereiding op het vuurwerk met de PUUR kruidenmix en de PUUR of Phytonics druppel ter ondersteuning bij stress.
Voorjaar is graaskorfseizoen? De nieuwe generaties
Met de zon in het voorjaar steekt ook de discussie op ‘hoe bescherm ik mijn paard tegen het te rijke voorjaarsgras’? Niet iedereen is gecharmeerd van de ouderwetse graaskorf, die jouw paard moet beperken in het eten van gras. Sinds kort zijn er echter nieuwe generaties op de markt, die een stuk comfortabeler zijn dan de oude graaskorven. Karlijn van PaardEerlijk praat ons bij.
Vroegtijdig herkennen agressie bij honden voorkomt bijtincidenten
Honden en agressie, geen fijne combinatie. Helaas komt het te vaak voor dat honden door genetische aanleg of door omstandigheden agressief gedrag ontwikkelen. Bijtincidenten zijn desastreus: voor het slachtoffer, de hond en voor het baasje. Dit wil je voor zijn, vindt Hermien Beijl van Hondenplusagressie. Zij introduceert speciaal voor dierenartsen de workshop ‘Agressie in de praktijk’. Bij de aanpak die wordt ingezet om het gedrag positief te beïnvloeden, kunnen middelen als de PUUR kruidenmix van Magnesium citraat, Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Natriumfosfaat/Sosium phosphate, Hop (Humulus lupulus), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), Dong Quai (Angelica sinensis), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Zink, L-Tryptofaan, Vitamine B3 en Vitamine B6 en de Phytonics druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus) ondersteunend werken.
Vrolijk op pad met PUUR Tour
Herken je dat? Wil je samen met je hond een heerlijke wandeling in een natuurgebied verderop maken, komt het dier groen en geel aan. De autorit breekt hem op. Zeker jonge dieren hebben hier snel last van. Gelukkig kun je ondersteunen met de druppels PUUR Tour. Als je daarnaast ook nog het PUUR Tour reisplan volgt, leer je ook jouw pup wennen aan het onderweg zijn.
VUURWERK!
Waar Oud & Nieuw voor velen een feestje is en de start van een nieuw jaar, is het voor de meeste diereneigenaren en zeker de dieren zelf een vreselijke stressvolle periode. Gelukkig kun je ze ondersteunen. Hoe eerder je begint hoe beter het werkt.
Vuurwerkangst: pas op met een aantal reguliere middelen
De laatste weken van het jaar staan bekend om de onrust op straat: de knallen van (illegaal) vuurwerk klinken steeds vaker en harder. Voor huisdieren een grote kwelling die niets van al die herrie snappen en onrustig en angstig worden. Oudejaarsnacht is de climax en om 00.00 uur breekt het geweld pas goed los. Voor veel baasjes een reden om hun dier te kalmeren en te sederen met chemische, reguliere middelen. Maar pas op, deze middelen kunnen negatieve bijwerkingen hebben waarbij je je zelf moet afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal. Ons advies is om bepaalde middelen NIET te gebruiken.
Vuurwerkangst? Vraag het Pets' Delight in hartje Amsterdam
“Haha, je belt op een goed moment. Ik ben net bezig met het beschrijven van mijn buitenbord: ‘Wacht niet tot eind december met ondersteuning van je huisdier bij vuurwerk.’ Aan het woord is Femke Verhagen van Pets’ Delight. Midden in de drukke Spaarndammerbuurt in hartje Amsterdam maakt zij zich op voor de voor dieren vaak heftige feestdagen. Hoe je je dier weerbaar kan maken is het gesprek van de dag in haar dierenwinkel. Femke weet wel raad. PUUR en Phytonics horen bij haar standaard advies.
Waar een scheutje olie niet allemaal goed voor is
De wetenschap dat een scheutje visolie over het voer als aanvulling op de dagelijkse voeding een positief effect heeft op de gezondheid van je kat – trouwens ook voor honden en mensen - raakt steeds meer ingeburgerd. En terecht, vinden wij bij NML health: visolie bevat meervoudig onverzadigde Omega-3 olie, waarvan de vetzuren EPA, DHA en ETA een gunstige invloed hebben op het zenuwstelsel, huid en vacht, nieren, hart en het soepel bewegen van de kat. Een pure visolie bevat de juiste verhoudingen van deze vetzuren, waardoor de opname en werking in het lichaam optimaal is.
Waarom natuurlijk beschermen?
Een gezond dier heeft minder snel last van parasieten als vlooien, mijten en teken. Dus een goed werkend immuunsysteem en een gezonde huid en vacht is de beste bescherming tegen dit ongedierte. Toch is een besmetting nooit uit te sluiten. Overal liggen vlooien, mijten en teken op de loer om onze huisdieren te bespringen. De natuur biedt veel bescherming. Is dat niet te verkiezen boven chemische middelen die aangetoonde risicovolle bijwerkingen hebben?
Walnut / Juglans regia (Walnoot) | UIT ASSORTIMENT
Helpt oude banden verbreken en aanpassen aan overgangssituaties, nieuwe levensfase bijvoorbeeld p
Wanneer geef je een multi vitamine- en mineralensupplement aan je paard?
Veel paarden krijgen zowel krachtvoer als ruwvoer te eten. Maar zit hier eigenlijk wel alles in? In veel gevallen voorziet het rantsoen van je paard niet in de totale vitaminen- en mineralenbehoefte. Dit kan komen door dat het hooi wat ouder is en daardoor zijn voedingswaarde verliest maar ook als zijn voer voornamelijk uit granen bestaat, of in het geval dat een paard onvoldoende ruwvoer in de vorm van goed hooi krijgt. Zorg altijd voor de goede balans tussen belasting, zoals sport en koud weer en belastbaarheid, dat is de conditie van je paard.
Water Violet / Hottonia palustris (Waterviolier)
Jezelf niet toestaan bepaalde emoties te uiten, trots, gereserveerdheid, graag alleen, hekel aan
Ons web
Heb je last van het 'door- de -bomen- het bos- niet meer zien- syndroom'? Zie je door de veelheid aan merken en onze andere social media-kanalen, NML health niet meer? We gaan je een handje helpen om 'ons web' te verduidelijken.
Weer op gewicht met Phytonics
We zijn in onze overvloed ver weg geraakt van het oorspronkelijke voedingspatroon van onze dieren, het is goed om je dat te blijven realiseren. We geven ze eerder teveel dan te weinig! Om het tij te keren kan Phytonics Gluco balance een goede ondersteuning zijn. Zorg daarnaast ook dat je dier voldoende beweging krijgt en dat het zo weinig mogelijk wordt blootgesteld aan stressvolle situaties.
Weer rust in de tent
Iedere dierenbezitter kent het wel van zijn intacte reu, kater of rammelaar: als er een vruchtbaar vrouwtje in de buurt is, is het dier niet meer te houden. Letterlijk zijn neus achterna, aangetrokken door de geur van geslachtsrijpheid. Zo gaat het in de natuur. Maar het dier kan ook prikkelbaar worden als zijn geslachtsdrift hinderlijke vormen gaat aannemen. Soms ook met heftiger gedrag naar de omgeving. Dagelijks een paar fytotherapeuthische druppels laat de rust in de tent weer terugkeren. Voor iedereen een verademing, vooral voor het dier!
Weer thuis van vakantie, hoe is het gegaan?
Katja Slippens is weer thuis, na geweldige weken in Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland, waar zij tussen de agilitywedstrijden door, heerlijk in de bergen hebben gewandeld met haar twee honden BATty en Ziva van het Blazing Amber Team. Tijd om even te reflecteren. Hoe is alles gegaan, ging het zoals zij verwachtte?
De weerstand van Neela
Neela is een 4 jaar oude Beagle met een leuk liefdevol leven. Zoals het een echte Beagle betaamt is ze ondeugend, superslim en gek op eten. Bij de dagelijkse controle ontdekte het baasje van Neela ineens wat wratjes. Bezorgd ging ze met Neela naar de dierenarts. Die bevestigde haar vermoeden dat het om het Papillomavirus ging. Dit is een virus dat voornamelijk voorkomt bij jonge honden met een slechte weerstand. Hoe dit verder ging leest u hieronder.
Weg met die vliegen: help je paard de zomer door
Het is zomer…. Lekker eropuit trekken met jouw paard of pony, genieten van het zonnetje. Hoe fijn is dat? Helaas komen er met de eerste zonnestralen ook vervelende gasten mee… vliegen! Heeft jouw paard er ook zo’n last van? Door de vliegen kunnen paarden last krijgen van geïrriteerde ogen, maar vliegen zijn ook gevaarlijk als jouw paard een wondje heeft. Dus weg met die vliegen.
Welfare 4 Pets: voeding en gezondheid, daar hoort Omega-3 olie bij
Vraag Rob de Haas van Welfare 4 Pets waarom hij zo enthousiast is over de visolie van Icelandpet en hij steekt van wal: “Honden worden enorm blootgesteld aan belastende stoffen voor de lever. Die stapelen zich daar op en kunnen huidproblemen veroorzaken. Als je de lever weer opschoont zodat hij zijn reinigende werking kan doen en je geeft de hond Omega-3 olie vanwege de belangrijke vetzuren, dan zie je het dier zo weer opknappen. En waarom Icelandpet? Na een zoektocht naar een kwalitatieve olie kwam ik hier op uit. Het is gewoon een hele mooie visolie.”
Wereld Kampioene Ziva abrupt met pensioen, een aangepaste vakantie
In plaats van in mei nog een keer te mogen vlammen op het WK Belgische Herders, kwam er abrupt een einde aan de Agility carrière van Ziva. Samen met Katja Slippens werd zij in 2015 wereldkampioen en ook daarna gooide zij hoge ogen op menig kampioenschap. Als 10-jarige hond zou het WK 2020 haar laatste zijn. Corona gooide echter roet in het eten. En in plaats van hard te trainen, genoot Ziva van een welverdiende rustige vakantie.
White Chestnut
Aanhoudende ongewenste zorgelijke gedachten, denken en piekeren overheerst, redeneren in gedachte
Wild Oat / Bromus ramosus (Ruwe dravik)
Helpt richting geven aan iemands levensbestemming, vinden van de rode draad in de levensbestemmin
Wild Rose / Rosa canina (Hondsroos) | UIT ASSORTIMENT
Gebrek aan vitaliteit, passieve berusting, lusteloosheid.
Willow / Salix vitellina (Wilg)
Gevoel slachtoffer te zijn van het lot, verbittering, verbolgenheid, 'arme-ik-gevoel'.
De Winner een succes met rustgevende supplementen
Het laatste weekend van november was het zover, ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en ons Manchester team in te schrijven voor zowel show als agility op de Winner show in Leeuwarden. Mr. Basil is mijn 2 jarige manchester terriër en een geweldige, vrolijke, sociale reu, super geschikt voor de show, dat is uiteraard de mening van mij, nu maar eens kijken wat de exterieur keurmeester van hem vindt. Met rustgevende supplementen kon er een goede prikkelverwerking plaatsvinden waardoor de honden het evenement goed hebben doorstaan.
De winter komt er aan
Met het kouder wordende weer is het extra belangrijk om op de beweging van je honden te letten. Een warming up en cooling down is erg belangrijk. Want blessures liggen op de loer.
Hoe je dat doet en waar je op moet letten verteld Katja Slippens ons. Katja Slippens is sinds 2001 actief in de agilitysport. Als trainer geeft zij les in agility op locatie bij verenigingen en bij stichtingen.
Hoe je dat doet en waar je op moet letten verteld Katja Slippens ons. Katja Slippens is sinds 2001 actief in de agilitysport. Als trainer geeft zij les in agility op locatie bij verenigingen en bij stichtingen.
WK Icelandic horses in Oirschot: NML health is er bij!
WK Icelandic horses in Oirschot 7-13 augustus: hét sportieve hoogtepunt voor iedereen die van IJslandse paarden houdt of kennis wil maken met dit fantastische ras.
Het tweejaarlijkse evenement is dit jaar in Nederland en natuurlijk is NML health er weer bij!
Voor een impressie van dit prachtige ras kijk naar het filmpje van Carmen Storck.
Het tweejaarlijkse evenement is dit jaar in Nederland en natuurlijk is NML health er weer bij!
Voor een impressie van dit prachtige ras kijk naar het filmpje van Carmen Storck.
Een wondermiddel bij de grote en kleine boodschap
Je zal er maar mee gezegend zijn, een hond die alles – maar dan ook echt alles – eet en die een gevoelig maag- darmsysteem heeft. Wij hebben zo’n exemplaar, onze Brigitte. Hans en Ed van Phoenix Diervoeding delen hun ervaringsverhaal.
Yes! Ziva en Dayzee gekwalificeerd voor het WK 2020
De aanpak van trainer Katja Slippens lijkt toch echt haar vruchten af te werpen. Op zaterdag 14 december 2019 wisten haar Belgische herders zich opnieuw te plaatsen voor het Wereldkampioenschap agility voor Belgische herders. De focus op vertrouwen en veiligheid van haar honden in de ring blijkt een gouden greep. Katja: “Het is de enige manier waarop ik met mijn honden om wil gaan. Zo houden we allemaal plezier in deze prachtige sport."
Zand en wormen bij paarden met Janneke van der Wal van Worm & Co
Rondom het weideseizoen zijn zand en wormen bij paarden 2 onderwerpen die bij NML health vaak ter
Zari’s verrassing
Vrijdagmorgen 1:00 uur. Nog maar 5 uurtjes voor ik zal vertrekken op vakantie naar het Verre Oosten en ik hoor mijn Ridgeback Zari piepen in de keuken beneden. Nou doet ze dat wel vaker als ze schijnzwanger is, maar dit keer klinkt het serieus genoeg om mijn bed uit te gaan en poolshoogte te nemen. Er liggen wat druppels op de vloer en ze is verschrikkelijk zenuwachtig; rent langs me heen naar mijn slaapkamer, zo mijn bed in. Ik zie dat ze vloeit, doorzichtig vocht komt uit haar vagina met hier en daar groenachtig slijm. Ik schrik me wild: baarmoederontsteking of misschien toch zwanger?
Zink en zwavel. een ideale combinatie
Wanneer het weer natter wordt zoals in de herfst liggen problemen met de kootholtes bij paarden op de loer. Zink en zwavel kunnen bij deze problemen een oplossing bieden. Hoe je dit moet gebruiken en hoe het werkt lees je hier...
Hoe zit het nu met de eikenprocessierups?
Een ‘hype’ aan klachten... De brandharen van de eikenprocessierups waren de boosdoener. De telefoon bij NML stond roodgloeiend met vragen van zowel professionals als diereigenaren hoe dieren te ondersteunen met deze klachten. Uiteraard hebben wij producten die de klachten ondersteunen. NML zou NML niet zijn om deze vraag met beide handen aan te pakken en is direct aan de slag gegaan om een breed inzetbaar product te ontwikkelen om dier en mens tijdens deze maanden waarin de rupsen actief zijn te ondersteunen.
The making off…
The making off…
Zonbescherming voor paarden. Waarom een zonnebrandcrème voor je paard?
Mens en dier halen erg veel goede dingen uit de zon. We warmen ons ermee op en halen er vitamines uit. Maar de zon kan ook verraderlijk zijn. Het kan de huid verbranden en hierdoor kunnen andere huidproblemen ontstaan. Voor paarden die gevoelig en kwetsbaar zijn voor de zon is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. De vacht biedt zelf bescherming tegen UV-straling maar dun- en lichtbehaarde plekken dienen daarom extra behandeld te worden. Waarom je het beste kan kiezen voor een product speciaal ontwikkeld voor de dierenhuid en waarom een natuurlijke variant lees je hier.
Je zou er bijna rode oortjes van krijgen...
Een aanrader! Een goed werkzaam middel! Gemakkelijk te gebruiken en PUUR praktisch. Dat is de strekking van de lange reeks positieve reviews die er online over PUUR Auris worden gedeeld. De gelukkige diereigenaren die deze oordruppels kochten, steken hun ervaring niet onder stoelen of banken: Met een druppeltje per week in elk oor draagt PUUR Auris daadwerkelijk bij aan gezonde, frisse oren. Bij NML health zijn we dan ook supertrots op dit unieke product en blij dat er zoveel dieren goed mee zijn geholpen.
Een te zware hond; oorzaak gevolg
Zwaarlijvige Bouvier Tess van 8 jaar was sloom en had te vaak plasongelukjes. Na een aantal behandelingen door de osteopaat en de behandeling van Joyce van Gedrag & Voeding Advies Centrum Dio drunen werd er vermoed dat het urineverlies een gevolg van Tess haar overgewicht was. Gluco balance was het advies.